کد خبر:۱۲۳۷۸۹۴
سخنگوی صنعت آب کشور:

در حال حاضر ۳۷ درصد عقب ماندگی بارش در کشور وجود دارد

عیسی بزرگ‌زاده گفت: ورودی سدهای کشور از بیش از ۱۳ میلیارد مترمکعب در سال گذشته به کمتر از ۹.۵ میلیارد مترمکعب در سال جاری کاهش یافته است که به معنای عقب‌ماندگی بیش از ۳.۵ میلیارد مترمکعبی منابع ورودی سدهاست.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، عیسی بزرگ زاده، سخنگوی صنعت آب کشور در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: از ابتدای سال تا امروز میزان بارش‌ها ۱۰۱ میلی‌لیتر بوده و این در حالی است که به صورت نرمال این عدد ۱۶۰ میلی‌لیتر است. بنابر آمار گفته شده، در حال حاضر ۳۷ درصد عقب ماندگی بارش در کشور وجود دارد.

 

بزرگ‌زاده با اشاره به اینکه بارش‌های فعلی سطحی هستند و برای بهبود شرایط به حجم بالایی از بارش‌ها نیاز داریم، عنوان کرد: سازمان هواشناسی گزارش‌هایی درخصوص میزان بارندگی اعلام می‌کند، اما این به معنای تأمین منابع آبی و ایجاد روان‌آب‌های موثر نیست. در مواردی، بارش ۱۰ تا ۱۵ میلی‌لیتر است که قابلیت نفوذ به سفره‌های زیرزمینی را ندارند.

 

سخنگوی صنعت آب با بیان وضعیت بارش ۳۲ استان کشور، گفت: در حال حاضر فقط یک استان یعنی گیلان میزان بارش بالاتر از نرمال دارد. استا‌ن‌های مازندران و زنجان در محدوده نرمال هستند و ۲۸ استان کشور نیز پایین‌تر از میزان نرمال هستند.

 

بزرگ‌زاده در ادامه با اشاره به استان‌هایی که بیشترین کاهش بارش را تجربه کرده‌اند، افزود: استان‌های هرمزگان، سیستان و بلوچستان، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد و بوشهر با بیش از ۵۰ درصد کمبود بارش، در وضعیت بحرانی قرار دارند. علاوه بر این، استان‌های چهارمحال و بختیاری، البرز، اصفهان، تهران، مرکزی، اردبیل، خراسان شمالی، فارس، خراسان جنوبی، لرستان و ایلام نیز با ۳۰ تا ۵۰ درصد کاهش بارش نسبت به میانگین بلندمدت روبه‌رو هستند.

 

وی همچنین درباره سایر استان‌هایی که با کاهش بارش مواجه‌اند، گفت: استان‌های کرمانشاه، قزوین، گلستان، کردستان، خراسان رضوی، سمنان، کرمان و آذربایجان غربی بین ۱۰ تا ۳۰ درصد عقب‌ماندگی بارشی نسبت به شرایط طبیعی خود دارند.

 

به گفته عیسی بزرگ‌زاده، ورودی سد‌های کشور از بیش از ۱۳ میلیارد مترمکعب در سال گذشته به کمتر از ۹.۵ میلیارد مترمکعب در سال جاری کاهش یافته است که به معنای عقب‌ماندگی بیش از ۳.۵ میلیارد مترمکعبی منابع ورودی سدهاست.

 

وی افزود: با کاهش خروجی‌ها تلاش شده فاصله بین موجودی مخازن تغییر چندانی نکند، اما همچنان ۱.۵ میلیارد مترمکعب از ظرفیت مخازن آب کشور کمتر از حد مطلوب است.

 

سخنگوی صنعت آب در ادامه به تشریح وضیعت سد‌های تهران پرداخت عنوان کرد: سد امیرکبیر تنها ۱۱ میلیون مترمکعب آب دارد که نیمی از آن شامل رسوبات و حجم مرده است. حجم ذخیره سد لار نیز ۱۱ میلیون مترمکعب معادل یک درصد است. سد طالقان نیز با وجود وضعیت مناسبی که دارد، به دلیل نبود سامانه انتقال، توانایی تأمین آب برای تهران را ندارد.

 

وی خاطرنشان کرد: مجموع حجم آب سد‌های تأمین‌کننده تهران نسبت به سال گذشته ۵۳ درصد کاهش یافته است.

 

عیسی بزرگ‌زاده گفت: طبق آمار، تهران تاکنون باید ۱۲۰ میلی‌متر بارش دریافت می‌کرد، اما تنها ۹۰ میلی‌متر بارش داشته که ۴۶ درصد کمتر از میانگین بلندمدت است. در نیم‌قرن اخیر، تنها یک سال شرایط بارندگی تهران بدتر از امسال بوده که به سال ۷۶ بازمی‌گردد.

 

بزرگ‌زاده تأکید کرد: کشور در پنجمین سال پیاپی خشکسالی قرار دارد و این خشکسالی‌های متوالی باعث کاهش منابع آبی و سخت‌تر شدن مدیریت آب شده است.

 

این مقام مسئول درخصوص استفاده از آب‌های زیرزمینی عنوان کرد: در بسیاری از مناطق این امکان وجود ندارد، زیرا یا کیفیت آب پایین است یا پایداری منابع زیرزمینی در خطر قرار می‌گیرد.

 

بزرگ‌زاده همچنین نسبت به برداشت‌های غیرمجاز از منابع آبی هشدار داد و گفت: کمبود آب نباید باعث افزایش برداشت غیرمجاز از منابع زیرزمینی یا تخریب تالاب‌ها شود. نظارت دقیق بر این موضوع در استان‌ها ضروری است و استانداری‌ها، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان محیط زیست باید همکاری کنند.

 

سخنگوی صنعت آب در پاسخ به دانشجو درخصوص افزایش تعرفه آب مشترکان پرمصرف گفت: تمام تصمیمات در دست وزارت نیرو نیست و نهاد‌های دیگر نیز در تصویب این مورد دخیل هستند. اگر افزایش تعرفه پرمصرف‌ها تصویب شود، می‌تواند روش مؤثری برای مدیریت مصرف آب باشد؛ و اصلاح تعرفه‌ها باشند. از طرفی، باید گفت که همین حالا هم تعرفه‌های پلکانی برای مصرف‌کنندگان پرمصرف در نظر گرفته شده است، که هزینه‌های بالاتر از مقادیر متعارف را شامل می‌شود. وزارت نیرو این مقررات را برای مقابله با مصرف بیش از حد در نظر گرفته است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار