کد خبر:۱۲۳۶۸۲۸

کاوش‌های باستان‌شناسی در تپه بی‌بی زلیخایی/ راز‌های ۱۲ هزار ساله زاگرس فاش می‌شود

سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کهگیلویه و بویراحمد از آغاز دومین فصل کاوش‌های باستان‌شناسی تپه بی‌بی زلیخایی شهرستان کهگیلویه خبرداد.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، سید مجتبی‌ امیرحسینی، سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کهگیلویه و بویراحمد در بازدید سایت کاوش باستان‌شناسی تپه بی‌بی زلیخایی در شهرستان کهگیلویه، اظهارکرد: دومین فصل کاوش باستان‌شناسی تپه بی‌بی زلیخایی از بهمن‌ماه ۱۴۰۳ آغازشده و تا پایان اسفندماه سال جاری ادامه دارد.

امیرحسینی بیان کرد: پی بردن به جوانب گوناگون زندگی در این محوطه از مهم‌ترین هدف اصلی کاوش در تپه بی‌بی زلیخایی است.

وی تصریح کرد: این تپه باستانی متعلق به دوره نوسنگی بدون سفال است که از حدود ۱۲ هزار سال قبل تا حدود ۸ هزار سال قبل مآمن انسان‌های شکارگر زاگرس جنوبی بوده است.

امیرحسینی گفت: در این رابطه، به دست آوردن بقایای گیاهی و جانوری برای بازسازی معیشت اقتصادی مردمان دوره نوسنگی، به دست آوردن نمونه‌هایی برای تاریخ‌گذاری مطلق برای تعیین قدمت محوطه و ارتباط آن با جوامع نوسنگی مناطق دیگر مانند فارس، خوزستان و زاگرس مرکزی از دیگر اهداف کاوش در این محوطه به شمار می‌آید.

سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: این تپه مهم در سال ۱۳۸۰ موردبررسی و شناسایی قرار گرفت و تاکنون دو فصل کاوش باستان‌شناسی و لایه‌نگاری قرارگرفته است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار