
نمایندگان خراسان شمالی ۳۴۰ میلیارد اعتبار در اختیار دارند/ در انتصابات دخالت نکردم

به گزارش خبرنگار استانهای خبرگزاری دانشجو، محمدمهدی شهریاری، نماینده مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون امنیت ملی امروز در نشست خبری با اشاره به وضعیت فعلی مجلس دوازدهم اظهار کرد: ساختار سیاسی این دوره تفاوت چندانی با مجلس یازدهم ندارد. اغلب نمایندگان درک صحیحی از مشکلات ملی و منطقهای دارند و با گذشت زمان، مجلس بیشتر خود را با شرایط روز تطبیق داده و در جهت ایجاد رضایت عمومی، به دور از گرایشهای سیاسی، گام برمیدارد.
وی درباره مصوبات سفر ریاستجمهوری به خراسان شمالی، افزود: اگرچه میزان این مصوبات نسبت به برخی استانها کمتر بود، اما در صورت تحقق میتواند به بهبود شاخصهای توسعهای استان کمک کند.
شهریاری ادامه داد: اعتبار انتقال آب سرانی که در مصوبات سفر رئیسجمهور ۲ همت تعیین شده بود، کاهش یافته بود، اما با پیگیریهای صورتگرفته، مسئولان دولت وعده تحقق کامل آن را دادهاند.
وی افزود: پروژه جنگل جاده گلستان به بجنورد نیازمند ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار است. در صورت تخصیص، این پروژه تا پایان امسال به اتمام خواهد رسید؛ در غیر اینصورت تکمیل آن تا نیمه سال آینده به طول خواهد انجامید.
نماینده بجنورد با اشاره به محور میامی–جاجرم–سنخواست نیز اظهار کرد: ۴۵۰ میلیارد تومان اعتبار از محل مصوبات سفر به این پروژه اختصاص یافته است. این مسیر نقش حیاتی در تسهیل دسترسی به مرکز کشور دارد.
شهریاری همچنین به پیگیریهای مکرر با وزارت راه در زمینه راهآهن بجنورد اشاره کرد و افزود: روند تأمین مالی این پروژه در حال پیشرفت است و امیدواریم در سالهای آینده به نتیجه مطلوب برسد.
وی در خصوص وضعیت فرودگاه بجنورد تصریح کرد: پیگیریهای این موضوع از دولت قبل آغاز شد و در دولت جدید نیز قول برقراری پرواز روزانه از سوی وزیر راه و شهرسازی داده شد. این وعده در سفر رئیسجمهور نیز تکرار شد، اما پیش از نوروز، پروازها لغو گردید. علت اصلی آن فرسودگی ناوگان هوایی ایرانایر عنوان شده است.
وی با تأکید بر ضرورت برقراری چهار پرواز هفتگی گفت: دولت باید به وعده خود عمل کند. در برخی مقاطع پروازها برقرار شد، اما به دلیل تعداد پایین مسافران، تداوم نیافت. به نظر میرسد برای صرفه اقتصادی ایرلاینها باید بلیتهای ضمانتی تعریف شود.
شهریاری در ادامه با اشاره به تخصیص اعتبارات مستقیم به نمایندگان خاطرنشان کرد: با این اقدام مخالف هستم. به هر نماینده خراسان شمالی ۳۴۰ میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافته تا در پروژههای استانی هزینه شود. این نوع تخصیص میتواند منجر به ایجاد رانت شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره مذاکرات با آمریکا اظهار کرد: پس از انتخابات آمریکا، ترامپ چندین بار درخواست مذاکره داد. مذاکرات کنونی نتیجه هوشمندی وزارت خارجه است که از دو سال پیش آغاز شده بود. رهبری نیز با توجه به اطلاعات پیشین، اجازه آغاز مذاکرات را دادند. با توجه به اظهارات متناقض ترامپ، مذاکرات به صورت غیرمستقیم پیگیری شد، روشی که اکنون در مذاکرات روسیه و اوکراین نیز شاهد آن هستیم.
نماینده بجنورد درباره نامه ترامپ گفت: این نامه شامل دو بند بود؛ بند نخست بسیار محترمانه و مودبانه، اما بند دوم حاوی تهدید و ضربالاجل دو ماهه بود. پاسخ ایران نیز با امضای وزیر امور خارجه و در قالب هفت یا هشت بند ارسال شد.
وی همچنین درباره دخالت نمایندگان در انتصابات اظهار کرد: برخی افراد را به عنوان پیشنهاد به استاندار معرفی کردم، اما هیچگاه در انتصاب آنها مداخله نداشتم. تنها تعداد معدودی از این افراد منصوب شدند. در مورد انتصاب فرماندار بجنورد نیز پس از اتخاذ تصمیم، به بنده اطلاع داده شد که این موضوع موجب ناراحتی من شد، زیرا باید پیش از آن مشورت صورت میگرفت، با این حال هیچ فشاری به مسئولان وارد نکردم.