آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۴۹۷۳۸
معاون محیط زیست خوزستان در گفت‌و‌گو با دانشجو:

کانون گرد و خاک اخیر خوزستان از کشور عراق و عربستان است/ سرنوشت جلسات منطقه‌ای سال ۹۵ چه بود؟

معاون محیط زیست خوزستان گفت: در سال ۹۵ اجلاس گرد و غبار در کشور ما با حضور مسئولین کشور‌های همسایه برگزار شد. ولی متاسفانه اقدامات در خارج از مرز‌های کشور در کانون‌ها اقدامات چشم گیری نبود. یعنی هنوز اقدامات قابل توجهی انجام نشده است.
کانون گرد و خاک اخیر خوزستان از کشور عراق و عربستان است/ سرنوشت جلسات منطقه‌ای سال ۹۵ چه بود؟

فرهاد قلی نژاد معاون محیط زیست خوزستان در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، اظهار کرد: براساس اطلاعیه هشداری سازمان هواشناسی، شکل گیری گرد و غبار خیلی قوی در کشور عراق و بخشی از کشور عربستان در روز شنبه اعلام شد و بر اساس پیش‌بینی‌ها این توده به سمت ایران و استان خوزستان در حال حرکت بود که بعد از دریافت دیتا‌های سازمان هواشناسی بلافاصله روز شنبه در استان کار گروه اضطراری تشکیل شد.

وی افزود: بر اساس پیش‌بینی‌ها، گرد و خاک در اواسط روز دوشنبه تشکیل شد و طبق قانون آیین نامه مقابله با گرد و غبار، در استانداری جلسه‌ای با حضور مسئولین مربوطه تشکیل شد و نسبت به شرایط استان تصمیمات لازم اتخاذ گردید.

وی با اشاره به شدت گرد و خاک ایجاد شده در استان، گفت: این گرد و خاک در دو سال اخیر شدیدترین توده‌ای بوده که وارد استان خوزستان شده است. مقیاس ما در سنجش گرد و غبار، شاخصی با عنوان ذرات ۱۰ میکرون و ذرات ۲ میکرون در هوا هستند. استاندارد ما برای تشخیص هوا ۱۵۰ میکروگرم بر متر مکعب است و از دیشب تا امروز بیشتر ایستگاه‌های سنجش آلودگی هوای ما، غلظت‌های بالای ۴۵۰۰ را نشان داده‌اند.

قلی نژاد، با اشاره شدت آلودگی در مرکز استان، گفت: در آغاز گرد و خاک کیفیت هوای اهواز ۶۰۰۰ میکوگرم شد که شدت این آلودگی صبح امروز به بیش از ۱۰ هزار میکروگرم رسید.

معاون مدیرکل محیط زیست خوزستان، افزود: بیشترین مناطق درگیر گرد و خاک در مناطق مرکزی، جنوب غربی و غرب از شمال غرب استان بوده و در شرق استان ذرات کمی پایین‌تر بود ولی باز هم در شرایط اضطراری قرار دارند و آنجا هم بالاخره هوا آلوده است.

وی با اشاره به نقش کانون‌های ریزگرد کشور‌های همسایه در گرد و خاک وارده به کشور، گفت: عمده این کانون‌ها در کشور‌های عراق، عربستان، کویت و سوریه واقع شده است و بیشتر تاثیر گذاری در کشور عراق و عربستان قرار دارد.

وی با اشاره به قوانین بین‌المللی و عدم دسترسی ایران به کشور‌های همسایه گفت: جهت جلوگیری از وقوع پدیده گرد و خاک از کانون‌های مستعد خیزش، یک سری اقدامات باید آنجا انجام شود که ما دسترسی کامل نداریم و طبق قوانین بین‌المللی اجازه‌هایی که باید داده شود معمولا همکاری نمی‌شود و باید کشور‌هایی که این کانون‌ها در آنجا قرار دارند خودشان اقداماتی در مقابله با بیابان زدایی انجام دهند.

قلی نژاد، با اشاره به دیپلماسی‌های انجام شده در مسیر مقابله با ریزگردها، گفت: در گذشته با مسئولین کشور‌های عراق و عربستان از کانون‌های کرد و خاک بازدید شد و راه‌حل‌هایی نیز ارائه شد.

معاون محیط زیست خوزستان گفت: در این زمینه در سال ۹۵ اجلاس گرد و غبار در کشور ما با حضور مسئولین کشور‌های همسایه برگزار شد. ولی متاسفانه اقدامات در خارج از مرز‌های کشور در کانون‌ها اقدامات چشم گیری نبود. یعنی هنوز اقدامات قابل توجهی انجام نشده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، در چند سال گذشته خوزستان با بحران آلودگی هوا و ریزگرد‌ها دست‌وپنجه نرم می‌کند، اما کم کاری مسئولان در جلوگیری یا کاهش این آلودگی باعث رنجش مردم شده است.

کارشناسان محیط‌زیست بار‌ها خواستار اقدامات منطقه‌ای برای مقابله با بیابان‌زایی و احیای تالاب‌های خشک‌شده مانند هور العظیم شده‌اند که به گفته آنها عامل تشدید گرد و غبار در سال‌های اخیر بوده است.

متاسفانه باید گفت تا زمان فروکش کردن این توده گرد و غبار، ساکنان خوزستان چاره‌ای جز رعایت توصیه‌های بهداشتی و ماندن در خانه ندارند، در حالی که امید دارند تلاش‌های امدادی و درمانی مانع از وخامت بیشتر اوضاع شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار