آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۳۹۹۵
رئیس انجمن صنایع نساجی ایران:

عرضه مواد اولیه در بورس، هزینه بالایی برای تولید کننده دارد

رئیس انجمن صنایع نساجی ایران گفت: عرضه مواد اولیه در بورس، محدود و تقاضا زیاد است همین مسئله علاوه بر ایجاد رقابت و تشکیل بازار سیاه، هزینه بالایی را بر واحد‌های تولیدی تحمیل می‌کند.
عرضه مواد اولیه در بورس، هزینه بالایی برای تولید کننده دارد

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مجتبی دستمالچیان در مصاحبه ای  اظهار داشت: با ایجاد و راه اندازی سامانه‌هایی مانند سامانه جامع تجارت، سامانه بهین یاب و سامانه مودیان، نیاز واحد‌های تولیدی کاملا تامین نمی‌شود ضمن اینکه در اکثر مواقع این سامانه‌ها از دسترس خارج هستند.

وی اضافه کرد: تامین کننده‌های مواد اولیه که توانایی تامین نیاز واحد‌های تولیدی را دارند باید محصولات تولیدی را از طریق بورس عرضه کنند تا واحد‌های تولیدی به راحتی بتوانند نیاز خود را از بورس خریداری کنند ضمن اینکه میزان نیاز بازار به مواد اولیه هم شفاف مشخص می‌شود.

وی گفت: متاسفانه عرضه کنندگان مواد اولیه، محدود و تعداد خریداران زیاد است مثلا تنها شرکت پتروشیمی تولیدکننده چیس پلی استر، شهید تندگویان است در صورتیکه حدود هزار واحد ذوب ریسی، مصرف کننده این محصول در کشور هستند.

دستمالچیان افزود: عرضه کننده، میزان مصرف واحد‌های تولیدی را می‌داند، بنابراین هر چه میزان عرضه را مدیریت (کم) کند، رقابت ایجاد میشود و رقم‌های بزرگی باید پرداخت شود. همین اتفاق باعث می‌شودکه کل زنجیره صنایع نساجی به نوعی متضرر شود، زیرا ارزش افزوده در این رقابت، از بین می‌رود و سبب نارضایتی صاحبان واحد‌های تولیدی از بورس شود.

وی همچنین در این باره گفت: هزینه‌های تولید اعم از قیمت‌های انرژی و حتی حقوق نیروی کار، ریالی است؛ اما پایه همه محصولات عرضه شده در بورس، دلاری محاسبه میشود و بر مبنای فوب خلیج فارس است که این خود جای تامل دارد.

رئیس انجمن صنایع نساجی ایران افزود: ضمن اینکه قیمت صادرات با قیمت داخلی متفاوت است به عبارتی وقتی مواد اولیه ارزانتری در اختیار داریم باید در صنایع ارزش افزوده افزایش پیدا کند، تا کالایی با ارزش افزوده بالایی صادر شود، اما متاسفانه در بیشتر مواقع خام فروشی مواد اولیه را به تولید و صادرات ترجیح می‌دهیم.

دستمالچیان ادامه داد: وقتی در عرضه کالایی محدودیت ایجاد می‌شود نیاز کشور تامین نمی‌شود، بنابراین عرضه محصولات در بورس، کمکی به تولیدکننده و واحد‌های تولید کننده نمی‌کند و عدد کلانی در رقابت، نصیب بورس می‌شود.

رئیس انجمن صنایع نساجی ایران با انتفاد از اینکه خیلی از واحد‌های تولیدی که سهیمه دارند، از بورس، مواد اولیه خریداری می‌کنند، اما در عمل محصولی تولید نمی‌کنند و مواد اولیه دریافتی از بورس را با قیمت بالاتری در بازار آزاد می‌فروشند گفت: سهیمه هر واحد تولیدی توسط وزارت صمت مشخص می‌شود، زیرا وزارتخانه دسترسی به آمار و اطلاعات تولید هر واحد را دارد، بنابراین می‌تواند در صورتیکه واحد تولیدی، تولید نداشت سهمیه آن را قطع کند.

وی ادامه داد: انجمن صنایع نساجی اختیاری در خصوص تعیین سهیمه واحد‌های تولیدی ندارد، فقط در جلسات مشورتی شرکت و تجربیات خود را مطرح می‌کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار