
فهرست کالاهای وارداتی مشمول استاندارد اجباری اعلام شد+ اسامی

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، در ابلاغیه گمرک آمده است: با رعایت قوانین و مقررات و ضوابط جاری نسبت به کنترل و اخذ مجوز از طریق سامانه جهت کالاهای مشمول استاندارد اجباری اقدام لازم صورت پذیرد، ضمناً مجدداً اعلام میدارد ترخیص کالا صرفاً منوط به کنترلهای صورت گرفته توسط سامانه نبوده و همچنان مراجعه به بخشنامههای ابلاغی یادداشتهای ذیل فصل و ضمائم کتاب مقررات صادرات و واردات الزامی میباشد و در صورت عدم اعلام سیستمی میبایست نسبت به فعال نمودن سازمان مجوز دهنده در سیستم توسط کارشناس مربوطه فعال و مغایرت موجود در سامانه نیز به این دفتر گزارش گردد.
لازم به یادآوری است آخرین ویرایش فهرست بروز شده کالاهای وارداتی مشمول استاندارد اجباری در سال ۱۴۰۲ بر روی سامانه سازمان ملی استاندارد ایران به آدرس Www.inso.gov.ir سازمان مزبور قابل رویت و بهره برداری میباشد.
*مقررات فنی کالاهای وارداتی مشمول استاندارد اجباری
۱-در اجرای مصوبات شورای عالی استاندارد و به استناد مفاد تبصره ۲ ذیل ماده ۱۴ قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد مصوب سال ۱۳۹۶ کیفیت مواد و کالاهای وارداتی بر حسب ضرورت و توجه به مسائل سلامت ایمنی، بهداشتی زیست محیطی و اقتصادی باید با استانداردهای ملی و یا استانداردهای معتبر و ضوابط فنی مورد قبول سازمان منطبق باشد. مدت زمان شمول استاندارد اجباری برای کالاهای وارداتی و اولویت مواد و کالاها را شورای عالی استاندارد تعیین میکند.
۲-ورود کالاهای مشمول اجرای مقررات استاندارد اجباری به کشور منوط به اخذ گواهینامه ارزیابی انطباق Certificate of Conformity) COC) از سازمان ملی استاندارد ایران میباشد.
۳- ملاک زمان اجرای تغییرات فهرست برای وارد کنندگان زمان ثبت سفارش خواهد بود.
۴- وارد کنندگان کالاهای مشمول مقررات استاندارد اجباری ملزم به رعایت مقررات مربوطه بوده و چنانچه الزامات قانونی را مراعات ننمایند وفق بند ۷ و ۸ ذیل ماده ۴۰ و مواد ۴۴، ۴۶، ۴۵۰ و ۴۷ قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد با آنها برخورد میگردد.
۵-کلیه کالاهای متناظر با شماره تعرفههای گمرکی در این فهرست مشمول اجرای مقررات استاندارد اجباری میباشند.
الف) علامت ستاره آبی (۰) در مقابل یک ردیف تعرفه و یا در مقابل ردیف تعرفههای ادغام شده در فهرست کالاهای وارداتی مشمول مقررات استاندارد اجباری، نشان دهنده آن است که فقط کالای مذکور از آن تعرفه تعرفهها مشمول استاندارد اجباری میباشد.
ب) در صورتیکه وارد کنندگان کالای مشمول استاندارد اجباری را به هر دلیلی بر اساس تعرفه دیگری اظهار نمایند کالای اظهار شده همچنان مشمول استاندارد اجباری خواهد بود. لازم به ذکر است چنانچه کالایی که با تعرفه غیر مشمول اظهار شده باشد و پس از تعیین ماهیت مشمول مقررات استاندارد اجباری تشخیص داده شود میبایست اقدام لازم به منظور بررسی انطباق کالا با استانداردها و قوانین و مقررات صورت پذیرد و گزارش آن به گمرک ارسال گردد.
ج) علامت در مقابل هر کالا در فهرست کالاهای وارداتی مشمول مقررات استاندارد اجباری در قسمتهای الزام ارائه گواهینامه بازرسی در میدا و عدم امکان آزمون در داخل کشور نشان دهنده آن است که انجام فرایند ارزیابی انطباق صرفا با ارائه گواهینامه بازرسی در میدا (به جز کالاهای مشمول تسهیلات مندرج در روش اجرایی روشهای ارزیابی انطباق کالاهای وارداتی امکان پذیر است.
در خصوص کالاهای دارای الزام به ارائه گواهینامه بازرسی در میدا در صورت فراهم شدن امکانات آزمون در داخل کشور ادارات کل استاندارد استان میتوانند تا ویرایش فهرست کالاهای مشمول مقررات استاندارد اجباری جهت واردات فرایند ارزیابی انطباق را در مقصد انجام دهند.
در خصوص کالاهای ورود موقت پیله وری مسافری و. در صورت ارجاع گمرک فرایند ارزیابی انطباق بر اساس روشهای موجود توسط ادارات کل استاندارد استانها صورت میپذیرد و کارمزد خدماتی مربوطه نیز دریافت میگردد.
۶- چنانچه درخواست بررسی پرونده توسط متقاضی با فاصله زمانی زیاد پس از اظهار کالا صورت پذیرد و زمان سپری شده خارج از اختیار قانونی وارد کننده باشد، با در نظر گرفتن تاریخ مصرف برای کالاهای دارای تاریخ مصرف چنانچه بیش از ۴ ماه از دوره مصرف کالا باقی مانده باشد در خصوص ارزیابی انطباق در اداره کل استاندارد استان و کمتر از ۴ ماه در دفتر ارزیابی کیفیت کالاهای صادراتی و وارداتی بررسی و تصمیم گیری میگردد.
۷- بر اساس بخشنامه شماره ۶۰ ٫ ۳۲۵۲۹ مورخ ۹۹ ٫ ۰۲ ٫ ۰۱ دفتر مقررات صادرات و واردات وزارت صنعت، معدن و تجارت ثبت سفارش و واردات کالاهای مستعمل مشمول مقررات استاندارد اجباری منوط به اخذ مجوز کمیسیون ماده یک آیین نامه اجرایی قانون صادرات و واردات با رای مثبت نماینده این سازمان و انجام آزمونهای صد در صدی بر روی محموله وارداتی میباشد لذا این سازمان در خصوص کالاهای مستعملی که مجوز کمیسیون ماده یک آیین نامه اجرایی قانون صادرات و واردات را با رای مثبت نماینده این سازمان اخذ نکردهاند، هیچگونه اظهار نظری نمینماید.
۸- بر اساس مفاد بند دو ماده ٤٢ آیین نامه اجرایی قانون صادرات و واردات انجام فرایند ارزیابی انطباق تجهیزات دستگاهها و ماشین آلات مستعمل صرفا برای خط تولید با رعایت کلیه مقررات و تایید وزارت خانه ذی ربط قابل انجام است و نیاز به طرح در کمیون ماده یک آیین نامه اجرای قانون صادرات و واردات نخواهد داشت.
۹- در صورت وجود نقص در نشانه گذاری کالاهای وارداتی بر اساس مفاد نامه شماره ۹۰۳۰۱ مورخ ۹۵ ٫ ۰۸ ٫ ۲۴ دفتر ارزیابی کیفیت کالاهای صادراتی و وارداتی اقدام میگردد.
۱۰- کالاهای اهدایی موضوع بند ۹ ماده ۳۷ قانون امور گمرکی به شرط تجاری نبودن، وفق مفاد تبصره ذیل بند ۲۰ ماده ۳۷ قانون مذکور، فقط نیاز به بررسی وزارت صنعت، معدن و تجارت داشته و صرفا از لحاظ احراز انطباق با قانون مربوط مورد بررسی قرار میگیرد.
۱۱- فهرست کالاهای وارداتی مشمول استاندارد اجباری فهرست استانداردها و ضوابط فنی مورد قبول سازمان، فهرست کالاهای مشمول ارائه دستور العمل فارسی (انگلیسی)، فهرست خودروهای سبک سنگین موتورسیکلتها تراکتورهای کشاورزی تایرهای خودرو تایرهای موتورسیکلت تایرهای دوچرخه و باتری خودرو وارداتی دارای تایید نوع صادره از سازمان ملی استاندارد ایران فهرست کالاهای مشمول اجرای مقررات برچسب انرژی فهرست تجهیزات الکترونیکی وارداتی دارای تاییدیه آزمونهای مخرب و. بر روی پورتال سازمان ملی استاندارد به آدرس www.inso.gov.ir قابل دسترسی میباشد.
برای مشاهده فهرست کالاهای وارداتی مشمول استاندارد اجباری اینجا کلیک کنید.