
همگرایی کشورهای آسیایی در پایان دادن به جنایات صهیونیستها موثر است

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، حمیدرضا حاجی بابایی صبح امروز در نشست مجمع مجالس آسیایی APA در حاشیه یکصد و پنجاهمین اتحادیه بین المجالس جهانی در تاشکند ازبکستان گفت: در ابتدا خرسندی خود را از حضور در جمع همکارانم در نشست کشورهای عضو مجمع مجالس آسیایی (APA) اعلام میدارم و از دبیرکل و همکاران ایشان در برگزاری این نشست تشکر میکنم. امیدوارم بتوانیم با تقویت همبستگی و اتحاد، ضمن حداکثر بهرهمندی از ظرفیتهای موجود در کشورهای عضو این مجمع، گامی مهم در راستای منافع و کاهش دغدغههای مشترک برداریم.
وی ادامه داد: حقیقت این است که اوضاع جهان امروز به گونهای است که باید به جای خشونتطلبی با تمرکز بر الگوهای مبتنی بر اقدامات مسالمت آمیز، صلح و همکاری در جهت حل و فصل مسائل حرکت کرد. در شرایط کنونی کشورها، دیگر نظارهگر مانور و یکهتازی یک قدرت و یکجانبهگرایی آن در همه زمینهها نیستند، به گونهای که اغلب در مواردی شاهدیم قدرتهای منطقهای با افزایش توان و تجهیز خود در همه عرصهها در معادلات منطقهای و جهانی اثرگذار هستند و حتی قدرت چانهزنی آنها در مواردی، زمینه بازدارندگی قدرتهای اصلی جهان را نیز فراهم میکند.
عضو هیئت پارلمانی جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: کشورهایی که امروز با نمایش و زورگویی، خود را نوک پیکان قدرت میدانند و با تحکم، سایر کشورها را با خود و یا علیه خود میدانند، باید بدانند که کشورهای قاره کهن آسیا با اتکاء به تاریخ غنی و عزت ملتهای خود و با انسجام و یکپارچگی میان خود، از اقتدار و عزت این قاره کهن و نقش غیرقابل انکار آن در معادلات جهانی دفاع میکنند و ما به عنوان نمایندگان کشورهای آسیایی در راستای حفظ منافع ملتها و تمامیت سرزمینی خود از میراث کهن آسیایی صیانت میکنیم.
وی گفت: مشکلاتی همچون بحران آب و مدیریت منابع آب مشترک و حقابه هر یک از کشورها، بحران مهاجرت و مشکلات ناشی از آن، امنیت غذایی، فقر، مسائل زیست محیطی، تروریسم سازمان یافته و ... از جمله مواردی هستند که ما باید با تمرکز بر همگرایی با رویکرد صلح و امنیت در جهت منافع مشترک و رفاه ملتهای خود آنها را مرتفع نماییم.
حاجی بابایی گفت: امروز در غزه و فلسطین شاهدیم که تصرف سرزمینی در برابر دیدگان افکارعمومی جهان، سازمانها و نهادهای فراملی حقوق بشری، به دلیل زیاده خواهیهای رژیم جنایتکار صهیونیستی و حامیان آن باعث ایجاد تنش و ناآرامی در منطقه شده است. این رژیم جعلی اشغالگر نشان داده است که بقاء خود را در گروی تداوم ناامنی و گسترش آن در منطقه میداند. به واقع از چنین موجودیتی نمیتوان انتظار خویشتنداری و رفتار مسئولانه و رعایت قواعد و اصول حقوق بین الملل داشت، اما از حامیان آن انتظار میرود به مسئولیتهای خود عمل نموده و آن را مهار کنند. مطالبه منطقی ما و ملتهای منطقه این است که حامیان رژیم صهیونیستی، حمایت خود را از این رژیم جنایتکار متوقف و هر چه سریعتر این رژیم را از ادامه جنایتهایش باز دارند.
وی ادامه داد: ما باید توجه جامعه جهانی را به جنایات جنگی رژیم صهیونیستی جلب کنیم. همچنین، از تمامی کشورهای عضو مجمع پارلمانی آسیایی میخواهیم موضعی واحد و قاطع در برابر این جنایات و سیاستهای استعماری و استکباری رژیم صهیونیستی اتخاذ کنند و از همه میخواهیم برای احقاق حقوق قانونی و انسانی مردم فلسطین، در راستای تحقق آزادی، کرامت و حق تعیین سرنوشت آن ها، همصدا و همسو با یکدیگر همکاری نمایند؛ چراکه تقویت پیوندها و همگرایی میان کشورهای آسیایی میتواند عاملی موثر در پایان دادن به جنایات رژیم سفاک صهیونیستی در منطقه و به ویژه در فلسطین و غزه باشد. همکاری و اتحاد در برابر این رژیم میتواند آزمون موفقی برای این مجمع و کشورهای عضو باشد. من مطمئن هستم که اتحاد و همکاری در این زمینه میتواند منجر به توسعه و همکاری در همه زمینهها خواهد شد. ما باید ارزشهای مشترک خود را در حمایت از مظلوم و بشریت به نسل آینده منتقل کنیم.
نایب رئیس مجلس گفت: در نهایت معتقدم واکنش جامعه بین المللی به این بحران تاریخی حیاتی است. میخواهم مسئولیتهای تاریخی جامعه بین المللی را یادآوری کنم که بر سکوت خود در قبال نسل کشی نظامند و تمام عیار فلسطینیان غلبه کرده و مسئولیت انسانی و اخلاقی خود را انجام دهند تا اطمینان حاصل شود که مردم مظلوم فلسطین از این پس در معرض نسل کشی کامل یا حتی پاکسازی کامل قومی قرار نخواهند گرفت.
هیئت پارلمانی کشورمان به ریاست حمیدرضا حاجی بابایی نایب رئیس مجلس شورای اسلامی و با حضور فداحسین مالکی دبیر کل هیئت پارلمانی در ipu، سیدشمس الدین حسینی، مجتبی یوسفی، ابراهیم رضایی، سمیه رفیعی و عباس گلرو از اعضای گروه اتحادیه بین المجالس جهانی مجلس شورای اسلامی در این سفر حضور دارند.