
تأکید بر نقش راهبردی گردشگری در اقتصاد ملی
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، انوشیروان محسنی بندپی با تأکید بر تجارب موفق بینالمللی در بهرهگیری از ظرفیتهای چندگانه گردشگری در حوزههای اشتغالزایی، ارزآوری و ارتقای نشاط اجتماعی، نگاه راهبردی و فرابخشی به این صنعت را در ساختار اقتصادی کشور خواستار شد.
وی با اشاره به ظرفیتهای منحصربهفرد ایران در تمامی شاخههای گردشگری، تحقق اهداف برنامه هفتم توسعه را مشروط به برنامهریزی دقیق، تقویت زیرساختها و تخصیص منابع مالی کافی به این حوزه دانست.
معاون گردشگری کشور با اشاره به سیاستگذاریهای وزارتخانه در راستای جذب گردشگران بینالمللی، بهویژه از کشورهای حوزه تمدنی نوروز، خلیجفارس و کشورهای مسلمان، توسعه گردشگری را ابزاری اثربخش برای مقابله با پدیده ایرانهراسی عنوان کرد.
محسنی بندپی، اختصاص ۳۰ درصد از عوارض خروج از کشور به حوزه گردشگری، افزایش سهم اعتبارات عمرانی، تخصیص حداقل پنج درصد از اعتبارات استانی و بهرهگیری از منابع تبصره ۲ بودجه را از جمله ملزومات تسهیلگر در مسیر توسعه زیرساختهای این صنعت معرفی کرد.
وی با ارائه آمار روند افزایشی منابع حاصل از عوارض خروج از کشور، افزود: برای توسعه گردشگری ضرورت دارد در سال ۱۴۰۴ سهم سیدرصدی عوارض خروج از کشور به صنعت گردشگری اختصاص یابد.
محسنی بندپی همچنین بازنگری اساسی در رویکردهای بودجهای و سیاستگذاریهای حمایتی در قبال صنعت گردشگری را خواستار شد و بر بهرهبرداری حداکثری از ظرفیتهای غنی و متنوع کشور در این حوزه تأکید کرد.