کد خبر:۱۲۴۵۳۴۸
گزارش|

شروع رسمی جنگ اقتصادی چین و آمریکا

در پی تعرفه‌های جدید آمریکا بر واردات از ۱۸۵ کشور، صبح امروز دولت چین به این اقدام واکنش متقابل نشان داد به طوری که وزارت دارایی چین اعلام کرد که از ۱۰ آوریل، تعرفه ۳۴ درصدی بر تمامی کالا‌های آمریکایی اعمال خواهد کرد.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، دونالد ترامپ رئیس جمهور ایالات متحده سه روز قبل (چهارشنبه ۲ آوریل) در یک سخنرانی از مجموعه تعرفه‌های جدید واردات رونمایی کرد که به گفته او آغازگر «روز‌های آزادی اقتصاد آمریکا» خواهد بود.

 

تصمیم جدید رئیس جمهور آمریکا می‌تواند رقابت بازار‌های تجاری جهان را وارد مرحله‌ای تازه کند به طوری که رسانه‌ها در واکنش به این اقدام ترامپ از عنوان «حمله اتمی اقتصادی» استفاده کردند، همچنین کشور‌های مختلف واکنش‌های عمدتا منفی به این تصمیم ترامپ نشان دادند.

 

در طرح جدید دونالد ترامپ، میزان تعرفه‌ها بسته به هر کشور متفاوت است. پیش از همه یک تعرفه پایه ۱۰ درصدی برای کلیه واردات از تمام کشور‌ها اعمال می‌شود. با این حال برای ۶۰ کشوری که به گفته دولت آمریکا بیشترین کسری تجاری با ایالات متحده را دارند، تعرفه‌های متقابل بالاتری وضع خواهد شد.

 

میزان این تعرفه‌ها از ۱۰ تا ۵۰ درصد متغیر خواهد بود و بسته به میزان موانع تعرفه‌ای و غیرتعرفه‌ای آن کشور‌ها در قبال کالا‌های آمریکایی محاسبه می‌شود. ایالات متحده آمریکا نیمی از این میزان را بر کالا‌های وارداتی اعمال خواهد کرد.

 

کدام کشور‌ها هدف تعرفه‌های تجاری آمریکا قرار گرفتند؟

 

اتحادیه اروپا: با اعمال تعرفه ۲۰ درصدی، هدف حملات همیشگی ترامپ به «رویکرد‌های تجاری ناعادلانه» این بلوک قرار گرفته است.

 

چین: تعرفه‌ای متقابل معادل ۳۴ درصد وضع شده که با احتساب تعرفه قبلی ۲۰ درصدی، مجموع آن به ۵۴ درصد می‌رسد.

 

بریتانیا: تنها ۱۰ درصد؛ امتیازی نسبی برای لندن که امید‌ها را برای توافق تجاری سریع با واشنگتن افزایش می‌دهد.

 

ژاپن: تعرفه ۲۴ درصدی، ضربه‌ای به یکی از متحدان نظامی اصلی آمریکا به شمار می‌رود.

 

کشور‌های جنوب شرق آسیا: کامبوج ۴۹٪، لائوس ۴۸٪، ویتنام ۴۶٪، سریلانکا ۴۴٪، ماداگاسکار ۴۷٪، میانمار ۴۴٪ و حتی قلمروی کوچک سن‌پیر و میکلون فرانسه در نزدیکی کانادا با تعرفه ۵۰٪ مواجه شده‌اند.

 

شروع رسمی جنگ تعرفه‌ای چین و آمریکا

 

در میان ۱۸۵ کشوری که بر آنها تعرفه‌های جدید اعمال شد بیشترین تعرفه برای کشور چین بود که در ابتدای لیست نیز قابل مشاهده است.

 

در همین راستا چین نیز اقدامات متقابلی را انجام داد؛ صبح امروز کمیسیون تعرفه شورای دولتی چین اعلام کرد که در واکنش به تعرفه‌ی اعمال شده آمریکا بر این کشور، بر روی تمامی واردات از ایالات متحده، علاوه بر نرخ‌های موجود، تعرفه ۳۴ درصدی اعمال خواهد کرد، این تعرفه‌ها شامل محصولات کشاورزی، صنعتی و فناوری آمریکایی است.

 

همچنین پکن کنترل بر صادرات عناصر خاکی نادر به آمریکا را اعلام کرد که از امروز اجرایی می‌شود. چین ۱۱ نهاد آمریکایی را هم به فهرست نهاد‌های غیرقابل اعتماد اضافه کرد که به آنها اجازه می‌دهد اقدامات تنبیهی علیه آنها انجام دهد.

 

تعرفه‌های متقابل چین نسبت به آمریکا نشان دهنده آمادگی این کشور برای مقابله با جنگ تجاری آمریکا دارد، بسیاری از کارشناسان معتقدند که این اقدام می‌تواند آسیب شدیدی به صادرکنندگان آمریکایی وارد کند و اقتصاد آمریکا را تحت فشار قرار دهد.

 

پیامد تعرفه‌های چین علیه آمریکا؛ بازار‌های مالی دچار آشفتگی شده‌اند

 

اعمال تعرفه‌های جدید از سوی چین، به سرعت بازار‌های مالی آمریکا را تحت تأثیر قرار داد. پس از اعلام این تصمیم، شاخص‌های مهم بازار سهام آمریکا، از جمله داو جونز نیز با افت ۸۹۰ واحدی روبه‌رو شد. همچنین شاخص S&P ۵۰۰ در کمتر از ۲۰ دقیقه ۲ تریلیون دلار از ارزش خود را از دست داد.

 

شروع رسمی جنگ تعرفه‌ای چین و آمریکا

 

به طور کلی این کاهش‌ها باعث از دست رفتن حدود ۴ تریلیون دلار از ارزش بازار سرمایه آمریکا در یک روز شد. سرمایه‌گذاران با نگرانی از تشدید جنگ تجاری و تأثیرات آن بر رشد اقتصادی، به سمت فروش گسترده سهام حرکت کردند و دارایی‌های امن‌تری مانند اوراق قرضه خزانه‌داری آمریکا را خریداری کردند.

 

با افزایش تنش‌ها میان چین و آمریکا، آینده جنگ تعرفه‌ای میان این دو قدرت اقتصادی همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. چین بار‌ها نشان داده است که در برابر فشار‌های اقتصادی واشنگتن تسلیم نخواهد شد و در صورت لزوم، تدابیر تلافی‌جویانه بیشتری را در پیش خواهد گرفت. از سوی دیگر، ترامپ به نظر می‌رسد که همچنان به دنبال افزایش فشار بر پکن است تا بتواند به توافقی درباره اصلاحات تجاری دست یابد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار