کد خبر:۱۲۲۸۴۲۵
گزارش|

پروژه چاه نفت در دشت لاله طبیعت زاگرس را نابود کرد/شرکت نفت تعهداتش به منابع طبیعی را زیر پا گذاشت

پروژه جاده سازی شرکت نفت در منطقه کزالی و کوه ریت در مجاورت شاهزاده احمد شهرستان اندیمشک باعث نابودی طبیعت زاگرس شده و برخلاف تعهداتی که با اداره منابع طبیعی بسته شد عمل کرده‌اند.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، علیرضا آزادی؛ نفت را همه به طلای سیاه می‌شناسند که با فروش آن زندگی و کشور آباد می‌شود، اما گاهی همین طلای سیاه می‌تواند باعث نابودی زندگی مردم و طبیعت شود. بطور مثال، شرکت نفت با انجام پروژه‌ای در شهرستان اندیمشک خوزستان باعث ایجاد مشکلات زیست محیطی و آسیب به طبیعت و مردم شده است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

ماجرا از اینجا شروع می‌شود که محسن کرمی فرماندار وقت اندیمشک در تاریخ ۱۳۸۷/۰۴/۲۲ از کشف یک میدان جدید نفتی در شمال این شهرستان در استان خوزستان خبر داد و گفت: این میدان نفتی که در بخش الوار گرمسیری و با تلاش کارشناسان وزارت نفت پس از مدت‌ها تحقیق و تلاش، شناسایی شده ذخیره‌ای معادل یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون بشکه در خود دارد.

با اعلام این خبر مردم فکر می‌کردند با کشف حلقه چاه نفت در منطقه دشت لاله بخش الوار گرمسیری شهرستان اندیمشک اهالی منطقه روی خوشی به چشم می‌بیند. اما متاسفانه برخلاف تصورات، چاه نفت نه آبادی به منطقه آورد و نه رضایت عموم را به جا آورد. کسی فکرش را هم نمیکرد که این اکتشاف، آغاز یک مسیر نابودی برای کوه‌ها و طبیعت سبز زاگرس باشد.

شرکت نفت بی‌رحمانه درحال نابودی محیط زیست است

ابوذر بزرگی، مدیر انجمن محیط زیستی دیدبان زاگرس اندیمشک در رابطه با پروژه جاده سازی شرکت نفت در مسیر چاه‌های نفت در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو، اظهار کرد؛ شرکت نفت به منظور دسترسی زمینی به دشت لاله به دلیل طرح اکتشافات چاه‌های نفتی هم اکنون در منطقه گردنه کزالی اندیمشک در حال احداث و تعریض جاده میباشد.

پروژه چاه نفت در دشت لاله طبیعت زاگرس را نابود می‌کند!/یک منبع آگاه؛ شرکت نفت به منابع طبیعی خیانت کرد!

وی ادامه داد: شرکت نفت به منظور ارسال ادوات لازم برای طرح اکتشاف چاه نفتی از طریق جاده گردنه کزالی به شاهزاده احمد و بعد از شاهزاده احمد به دشت لاله در حال جاده سازی است.

وی افزود: این فیلم مربوط به قبل بوده و بی شک تخریب‌ها گسترده است و هم اکنون نیز درحال انجام است که توجه خاص مسئولین را می‌طلبد.

مدیر انجمن محیط زیستی دیده بان زاگرس اندیمشک گفت: با تعریض جاده در این منطقه جنگلی، درخت‌های بلوط،  بادام و بنه دارند از بین می‌روند و به صورت مستقیم و غیر مستقیم زیست بوم منطقه رو به نابودی میرود.

وی در پایان با اشاره به راه‌حل حداقلی جهت جلوگیری از نابودی جنگل‌های زاگرس، اظهار کرد:درخواست ما به عنوان دوستداران محیط زیست این است که در قبال این همه تخریب، به جای درخت‌هایی که از بین رفته است، نهالستان جدید ایجاد کنند.

شرکت نفت منابع طبیعی را دور زد و به تعهدات خود عمل نکرد و طبیعت را نابود کرد

یک منبع آگاه در منابع طبیعی اندیمشک در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو، اظهار کرد: پروژه اکتشاف دشت لاله باتوجه به ملی بودن آن، اداره کل منابع طبیعی خوزستان با درنظر گرفتن حداقل آسیب‌ها با صدور مجوز آن موافقت کرده بود ولی متاسفانه شرکت نفت از این مجوز سوءاستفاده کرده و کار خود را توسعه دادند.

پروژه چاه نفت در دشت لاله طبیعت زاگرس را نابود می‌کند!/یک منبع آگاه؛ شرکت نفت به منابع طبیعی خیانت کرد!

وی که نخواست نامش فاش شود با اشاره به حجم گسترده تخریب‌های وزارت نفت و خارج از مجوز‌های گرفته شده، گفت: تخریبی که وارد شده دو نوع است؛ یکی تخریب درختان بلوط و درختچه‌های بادام و دیگری تخریب خاک منطقه مدنظر می‌باشد.

وی در پایان گفت: حجم تخریب‌ها بسیار گسترده است و توسط کارشناسان مربوطه برآورد شده است و منابع طبیعی از طریق واحد حقوقی استان درحال تنظیم طرح دعوا در دستگاه حقوقی می‌باشد و اداره‌های منابع طبیعی شهرستان و استان با جدیت پیگیر این موضوع هستند.

تصرف زمین‌های کشاورزی بومی‌های منطقه توسط وزارت نفت

محمد دهدار از کشاورزان و ساکنین منطقه در گفت‌و‌گو با خبرنگار ما در رابطه با جاده سازی شرکت نفت، گفت: ۱۰ نسل تا ۱۲ نسل ما رو همین زمین‌ها بوده‌اند و به کشاورزی مشغول بوده‌اند.

وی با اشاره به اینکه ما در منطقه بسیار فقیر و ضعیفی هستیم و امرار و معاش ما از کشاورزی و دامداری است، افزود: تقریبا ۴ تیره‌ایم که برادریم و تقریباً نزدیک ۱۰۰ هکتار از زمین‌های کِشتی برای کشاورزی در اختیار ماست که جاده شرکت نفت از وسط زمین‌های ما می‌گذرد و برای جاده سازی هیچ اجازه‌ای از ما نگرفتند.

پروژه چاه نفت در دشت لاله طبیعت زاگرس را نابود می‌کند!/یک منبع آگاه؛ شرکت نفت به منابع طبیعی خیانت کرد!

دهدار، از کشاورزان منطقه ادامه داد: وقتی که نفت شروع به جاده سازی کرد با اقوام  جلوی آنها را گرفتیم و با پا درمیانی ریش سفید‌ها ما گذاشتیم که ادامه کار را انجام دهند و پروژه متوقف نشود. نفتی‌ها هم به ما گفتند بگذارید ما ادامه دهیم و مسئله غرامت شما را از طریق حقوقی نفت پیگیری میکنیم.

وی گفت: ما انتظار داریم تا عدالت نسبت به ما انجام شود. در اوایل جاده سازی مسئولان نفت به ما گفتند که غرامت شما نهایتا تا سه ماه پرداخت می‌شود ولی با گذشت یک سال هنوز هیچ هزینه‌ای به ما پرداخت نشده است و هرچه پیگیری کرده‌ایم تا به حال به نتیجه‌ای نرسیده‌ایم.

چاه نفت برای ما به جز ضرر چیزی نداشت

مجتبی پاپی از اهالی منطقه شاهزاده احمد در گفت‌و‌گو با ما گفت: از زمانی که پروژه جاده سازی در منطقه ما شروع  است زندگی برخی از مردم روستا به شدت آسیب دیده است. مثلا در خود امامزاده شاهزاده احمد چند مغازه دار بودند که از زمانی که جاده سازی شروع شده و دسترسی گردشگران و زائران به منطقه سخت شده است دچار ورشکستگی و ضرر شده‌اند.

پروژه چاه نفت در دشت لاله طبیعت زاگرس را نابود می‌کند/شرکت نفت تعهداتش به منابع طبیعی را زیر پا گذاشته است!

وی با اشاره به حجم تخریب‌های گسترده محیط زیست در پروژه جاده سازی شرکت نفت، گفت: در پروژه جاده سازی کوه ریت منطقه کزالی، درختان و گونه‌های گیاهی زیادی نابود شده‌اند. طبق برآورد‌ها هر درخت بلوط سالی ۲ گونی میوه میدهد که هر گونی معادل ۱ میلیون تومان به فروش میرسد که می‌شود هر درخت ۲ میلیون تومان درآمد زایی برای اهالی داشته است. ولی متاسفانه در این پروژه درختان بلوط بسیار زیادی قطع و نابود شدند و این آسیب‌ها به صورت مستقیم بر روی زندگی مردم روستا تاثیر زیادی گذاشته است.

سهم اهالی از چاه نفت فقط کارگری و نگهبانی بود/سهم تحصیل کرده‌ها از اشتغال صِفر است

یونس خادم از جوانان تحصیل کرده منطقه در گفت‌و‌گو با ما بیان کرد: در منطقه ما در حال حاضر جاده سازی در حال انجام است و فقط در بحث کارگری و نگهبانی از تعداد محدودی از اهالی منطقه استفاده شده است و جوانانی که در رشته‌های حسابداری، عمران، برق، نفت و... تحصیل کرده‌اند در پروژه شرکت نفت بکارگیری نشده‌اند.

وی با اشاره به مشکلات جاده سازی پروژه کوه ریت برای اهالی منطقه، افزود: جاده سازی برای ما مشکل ساز شده است و باعث شده است خسارات مالی زیادی به مردم وارد شود و زندگی روزانه آنها را مختل کرده است و باعث ایجاد نارضایتی عمومی در بین اهالی شده است.

یونس خادم با اشاره به اینکه وقتی باران می‌بارد ارتباط ما به کلی با شهر قطع می‌شود و امکان تردد وجود ندارد، گفت: جاده سازی به نحوی است که شیب بخشی از جاده زیاد است و موقعی که باران می‌بارد ماشین‌ها نمی‌توانند از مسیر استفاده کنند و در روز‌هایی که باران نیست به دلیل مسیر بد، ماشین هایمان دوچار خسارت شدید مکانیکی می‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، از سال‌های گذشته تا به الان پروژه‌های بزرگ ملی و استانی در بخش الوارگرمسیری یا دائر شده‌اند یا در حال احداث می‌باشند ولی متاسفانه هنوز هم نوای محرومیت در این منطقه به گوش می‌رسد.

پروژه‌هایی که طبق اعلام منابع حدود ۵۰۰۰ هزار اشتغال را در پی داشته است، اما هنوز نتواسته موضوع اشتغال جوانان این بخش را حل کند و صدای مظلومیت جوان‌های بخش الوار گرمسیری سر به فلک کشیده است.

اهالی و جوانان منطقه‌های مجاور چاه نفت دشت لاله اندیمشک خواستار حفظ محیط زیست و طبیعت بکر جنگل‌های زاگرس شدند و همگی آنها بر یک نکته توافق نظر داشتند که همانطور که آلودگی‌های صوتی و زیست محیطی را تحمل می‌کنیم به همان اندازه در اشتغال از اهالی بومی استفاده شود.

پروژه چاه نفت در دشت لاله طبیعت زاگرس را نابود می‌کند/شرکت نفت تعهداتش به منابع طبیعی را زیر پا گذاشته است!

دشت لاله (محل احداث حلقه‌های چاه نفت) از زیر مجموعه‌های دهستان مازو بخش الوار گرمسیری واقع در شهرستان اندیمشک می‌باشد.

شهرستان اندیمشک در فاصله ۱۵۸ کیلومتری از مرکز استان با داشتن بیش از ۸۰ هزار هکتار پوشش جنگلی، نقش مهمی در زیست بوم خوزستان و جنگل‌های زاگرس دارد.

تلاش ما برای برقراری ارتباط و پیگیری مسئله از مسئولان محیط زیست خوزستان به دلیل عدم پاسخگویی بدون نتیجه ماند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار