کد خبر:۱۲۳۸۳۱۹

دستورالعمل خرید تضمینی گندم ۱۴۰۴ ابلاغ شد

وزارت جهاد کشاورزی، دستورالعمل خرید تضمینی گندم داخلی سال ۱۴۰۴ را برای اجرا به ادارات کل غله و خدمات بازرگانی استان‌های کشور ابلاغ کرد.

 به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، وزارت جهاد کشاورزی در بخشنامه‌ای دستورالعمل خرید تضمینی گندم داخلی سال ۱۴۰۴ را به استان‌های کشور ابلاغ کرد.

بر اساس این دستورالعمل، برداشت و خرید تضمینی گندم به زودی در کشور آغاز خواهد شد.

این دستورالعمل برای اجرا به ۳۱ استان کشور ارسال شده و چنانچه در نتیجه مصوبات ابلاغی شورای قیمت‌گذاری و اتخاذ سیاست‌های حمایتی محصولات اساسی کشاورزی تغییری ایجاد شود، این تغییرات برای آگاهی و اجرا اطلاع‌رسانی خواهد شد.

در دستور العمل خرید تضمینی گندم داخلی سال ۱۴۰۴ مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران آمده است:

در راستای اجرای سیاست‌های حمایتی دولت و به استناد قانون اصلاح قانون تضمین خرید محصولات اساسی کشاورزی مصوب ۱۳۹۹/۸/۵ و مصوبه شماره ۲۰/۱۳۶۳۲۴ مورخ ۱۴۰۳/۶/۲۴ شورای قیمت گذاری و اتخاذ سیاست‌های حمایتی محصولات اساسی کشاورزی مبنی بر اعلام قیمت خرید تضمینی گندم برای سال زراعی ۱۴۰۴-۱۴۰۳، پیوست شماره یک و بند یک ابلاغیه شماره ۰۲۰/۲۰۱۶۷۸ مورخ ۱۳۰۳/۸/۷ مقام عالی وزارت مبنی بر تعیین این شرکت به عنوان مجری خرید تضمینی گندم در سال ۱۴۰۴ پیوست شماره دو) مقتضی است با رعایت کلیه قوانین و مقررات مربوط نسبت به خرید تضمینی گندم با رعایت موارد ذیل اقدام شود:

اقدامات لازم قبل از شروع فصل خرید

الف - تعیین مراکز خرید، عوامل اجرایی و انعقاد قرارداد با مراکز غیر ملکی

۱- اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان مجاز است با در نظر گرفتن موقعیت مکانی، رعایت قوانین و مقررات جاری در صورت نیاز به استفاده از مراکز خرید و ذخیره سازی غیر ملکی با انعقاد قرارداد مطابق فرمت‌های ارسالی حسب مورد اقدام نمایند همچنین به منظور رعایت صرفه و صلاح در هزینه‌های تبعی ضروریست ترتیبی اتخاذ گردد تا با مد نظر قراردادن حجم خرید و ظرفیت‌های مراکز ملکی و غیر ملکی بلند مدت، ایجاد و یا حذف مرکز خرید موقت و عنداللزوم تعیین حد فاصل بین مراکز با رعایت تسهیل در تحویل محمولات تولیدی کشاورزان در کارگروه هماهنگی خرید گندم استان مشخص گردد. تبصره: انعقاد هر گونه قرارداد با سیلو‌ها، کارخانجات آرد و انبار‌های غیر ملکی مشمول بند ۷ دستورالعمل ذخیره سازی گندم ابلاغی به شماره ۵/۲۱۳۸۰۵ مورخ ۱۴۰۱/۱۲/۲۴ است.

۲- اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان مکلف است قبل از تحویل و خرید گندم در مراکز غیر ملکی، مبادرت به انعقاد و مبادله قرارداد با اخذ تضامین قانونی و قراردادی، مطابق فرمت‌های اعلامی کند.

تبصره ۱: از هر گونه تغییر ماهیتی حتی جزئی در مفاد قرارداد‌های ارسالی بدون اخذ مجوز از معاونت بازرگانی داخلی جداً خودداری شود.

تبصره ۲: با عنایت به اینکه انعقاد قرارداد مباشرت خرید با اتحادیه مرکزی تعاونی‌های روستایی و کشاورزی ایران و سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران به مانند روال سنوات گذشته بصورت متمرکز در دست اقدام می‌باشد مراکز مباشر فعلاً از شمول این بند مستثنی می‌باشند.

۳- ضروریست از همه مراکز خرید غیر ملکی در نظر گرفته شده برای سال ۱۴۰۴ در قالب برنامه زمانبندی اعلامی طی بخشنامه شماره ۲/۱۵۵۸۷۶ مورخ ۱۴۰۳/۹/۱۱ بازدید بعمل آمده و در صورت وجود نواقص یا نیاز به تجهیزات و ... موارد مشخص و اعلام تا در زمان باقی مانده تا شروع فصل خرید اقدامات لازم بعمل آید. در همین راستا با توجه به ابلاغ دستورالعمل رتبه بندی مراکز ذخیره سازی بخش خصوصی به شماره ۰۵/۳۳۵۳۶ مورخ ۹۹/۵/۲۵ برای متقاضیان استقرار مراکز خرید در سیلو‌های بتنی، فلزی، انبار‌های مکانیزه و نیمه مکانیزه بازدید و تایید مطابق چک لیست‌های ابلاغی طی دستورالعمل یاد شده و اصلاحیه‌های بعدی آن و برای سایر مراکز مطابق پیوست شماره سه صورت پذیرد ضمنا حداقل شرایط لازم برای سایر مراکز متقاضی ضمیمه پیوست شماره سه است.

۴- اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان مکلف است با بررسی سوابق هر مرکز خرید، اعم از حجم خرید روزانه، ظرفیت انباری، توان تخلیه و بارگیری روزانه و سایر امکانات، مراکز ترتیبی اتخاذ نماید تا متناسب با ظرفیت انباری، قرارداد منعقد و از هر گونه ازدحام وسائط حمل درب مراکز خرید و ذخیره سازی و حمل و نقل مضاعف پیش گیری گردد.

۵- ضروریست برای آماده سازی مراکز خرید، اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان از ساختمان و تجهیزات مراکز انباری و سیلویی ملکی شامل باسکول، تجهیزات تخلیه و بارگیری و نگهداری (کاور و سموم مورد نیاز)، لوازم آزمایشگاهی تعیین و اندازگیری افت گندم نظیر) بمبو، الک، ترازوی دیجیتال، میز کار استاندارد، سینی استاندارد افت زنی ۵۰×۵۰ سانتی متر، کاردک یا سرتاس سر تخت و ...)، نرم افزار، رایانه، چاپگر، اینترنت و ... بازدید و بررسی بعمل آورده و نسبت به تعمیر و رفع نواقص و کمبود‌های موجود با هماهنگی بخش‌های مربوطه دفتر فناوری اطلاعات، مرکز پژوهش‌های غلات و دفتر فنی و مهندسی) اقدام گردد.

۶- مطابق جدول زمانی ابلاغ شده طی بخشنامه ۲/۱۵۵۸۷۶ مورخ ۱۴۰۳/۹/۱۱ نسبت به معرفی عاملین تشخیص و ذیحساب از طریق سامانه سیفا برابر دستورالعمل صادره اقدام تا در زمان شروع عملیات خرید در ارائه خدمات وقفه‌ای حاصل نگردد. ضمناً عامل ذیحساب میبایست کارمند رسمی دولت و عامل تشخیص از کارکنان دولت باشد و در صورت کمبود نیروی انسانی در آن اداره کل از ظرفیت‌های اداره کل غله و خدمات بازرگانی سایر استان‌ها، سازمان‌ها و ادارات هم خانواده و یا سایر ادارات دولتی در استان استفاده گردد.

۷- از زمان ابلاغ این دستورالعمل هماهنگی لازم با سرپرستی شعب بانک کشاورزی در استان و شعب تحت پوشش شهرستانی انجام شود.

طبق مصوبه شورای قیمت گذاری خرید تضمینی هر کیلوگرم گندم معمولی با قیمت ۲۰ هزارو ۵۰۰ تومان و گندم دوروم ۲۱ هزارتومان تعیین شده است.

طبق آمار‌ها در سال ۱۴۰۳ حدود ۱۵ میلیون تن گندم در کشور تولید شد که از این میزان ۱۲ میلیون تن گندم از کشاورزان با قیمت کیلویی ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار