به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، امروز چهارشنبه (اول اسفندماه)، گزارش کمیسیون امورداخلی کشور و شوراها درباره طرح ساماندهی وضعیت حوزههای انتخابیه و تعداد نمایندگان مجلس شورای اسلامی در دستور کار قرار گرفت و کلیات این طرح با ۱۵۶ رای موافق، ۷۳ رای مخالف، ۲ رای ممتنع از ۲۳۶ نماینده حاضر در مجلس به تصویب رسید.
پیش از رای گیری نمایندگان موافق و مخالف نظرات و دیدگاههای خود را در این باره بیان کردند.
علی اکبر زاده در مخالفت با این طرح گفت: در این طرح برای شهرهای بزرگ پیش بینی لازم را انجام نداده و اشکالات موجود انتخابات را رفع نکرده است و فقط هدف اضافه کردن جمعیت جدیدی به حوزههای انتخابیه و تعداد نمایندگان است.
نماینده مردم سمنان در مجلس شورای اسلامی افزود: در شهرهای بزرگ مدل انتخاب نمایندگان به گونهای است که بیشتر مردم نمایندگان خود را نمیشناسند و این طرح کمکی به مشارکت بیشتر مردم در انتخابات نخواهد داشت.
حسین حق وردی در موافقت با این طرح اظهار داشت: اجرایی کردن ظرفیت یکی از اصول قانون اساسی کشور در این طرح دیده شده است و طبق قانون هر ۱۰ سال بر اساس ظرفیت و شرایط موجود، بر حوزههای انتخابیه امکان افزایش تعداد نماینده وجود دارد.
نماینده مردم شهر قدس، شهریار و ملارد در مجلس افزود: یکی از مهمترین آرمانهای انقلاب اسلامی، تلاش برای تحقق عدالت بوده است و یکی از مهمترین شاخصهای عدالت فراهم نمودن مشارکت مردم در تعیین سرنوشت خودشان است. اما نظام حوزه بندی مجلس از عدالت به دور است.
وی تاکید کرد: یک حوزه با کمتر از ۳۰۰ هزار نفر جمعیت ۳ نماینده در مجلس دارد و حوزه انتخابیه دیگری با بیش از ۲ میلیون نفر جمعیت، یک نماینده دارد که این شرایط از عدالت به دور است.
سیدکاظم دلخوش اباتری، معاون امور تقنینی معاونت امور مجلس ریاست جمهوری به عنوان نماینده دولت در مخالفت با این طرح گفت: این طرح مغایر اصل ۷۵ قانون اساسی است و برای دولت بار مالی دارد و در شرایط فعلی این طرح قابلیت اجرایی ندارد.