به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، آیین اختتامیه چهارمین جشنواره نمایشنامهنویسی گلدستهها، عصر دوشنبه ۲۹ بهمن ماه در سالن صفارزاده حوزه هنری برگزار شد.
این برنامه بعد از قرائت قرآن، پخش سرود ملی با ویدئویی از گزارش فرایند این دوره از جشنواره نمایشنامهنویسی گلدستهها ادامه یافت.
بر اساس این گزارش، کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری طی سخنانی ضمن خیرمقدم به حضار، هنرمندان و اصحاب رسانه گفت: از همکارانم در مرکز هنرهای نمایشی که نزدیک به شش ماه برای برگزاری این جشنواره کار کردند، سپاسگزارم.
وی در ادامه بیان کرد: در دهه ۷۰ در دفتر تئاتر بچههای مسجد، اتفاقاتهای خوب و مبارکی رقم خورد ودر آن دوران بسیاری از افراد بنام و حرفهای را به جامعه هنری تئاتر و سینما تحویل داد.
این کارگردان تئاتر اضافه کرد: در دهه ۸۰ به دلایل مدیریتی، این جریان متوقف شد و وقتی بنده در مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری منصوب شدم، چون خود جزو بچههای مسجد دهه ۷۰ بودم و میدانستم چه دستاوردهایی داشته است، دوباره جریان تئاتر بچه های مسجد را به قصد کشف استعدادها و تزریق نیروهای جدید و جوان و پرانرژی به تئاتر کشور، با رویکرد جدیدی در مرکز هنرهای نمایشی راه اندازی کردم.
زارعی تاکید کرد: این گونه نیست که افرادی که درهه ۷۰ در تئاتر بچههای مسجد فعالیت می کردند، در حال حاضر فقط در تئاتر مذهبی کار کنند بلکه در جای جای هنرهای نمایشی حرفهای کشور، چه جایگاه تولیدی، چه جایگاه مدیریتی و چه جایگاه نویسندگی و کارگردانی و بازیگری فعالیت میکنند، بنابراین با این دیدگاه تصمیم گرفتیم که دوباره جریان تئاتر بچههای را راهاندازی کرده و استعداد یابی کنیم و خون تازهایی به رگهای تئاتر کشور در دهه آینده تزریق شود، تا برای ۱۰ سال آینده تئاتر کشور افراد متخصص تربیت کنیم، به ویژه در حوزه نمایشنامهنویسی.
مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری توضیح داد: معضل نمایشنامهنویسی در تئاتر ایران معضلی قدیمی است، به این دلیل که بخواهیم این معضل را در تئاتر بچههای مسجد رفع کنیم، نیاز به نمایشنامه و تربیت نمایشنامهنویس است، لذا جشنواره نمایشنامهنویسی گلدستهها را راه اندازی کردیم تا به نویسندهها فرصتی دهیم که به فضای حرفه وارد شوند و معضل نمایشنامهنویسی در تئاتر کشور را به واسطه این جشنواره و این رقابت رفع کنیم و در این راستا در این چند سال و در جریان جشنواره بیش از ۲۰۰ نمایشنامه با عنوانهای مختلف چاپ شده است.
زارعی تاکید کرد: بحث چاپ، دیده و عرضه شدن نوشته و اثر، چیزی است که در این دوران برای یک نویسنده بسیار مهم است، چراکه الان شرایط چاپ نمایشنامه و کتاب، بسیار سخت و هزینه بر شده است، از این رو ما با انتشارات سوره مهر توافقی کردیم و بر اساس آن توافق، قرار شد کتاب نمایشنامههای برگزیده جشنواره گلدستهها را چاپ کنیم. در دورههای قبل نیز این کار را انجام دادیم تا هم برای آنها ایجاد انگیزه شود و هم افراد معرفی شده و برای ورود به دنیای حرفهایی آماده شوند.
مدیر مرکزهنری های نمایسی حوزه هنری بیان کرد: ما سعی کردیم این نمایشنامههای چاپ شده به نقاط گوناگون کشور ارسال کنیم تا در دسترس گروههای نمایشی قرار گرفته و مورد مطالعه قرار گیرد، افراد روی آنها کار کنند و به گونهایی نیز مشکل نمایشنامه نویسی را رفع کنیم.
زارعی اظهار کرد: ما در جشنواره نمایشنامه نویسی گلدسته ها به دنبال این هستیم در ۱۰ سال آینده از بین خیل کثیری که در این جشنواره حضور پیدا میکنند، تعداد ۳۰ تا ۴۰ نویسنده خوب و مستعد به جامعه حرفهایی تئاتر معرفی کنیم و آن ها بتوانند به جریان تئاتر و بحث نمایشنامه نویسی کشور کمک کنند.
وی ادامه داد: مخاطبان ما در جریان های تئاتری مثل جشنواره نمایشنامه نویسی چهارراه، چهار فصل تئاتر ایران و به ویژه تئاتر بچه های مسجد، بیشتر شاهد حضور نویسندگان استانها هستیم، این افراد که به سختی یک اثر نمایشی را روی صحنه میبرند چطور میتوانند هزینه نمایشنامه اورجینال را بدهند، لذا ما این نمایشنامهها را تولید و چاپ میکنیم و در اختیار گروهها قرار میدهیم که مشکل نمایشنامه نداشته باشند و حداقل هزینهها در راه تولید صرف شود نه تهیه نمایشنامه مناسب.
ما با این کار باری از دوش گروههای نمایشی در استانها برمیداریم.