فعالیت این روزهای بندر امام خمینی ؛ بندر جنوب غربی چه نقشی در تامین کالاهای اساسی دارد؟

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، انفجار روز شنبه توجه را به اهمیت اقتصادی و تجاری و نقش حیاتی بندر شهید رجایی در صادرات و واردات جلب کرد با این اینکه این بندر مهمترین بندر صادراتی ایران است اما به لحاظ واردات در جایگاه بعدی بعد از بندر امام خمینی قرار دارد.
روز گذشته که بخشی از اسلکه های تخلیه و بارگیری بندر شهید رجایی با خساراتی مواجه شد بندر امام خمینی نقشش دو چندان شده و برای واردات کالاهای اساسی جایگزینی برای بندر شهید رجایی گشته است.
تصاویری که بعد از وقوع انفجار بندر شهید رجایی در رسانهها و شبکههای اجتماعی منتشر شده طیف گستردهای از کالاها را نشان میدهند که در انفجار دچار آسیب شدهاند: از خودرو و کالاهای الکترونیکی تا گوشت و مرغ و ماهی در کانتینرهای یخچالدار.
به لحاظ ارزش دلاری، بیشترین میزان واردات ایران در سال ۱۴۰۳ مربوط به دانههای روغنی، ذرت، روغنهای خوراکی، برنج، گندم، جو، کودهای شیمیایی، شکر، کاغذ و گوشت بود که بخشی از آنها از طریق بندر رجایی وارد شدهاند.
بر اساس آماری که رسانههای ایران منتشر کردهاند، در سال گذشته حدود دو میلیون تن کالای اساسی از این بندر وارد ایران شده است. بر اساس آمارها، حجم کل واردات کالاهای اساسی به ایران حدود ۲۰ تا ۲۵ میلیون تن در سال است.
بندر رجایی شش اسکله ویژه تخلیه کالاهای اساسی دارد و بخشی از واردات کالاهایی مانند گندم، برنج، روغن، کنجاله سویا و دانههای روغنی که همگی در زمره کالاهای اساسی محسوب میشوند، از این بندر انجام میشود.