
۱۶ شرکت طرح انسداد دیوار مرزهای شمال شرق کشور را برعهده دارند

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، صادق نوری روز چهارشنبه در حاشیه سفر به تایباد و بازدید از طرح انسداد دیوار مرزهای شمال شرق کشور در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: سال گذشته مراحل مختلف این طرح راهبردی کشور فقط از سوی نیروهای مهندسی سه شرکت در نقاط از قبل پیش بینی شده انجام شد که به لحاظ اهمیت و سرعت بخشیدن به اجرای آن امسال شمار تعداد شرکتهای عمرانی افزایش یافت.
وی اظهار کرد: در بازه زمانی بیش از یک سال گذشته ۱۲۰ کیلومتر از زیرساختهای لازم در طرح انسداد دیوار مرزهای شمال شرق ایران با موفقیت انجام شده و قسمتهای دیگر نیز ادامه دارد.
نوری ادامه داد: از آغاز این طرح ملی در سال ۱۴۰۲ تاکنون ۲۱ هزار قطعه دیوار بتنی با توان نیروهای مهندسی نیروی زمینی ارتش تولید و یا در محلهای خود نصب شده است.
جانشین قرارگاه شمال شرق نیروی زمینی ارتش گفت: طبق برنامه ریزیهای انجام شده این طرح در مرزهای مشترک این ۲ کشور همسایه با استان خراسان رضوی تا پایان سال ۱۴۰۴ به اتمام خواهد رسید.
نوری بیان کرد: به رغم شرایط سخت آب و هوایی در فصلهای مختلف سال و خاک نامناسب منطقه، این طرح در مدت زمان گذشته از اجرای آن پیشرفت فیزیکی خوبی به همراه داشته و طبق برنامه زمان بندی شده خود پیش رفته است.
وی اضافه کرد: عملیات فنی این طرح کشوری شامل آماده سازی دیوارهای بتنی پیش ساخته برای نصب و زیرسازی جادههای پیش بینی شده است.
فرماندار تایباد گفت: انسداد و دیوارکشی مرزهای ۲ کشور ایران و افغانستان در خراسان رضوی یکی از مهمترین طرحهای فعال و راهبردی کشور است که ساخت آن براساس آخرین یافتههای علمی، فنی و اصولی توسط مهندسی نیروی زمینی ارتش در حال انجام است.
حسین جمشیدی افزود: در نقاطی که عملیات اجرایی این طرح به پایان رسیده است، ورود اتباع غیرمجاز افغانستانی به ایران به صفر رسیده است.
وی اظهار کرد: طرح انسداد مرزهای شمال شرق کشور ۹۵۳ کیلومتر طول دارد که در گام نخست و در خراسان رضوی افزون بر ۳۰۰ کیلومتر آن در حال اجراست.
جمشیدی ادامه داد: بهره برداری نهایی از این طرح امنیت پایداری را برای ساکنان مناطق مرزی در شمال شرق کشور به همراه خواهد داشت.
عملیات انسداد نوار مرزی به صورت دیوارکشی به ارتفاع چهار متر و فنس کشی بخش بالایی آن خواهد بود.
شهرستان ۱۴۵ هزار نفری تایباد در ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد ۹۰ کیلومتر مرز مشترک با افغانستان دارد و به واسطه وجود گذرگاه مرزی دوغارون در این نوار مرزی از اهمیت اقتصادی ویژهای برخوردار است، مرز دوغارون با قدمت بیش از یک قرن در فاصله ۱۸ کیلومتری جنوب شرقی شهر تایباد و ۲۴۸ کیلومتری جنوب شرق مشهد واقع شده است.