کد خبر:۱۲۳۳۶۰
ضرغامي:
شهيدمطهري حقيقت جويي را علت جهش علمي و ديني ايرانيان ميدانست
ضرغامی گفت: از دیدگاه شهید مطهری حقیقت جویی ایرانیان و دوری آنان از تعصبات کور باعث جهش بزرگ علمی و دینی آنان شده است.
به گزارش خبرنگارفرهنگي «خبرگزاري دانشجو»، رئیس رسانه ملی در هفتمين همایش حکمت مطهر كه در مركز همايشهاي بينالمللي صدا و سيما برگزار شد، اظهار داشت: شهید مطهری معتقد بود كه ملت پرستی یا ناسیونالیسم پدیده ای نامیمون است که از خودخواهی انسانها نشأت می گیرد.
رئيس سازمان صدا و سيما افزود: اسلام سعی در زدودن آن دارد آنچه اسلام برای انسان ها به ارمغان آورده است در قالب ناسیونالیسم نمی گنجد بلکه فراملی یا به تعبیر وی انترناسیونالیسم است.
وي در ادامه گفت: شهید مطهری حتی خودآگاهی ملی را نقد می کند و در کتاب انسان در قرآن می گوید كه خودآگاهی ملی از مقوله خودخواهی بیرون نیست و تمام عوارض خودخواهی از تعصب، حس جانبداری، ندیدن عیب خود، عجب و خودپسندی را دارد و مانند خودآگاهی طبقاتی به خودی خود فاقد جنبه اخلاقی است.
وي در ادامه گفت: شهید مطهری حتی خودآگاهی ملی را نقد می کند و در کتاب انسان در قرآن می گوید كه خودآگاهی ملی از مقوله خودخواهی بیرون نیست و تمام عوارض خودخواهی از تعصب، حس جانبداری، ندیدن عیب خود، عجب و خودپسندی را دارد و مانند خودآگاهی طبقاتی به خودی خود فاقد جنبه اخلاقی است.
ضرغامي خاطرنشان كرد: برخلاف کسانی که مدعی اند این ملیت ایرانی بود که منشأ تحول در جهان اسلام شد؛ شهید مطهری معتقد است ابتدا اسلام در ایرانیان تحول فرهنگی ایجاد کرد و سپس ایرانیان به سهم خود در بنای تمدن اسلامی شرکت کردند و در این تمدن سازی از بسیاری ملل دیگر سبقت گرفتند.
ضرغامی افزود: از دیدگاه شهید مطهری حقیقت جویی ایرانیان و دوری آنان از تعصبات کور باعث جهش بزرگ علمی و دینی آنان شده است و اين استاد در کتاب اسلام و نیازهای زمان می گوید كه ملت ایران در عین اینکه به ملیت خودش علاقه مند بوده ولی تعصب ملی چشم او را هرگز کور نکرده و این فخر ملت ایران است که تعصب او را کور و کر نکرد.
رئیس رسانه ملی افزود: ایرانیان در صدر اسلام نه تنها به ملیت خود تفاخر نکرده اند بلکه با جریان تعصب نژادی عرب که امویان و در رأس آنان معاویه بدان اهتمام داشت مبارزه کردند.
وی گفت: مطهری می گوید این یک نهضت مقدس بود از طرف ایرانیان علیه تعصبات نژادی عربی. ملت ایران رشد خودش را در این جهت که اگر حقیقت را ببیند ولو از خارج باشد آن را می پذیرد، ثابت کرده است و اگر باطلی ببیند ولو از میان ملت خودش باشد زیر بارش نمیرود و این نشانه رشد این ملت است.
ضرغامی همچنين در حاشیه همایش حکمت مطهر در جمع خبرنگاران با بیان اینکه مهم ترین مسئله بیداری اسلامی وحدت جهان اسلام است افزود: اگر بخواهیم امروز وحدت جهان اسلام را به عنوان مهم ترین مسئله مسلمانان نسبت به همه دوران های گذشته مطرح کنیم حرف گزافی نگفته ایم.
رئيس سازمان صداوسيما با اشاره به مجموعه مباحث شهید مطهری پیرامون موانع وحدت جهان اسلام گفت: ملی گرایی و تعصب کور ملی گرایانه به عنوان یکی از موانع وحدت جهان اسلام از دیدگاه شهید مطهری مطرح می شود بنابراین در این شرایط حساس این آثار می تواند مفید باشد.
وي، آثار شهید مطهری را در داخل کشور نیز وحدت بخش دانست و افزود: امروز با تکیه بر این آثار می توانیم در بسیاری از موضوعات مبتلابه جامعه برای حل مشکلات استفاده کنیم.
ضرغامی با اشاره به جامعیت آثار شهید مطهری و شخصیت منشوری این استاد شهید و ورود شجاعانه اش به همه موضوعات فکری که با مسائل اجتماعی جامعه گره خورده بود، گفت: در هر بخش در پاسخ به شبهاتی که در جامعه مطرح است اگر آراء و دیدگاه ها و افکار شهید مطهری را ملاک قرار دهیم و آن را تبیین کنیم، مشکلات جامعه در بسیاری از موضوعات حل و فصل خواهد شد به ویژه آن که شهید مطهری شخصیت مورد تأیید همه جریان های درون نظام است.
رئیس رسانه ملی افزود: متأسفانه بعضاً با فضاهایی مواجهیم که بعضی از شخصیت ها و اندیشمندان کشور به نوعی در دسته بندی های سیاسی به جامعه معرفی و این مسئله باعث می شود که ما از طرح بسیاری از اندیشه های صحیح در جامعه محروم شویم اما درباره شهید مطهری این فضا وجود ندارد و همه این شهید بزرگوار را قبول دارند.
وي با استناد به دیدگاه حضرت امام (ره)که همه آثار شهید مطهری را مثبت و آموزنده دانسته اند گفت: همه وظیفه داریم با توجه به وزانت و سلامت آثار شهید مطهری این آثار را برای مردم تبیین کنیم.
ضرغامي اضافه کرد: اگر بتوانیم شرایط و بسترهایی را برای بحث ها و نقادی عالمانه دور از هیاهوها و غوغاسالاری که سم مهلکی برای جامعه است برای انتشار افکار شهید مطهری آماده کنیم به طور حتم جامعه اسلامی آن ظرفیت را دارد که شخصیت های برجسته ای را به جامعه معرفی کند.
رئیس سازمان صداوسیما در ادامه با بیان اینکه شهید مطهری در حوزه اقتصادی نیز افکار و آثار ارزشمندی دارد گفت: بسیاری از این آثار جنبه مبنایی دارد یعنی نگاه به عدالت ، جایگاه مردم و مالکیت در اسلام مباحث جامعی مطرح شده و به عنوان مجموعه نگاه های اقتصادی شهید مطهری مطرح است./انتهاي پيام/
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.