آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۲۸۸۳۱
رئیس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی:

نیمی از تسهیلات لیزینگ در ایران مربوط به خودرو است/ بانک مرکزی به دنبال توسعه واسپاری

کوروش پرویزیان گفت: حجم تسهیلات اعطایی شرکت‌های لیزینگ حدود ۸۲۲۱۸ میلیارد ریال را نشان می‌دهد که ۵۳ درصد تسهیلات لیزینگ خودرو است. سرمایه کل شرکت‌هایی که در بورس هستند نیز ۵۱۴۵۰ میلیارد ریال است.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، کوروش پرویزیان رئیس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی صبح امروز در همایش ملی صنعت لیزینگ و تامین مالی گفت: صنعت لیزینگ در ایران به شکل امروزی تقریبا نیم قرن سابقه دارد و نسبت به کشور‌های منطقه مانند ترکیه و پاکستان سابقه طولانی تری دارد. در ایران تقریبا ۴۵۰ شرکت در این صنعت فعالیت می‌کردند، اما متاسفانه درحال حاضر دچار رکود شده و امروز ۶۰ شرکت درحال فعالیت هستند.

 

وی با اشاره به کاهش شرکت‌هایی که در صنعت لیزینگ فعالیت می‌کنند گفت: دلیل این کاهش، نوسان در تصمیم‌گیری‌ها و همچنین عدم اطلاع از فواید این صنعت در برآوردن نیاز‌های خانوار بوده است. حجم تسهیلات اعطایی شرکت‌های لیزینگ حدود ۸۲۲۱۸ میلیارد ریال را نشان می‌دهد که ۵۳ درصد تسهیلات لیزینگ خودرو است. سرمایه کل شرکت‌هایی که در بورس هستند نیز ۵۱۴۵۰ میلیارد ریال است.

 

پرویزیان گفت: در ۵۰ کشور برتر دنیا حجم نفوذ لیزینگ حدود ۲۰ درصد است، اما در ایران این عدد بسیار کمتر است، رویکرد جدید بانک مرکزی ناشی از قانون جدیدی که در سال ۱۴۰۲ برای بانک مرکزی تصویب شده به عنوان نهاد قانونی صدور مجوز لیزینگ‌ها بر این است که لیزینگ در کشور توسعه یابد و لذا حوزه تنظیم گری بانک مرکزی ابلاغیه‌ای را به پژوهشکده پولی و بانکی ارسال کرد که در این حوزه فعالیت‌هایی از جمله این همایش انجام شود.

 

وی افزود: رفع محدودیت و بکار گیری انواع قرارداد‌های متعارف بجای یک قرار داد زمینه توسعه را برای این صنعت محیا می‌کند همچنین مردمی سازی صنعت لیزینگ توسعه این صنعت را در پی دارد و به رفاه خانواده کمک می‌کند.

 

وی در پایان گفت: حضور شرکت‌های لیزینگ در بازار سرمایه برای هدایت و جذب سرمایه‌های مردمی اهمیت بسیار زیادی در عمق بخشی این صنعت دارد علاوه بر آن این صنعت نه تنها به عنوان یکی از ارکان اصلی تامین مالی در بازار بلکه به عنوان ابزاری موثر در بهره‌وری اقتصادی نقش ایفا می‌کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار