کد خبر:۱۲۳۱۲۱۸
در گفت و گو با دانشجو

احمدی : الزامی شدن صدور دسته چک به ثبت نام در سامانه املاک و اسکان باعث رشد ۲۰۰ درصدی مراجعه به این سامانه شد

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، با تأکید بر اهمیت تکمیل سامانه املاک و اسکان، منوط شدن ارائه خدمات عمومی دولتی همچون صدور دسته چک را ابزاری کلیدی برای تکمیل آن معرفی کرد.

وحید احمدی، نماینده صحنه، کنگاور و هرسین در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرنگارسیاسی خبرگزاری دانشجو، درباره نقش الزامی شدن ارائه خدمات عمومی دولتی به ثبت نام در سامانه املاک و اسکان گفت: «یکی از ابزار‌های مهم در این زمینه، سامانه املاک و اسکان است که می‌تواند اطلاعات مربوط به دارایی‌های افراد را به‌صورت شفاف و دقیق ثبت کند. متأسفانه در سال‌های گذشته، به دلیل نبود داده‌های شفاف، برخی افراد از پرداخت مالیات‌های قانونی خود سر باز زده‌اند. اما با اجرای کامل این سامانه، امکان رصد و نظارت بر وضعیت املاک و دارایی‌ها فراهم شده و از بروز تخلفات جلوگیری خواهد شد.»

وی افزود : «اجرای کامل سامانه املاک و اسکان، یکی از گام‌های اساسی در این راستا محسوب می‌شود. با تکمیل و به‌روزرسانی اطلاعات این سامانه، می‌توان گام‌های مؤثری در شفافیت اقتصادی، جلوگیری از فرار مالیاتی خانه‌های خالی برداشت.»

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه تصریح کرد: سامانه‌هایی مانند املاک و اسکان نمونه‌ای از ساختار‌هایی هستند که می‌توانند به شفافیت مالی و کاهش فساد کمک کنند.

وی با اشاره به الزام برخی خدمات عمومی به ثبت اطلاعات در سامانه‌های مالی و املاک، افزود: «اتصال دستگاه‌های مختلف به این سامانه‌ها یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است. به‌عنوان مثال، چندی پیش اعلام شد که صدور دسته چک بانکی منوط به ثبت اطلاعات افراد در سامانه املاک و اسکان است. همین الزام باعث شد که میزان ثبت‌نام مردم در این سامانه با رشد ۲۰۰ درصدی مواجه شود. این نشان می‌دهد که ایجاد زیرساخت‌های سیستمی، علاوه بر افزایش شفافیت، می‌تواند موجب مشارکت گسترده مردم در نظام مالیاتی شود.»

وی با تأکید بر نقش این سامانه‌ها در کاهش جرایم مالی و حقوقی، خاطرنشان کرد: «یکی از دلایلی که باعث تشکیل پرونده‌های متعدد در محاکم قضایی می‌شود، نبود اطلاعات شفاف و ثبت‌شده در سامانه‌های رسمی است. بسیاری از کلاهبرداری‌ها، جابه‌جایی‌های غیرقانونی اموال و معاملات صوری به دلیل عدم نظارت سیستمی رخ می‌دهند. اگر همه دستگاه‌ها به این ساختار‌ها متصل شوند، بسیاری از این تخلفات کاهش خواهد یافت و امنیت روانی و حقوقی جامعه نیز افزایش پیدا می‌کند.»

نماینده صحنه، کنگاور و هرسین در مجلس، با اشاره به اهمیت فرهنگ‌سازی در این زمینه تاکید کرد: «برای موفقیت این سیستم‌ها، باید فرهنگ‌سازی مناسبی انجام شود تا مردم از مزایای آن آگاه شوند. تجربه نشان داده است که در بسیاری از موارد، مردم زمانی که متوجه می‌شوند یک سیستم می‌تواند از حقوق آنها حفاظت کند و موجب تسهیل امور شود، استقبال خوبی از آن خواهند داشت. بنابراین، علاوه بر ایجاد زیرساخت‌های فنی، باید تلاش کرد تا فرهنگ استفاده از این سامانه‌ها نیز در جامعه نهادینه شود.»

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار