
تغییر در ساترا پس از ۳۸ ماه؛ جواد رمضان نژاد چهرهای شناخته شده برای دو اولویت تحولی + سوابق
به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو، پیمان جبلی رئیس سازمان صداوسیما در حکمی جواد رمضاننژاد را به سمت معاون خود و رئیس سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی (ساترا) منصوب کرد.
ساترا سازمانی ذیل صدا و سیما که رئیس آن در حکم معاون رئیس رسانه ملی قرار میگیرد. شاید مهمترین مأموریت مدیر جدید از همین ابتدا تعیین و تکلیف مرز بین معاونتش با سایر بخشهای صدا و سیما به عنوان واحدی مستقل برای امر خطیر و انجام رسالتهای مهمش باشد.
اولویت اول مأموریت رمضان نژاد با نگاهی به کارنامه مدیریت سابق ساترا
رئیس ساترا باید این موضوع را جا بیاندازد که جایگاهش در سازمان صدا و سیما فراتر از سایر معاونتها است و بتواند برای دستگاه حاکمیتی صدا و سیما نقشی تنظیم گر در حوزه انتشار فراگیر و مستقل از دو بال صوتی و تصویری، تعریف کند تا افکار عمومی را در مقابله با هجمه های سنگینی که به آن از طرف طیفی که صراحتا آن را رقیب خود و غیر ممکن در انجام مأموریتش میداند اقناع سازد.
کارنامه بیشتر از ۳ سال ساترا با مدیریت سابق نشان میدهد با همه تلاشهایی که مقیسه و همکارانش داشتند و به چانه زنیهایی که با قویترین اصحاب پلتفرمها در سطح مدیریتی و هنرمندان پرداختند، اما اینکه آنها این پذیرش را برای خود و افکار عمومی در مستقل بودن، رقیب نبودن و جایگاه نظارتی و حمایتی داشتن ایجاد کنند چندان موفق نبودند و حتی قاطعیت لازم در برخورد با تخلفات آشکار آنها را هم نداشتند. البته نباید مشکلات ساختاری و قانونی را نیز در ناموفق بودنشان بی تأثیر دانست.
ساترا در این سه سال تلاشهایی برای حمایت از پلتفرمهای نوظهور و ایجاد آنها داشت تا بتواند انحصار چند پلتفرم خاص در این عرصه را بشکند، اما واقعیت این است که حجم پول و قدرت در گردش چند شبکه نمایش خانگی و قدرت تولیدشان آنقدر بالا بود که این سعی هم خیلی به چشم نیامد.
اولویت دوم؛ برخورد قاطع با ورود پول کثیف به نمایش خانگی و تمرکز بر مزیتی کردن محتوای خوب با همکاری پلتفرمها و تولید کنندگان محتوای فراگیر پرمخاطب
پس از اولویت جا انداختن ساترا به عنوان یک نهاد مستقل و معاونتی خاص در رسانه ملی مهمترین وظیفه مدیریت جدید این سازمان به ریاست جواد رمضان نژاد اتخاذ تصمیمات درست نظارتی و بعضا قاطع در برابر تولیدات غیر استاندارد با پولهای کثیف و آلوده در فضای شبکه نمایش خانگی کشور است.
این مأموریت قابل انجام نیست مگر با تغییر سیاست اصولی در ساترا و آن اینکه حمایت دو چندان به جای ایجاد پلتفرمهای متعدد از تولید محتوای خوب و البته نشان دادن مسیر پخش و انتشار درست در پلتفرمهای همسوی ایجاد شده، موضوعی که صریحا در حکم پیمان جبلی هم در مأموریت رئیس جدید ساترا ذکر شده: «هدایت، نظارت و حمایت از رسانههای صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی بهمنظور ایجاد نهضت تولید و انتشار محتوا و خدمات صوت و تصویر مبتنی بر اخلاق رسانهای و فرهنگ اسلامی – ایرانی در فضای مجازی از مهمترین مأموریتهای ساترا است.»
همین یک پاراگراف و انتخاب رمضان نژاد که اغلب سابقه مدیریت تولیدی داشته که برجسته ترین آن مدیریت 3 ساله در سیما فیلم بود نشان از یک تغییر دست فرمان و تحول در ساترا از سوی ریاست سازمان میدهد. جواد رمضاننژاد همچنین به عنوان فردی با سوابق درخشان و حرفهای در حوزه رسانه و ارتباطات شناخته میشود. او دارای مدرک دکتری علوم ارتباطات و استاد دانشگاه بوده و تجربه مدیریتی در شبکههای تلویزیونی متعددی از جمله «شبکه افق» و «شبکه پنج» را در کارنامه خود دارد.
جواد رمضان نژاد و پالس مثبت به تحول در ساترا
انتخاب جواد رمضان نژاد پالس های مثبتی به اهالی و اصحاب رسانه است که این سازمان قصد تعامل محتوایی دارد و میتواند نقطه آغاز یک تحول در آن باشد. اما رمضان نژاد همانطور که در ابتدای گزارش هم گفتیم اولین چالشش با خود این سازمان است که باید جایگاه قانونی خود در ساختار تصمیم گیری های کلان محتوایی و مجازی را پیدا کند. که بخشی از آن به تعامل و اصلاح ساختار با دستگاههای قانونگذار و نظارتی و بخش دیگر آن در تعامل با مدیران پلتفرمها و تولید کنندگان محتوا با قابلیت انتشار فراگیر باز میگردد.
تعامل گسترده تر با مجلس شواری اسلامی، شورای عالی انقلاب فرهنگی و دولت و از همه مهمتر رسیدن به اهداف میانجی گری بین پلتفرمها و اهالی تولید کننده محتوا که اتفاقا نقطه قوت رئیس جدید ساتراست میتواند از مهمترین نقاط عطفی باشد که رمضان نژاد در جایگاه جدیدش رقم بزند.
سوابق رمضان نژاد رئیس جدید ساترا
از سوابق اجرایی رمضاننژاد میتوان به مدیریت دو شبکه تلویزیون افق و پنج و مدیریت سه ساله مرکزسیما فیلم اشاره کرد. وی در تصویب و آغاز تولید سریالهای «سلمان فارسی» و «موسی کلیم الله (ع)» نقش مهمی داشته و سریالهای «زیرخاکی»، «نون.خ»، «خانه امن» و … تولید فیلمسینمایی «موقعیت مهدی»، در زمان مدیریت وی در سیما فیلم به تولید رسیده است.
رمضان نژاد همچنین عضو شورای پروانه نمایش سازمان سینمایی، عضو شورای هنر شورای عالی انقلاب فرهنگی، کارگروه هنر انقلاب در فرهنگستان هنر، سابقه داوری در جشنوارههای گوناگون هنری و فرهنگی اعم از جشنواره «سینماحقیقت» و جایزه هنری رسانهای جشنواره امام رضا (ع) و جایزه جهانی اربعین را در کارنامه خود دارد.