آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۴۷۲۸۴

تولید سالانه ۹۴ هزار تن گوشت و محصولات کشاورزی توسط عشایر بوشهر

مدیرکل امور عشایر بوشهر گفت: عشایر استان سالانه ۴ هزار تن گوشت و ۹۰ هزار تن محصول کشاورزی تولید می‌کنند.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، مهدی رستمی اظهار کرد: هم اکنون ۴۰ درصد از مراتع استان بوشهر در اختیار عشایر است که در سال گذشته ۳۵۷ هزار راس دام متعلق به کوچ نشینان از آن تغذیه کردند.

وی افزود: این وضعیت در صورت تعادل بین دام و مرتع و همکاری صاحبان مراتع باعث حفظ اکوسیستم می شود.

رستمی گفت: چهار هزار و ۳۳۰ خانوار عشایر کوچرو شامل ۱۷ هزار و ۷۰۹ نفر برای مدت هفت ماه (۱۵ آبان ماه ۱۴۰۳ تا ۱۵ اردیبهشت سال جاری) مهمان مراتع و دشت‌های استان بوشهر بجز شهرستان های عسلویه و کنگان هستند.

وی ضمن اشاره به اعتبار ۵۹۰ میلیارد ریال اختصاص داده شده برای عشایر استان در سال گذشته افزود: بخش عمده ای ازاین اعتبارات هزینه بازگشایی راه‌ها و برنامه ریزی جهت مناسب سازی مسیر های عشایری و ساخت و نگهداری آبشخور دام‌ها می شود.

رستمی بیان کرد: در چند سال گذشته دورترین مسافت طی شده توسط عشار کوچرو به استان بوشهر از جنوب اصفهان به فاصله ۶۵۰ کیلومتر و نزدیک ترین آن به فاصله ۱۵۰ کیلومتر از فیروزآباد استان فارس است که امروزه از طریق وسایل نقلیه شخصی صورت می گیرد و کوچ پیاده انگشت شمار است.

مدیرکل امور عشایر استان بوشهر به نشان جهانی صنایع دستی عشایر این استان اشاره کرد و گفت: عشایر با تولید گلیم و جاجیم نقشی مهم در صنایع دستی این استان ایفا می کنند که در این زمینه وام‌های کم بهره نیز به آنها تعلق می گیرد.

رستمی درباره اهمیت حضور عشایر برای ایجاد امنیت در استان بوشهر بیان کرد: هر سیاه چادر عشایر یک پدافند غیر عامل و یک پاسگاه محیط بانی و مرزبانی است.

مدیر کل امور عشایر استان بوشهر گفت: ضعف بنیه مالی شرکت های تعاونی عشایری برای تهیه و ذخیره سازی علوفه، کمبود امکانات اولیه همچون آب و برق و آرد از مهم ترین مشکلات عشایر در این استان است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار