
افت چشمگیر درصد قبولی در آزمونهای پزشکی/ بحران کیفیت آموزش و لزوم اقدام فوری وزارت بهداشت

یکی از دانشجویان معترض علوم پزشکی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: کلیات موضوع از این قرار است که در برخی از شهرها، درصد قبولیها نسبت به گذشته کاهش چشمگیری داشته است. طبق اطلاعاتی که در اختیار داریم، درصد قبولیها در برخی مناطق بین ۶۰ تا ۷۵ درصد بوده که به مراتب پایینتر از سطح معمول است. این موضوع نشاندهنده آن است که دانشجویان نتوانستهاند در این آزمون موفقیت لازم را کسب کنند.
وی افزود: یکی از دلایل عمده این مسأله، به نظر بنده، غیر استاندارد بودن آزمون و وجود ایرادات در سوالات آن است و مسأله دیگر که نیاز به توجه دارد، کاهش کیفیت آموزش در رشتههای پزشکی است. عواملی همچون افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو و کمبود فضای آموزشی، موجب کاهش کیفیت آموزش شده است. به عنوان نمونه، در اردبیل ۳۰ درصد و در ایلام ۴۰ درصد از دانشجویان در این آزمون موفق به قبولی نشدهاند. این درصدها بسیار نگرانکننده است، زیرا در هر آزمون ممکن است ۴۰ تا ۵۰ نفر در این آزمونها شرکت کنند که بعداً به عنوان کارورز وارد بیمارستانها شده و به ارائه خدمات درمانی بپردازند.
دانشجوی علوم پزشکی گفت: حال تصور کنید که تنها ۲۰ یا ۳۰ نفر از این افراد موفق به قبولی شوند؛ این موضوع نه تنها موجب کمبود نیروی انسانی در سیستم درمانی میشود، بلکه سلامت جامعه نیز تحت خطر قرار میگیرد.
وی در پایان گفت: متاسفانه این مسئله فراتر از آزمون علوم پایه اسفند ماه است و احتمال دارد که در آزمونهای آتی نیز با مشکلات مشابهی مواجه شویم. به نظر میرسد که ورود آقای حسینی، معاون آموزش وزارت بهداشت، به این موضوع ضروری است تا هرچه سریعتر تدابیر لازم اتخاذ شود.