آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۳۷۵۹۰

۲۲ هزار میلیارد ریال برای ۲۶ طرح آب مازندران اختصاص یافت

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران گفت: ۹ مجتمع آبرسانی برای تأمین آب آشامیدنی در حال ساخت است و امسال ۲۲ هزار میلیارد ریال برای این طرح‌ها و ۱۷ طرح دیگر تخصیص یافت.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، حیدر داوودیان گفت: با تزریق و تامین این اعتبارها آبرسانی به شهرهای گروه الف هم در حال تکمیل است.

طرح آبرسانی به شهرهای گروه الف مازندران یکی از طرح‌های مهم تأمین آب آشامیدنی استان است که پس از سال‌ها فعالیت، اکنون بخش مهمی از آن به بهره‌برداری رسیده و نیمی از آخرین قطعه آن نیز اجرا شده است.

گام نخست این طرح با آبرسانی به شهر بابل و برخی روستاهای اطراف اجرا شده بود و شهریور ۱۴۰۱ نیز با اجرای خط ۲۰ کیلومتری انتقال آب از بابل به بابلسر، شبکه آبرسانی این شهر ساحلی سامانه آبرسانی شهرهای گروه الف متصل شد و آب سد البرز پس از تصفیه و طی کردن مسیری ۷۰ کیلومتری به بابلسر رسید.

آخرین قطعه این طرح مهم آبرسانی مازندران، اجرای خط انتقال از بابلسر به فریدونکنار است که کلنگ عملیات اجرایی آن در مرداد ۱۴۰۰ به زمین زده شد. این خط انتقال که اجرای آن طرح آبرسانی به شهرهای گروه الف مازندران را تکمیل می‌کند شامل ۴ کیلومتر لوله‌گذاری با ۲ خط موازی به قطرهای ۶۰۰ و ۹۰۰ میلیمتر، ۱۶ کیلومتر لوله‌گذاری با قطر ۶۰۰ میلیمتر، ساخت یک مخزن ۱۰ هزار مترمکعبی و ایستگاه پمپاژ در مسیر خط انتقال و اجرای نقاط انفصال و یک پل فلزی روی رودخانه بابلرود است که طی یک سال اخیر با افزایش روند تزریق اعتبارات به پیشرفت فیزیکی ۵۱ درصدی رسیده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مازندران ادامه داد: در سال‌های اخیر ۱۱ سد در استان ساخته شد و بابت اجرای این تعداد سد نگرانی ها بابت تامین آب کشاورزی در این خطه وجود ندارد.

وی گفت: طرح سد گلورد بدنه آن در سال‌های قبل به بهره داری رسید که برای ایجاد راه دسترسی اقداماتی در حال انجام است و جاده های ۲ طرف آن تا پایان سال تکمیل می شود. در حال حاضر پشت این سد ۱۴ میلیون مترمکعب ذخیره آب وجود دارد.

وی تصریح کرد: اهمیت این طرح به دلیل موقعیت قرار گیری آن است که سیلاب دهه ۷۰ شمسی رخ داد که ساخت آن برای جلوگیری از سیلاب حائز اهمیت است.

به گفته مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مازندران، ۱۲درصد آب‌های سطحی در استان مهار شده است که با بهره برداری از سد هراز حدود ۱۴ درصد دیگر به وضعیت مهار آب‌های سطحی افزایش یابد.

وی درباره ایجاد نیروگاه‌های برقابی نیز گفت که ۵۰۰ مگاوات برق در سدها و رودخانه ها شناسایی کرده ایم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار