آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۳۵۸۸

کشت بهاره در ۱۰۵ هزار هکتار از اراضی آذربایجان غربی انجام شد

سرپرست جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: امسال بیش از ۱۰۵ هزار هکتار از اراضی استان به کشت بهاره اختصاص یافته است.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، علی دیانتی گفت: چغندر قند، سبزی و صیفی، ذرت و آفتابگردان از جمله محصولات کشت بهاره در استان هستند.

وی اضافه کرد: اکثر کشت‌های بهاره در استان از اردیبهشت ماه آغاز می‌شود ولی تاکنون ۲۹ هزار و ۲۰۰ هکتار چغندرقند و ۲ هزار و ۲۰۰ هکتار پیاز در استان کشت شده است.

وی درباره برنامه سازمان در راستای عمل به برنامه الگوی کشت افزود: با توجه به ابلاغ برنامه الگوی کشت این سازمان ضمن کاهش و یا ثابت نگه داشتن سطح زیر کشت محصولات پرآب‌بر، توسعه آبیاری میکرو (نوار تیپ) و کشت نشائی را در برنامه کاری خود دارد.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی، با تأکید بر اهمیت پایش مستمر مزارع در طرح جهش تولید در دیم‌زارها گفت: مبارزه با عوامل خسارت‌زا و استفاده از روش‌های نوین کشاورزی راهکاری برای افزایش بهره‌وری و پایداری تولید است.

دیانتی اظهار کرد: در اجرای این طرح، علاوه بر استفاده از بذر و تغذیه مناسب، مبارزه با عوامل خسارت‌زای گیاهی مانند آفات و بیماری‌ها که از عوامل مهم افزایش تولید در دیم‌زارهاست، بایستی مزارع به طور مستمر پایش و راهکارهای موثر در کنترل این عوامل به‌کار برده شود.

وی با اشاره بر لزوم کنترل بیماری‌های قارچی در مزارع، توصیه کرد که کشاورزان حداقل یک بار از سموم قارچ‌کش، حتی بدون مشاهده آثار بیماری، استفاده کنند و از کارشناسان و مروجان طرح خواست تا کشاورزان را به این امر ترغیب کنند. سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی یاد آور شد: علاوه بر محصول استراتژیک گندم، محصولات دیگری مانند جو، دانه‌های روغنی، حبوبات، نباتات علوفه‌ای و گیاهان دارویی را نیز می‌توان با موفقیت تولید کرد که علاوه بر تأمین بخشی از نیاز بهره‌برداران و جامعه مصرف، در حفاظت از منابع تولید و پایداری آن‌ها نقش موثری خواهند داشت.

دیانتی اضافه کرد: با اجرای طرح جهش تولید در دیم‌زارها، اقدامات فنی لازم در راستای کشاورزی حفاظتی از جمله حفظ بقایا، کشت عمود بر شیب، گذر از آیش زرد به سبز و کشت مستقیم که از اهداف طرح می‌باشد، کارشناسان در مراکز جهاد کشاورزی نسبت به اجرای آن‌ها اهتمام بیشتری باید داشته باشند.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی، استفاده از تکنیک‌های روز دنیا برای افزایش بهره‌وری در اراضی دیم را یکی از اهداف طرح جهش تولید بیان کرد و افزود: کشاورزی حفاظتی و کم خاک‌ورزی و بی‌خاک‌ورزی، استفاده از ارقام جدید و متحمل به شرایط اقلیمی از جدیدترین و کارآمدترین روش‌های مورد استفاده در دنیاست.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار