آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۵۲۳۵

معاون جهاد کشاورزی: ۴.۵ میلیون نفر در بخش کشاورزی فعالند

معاون وزارت جهاد کشاورزی گفت: ۴.۵ میلیون بهره‌بردار در خط مقدم تولیدات کشاورزی و تأمین امنیت غذایی کشور فعالند.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، شاهپور علایی مقدم روز یکشنبه در مراسم تکریم و معارفه رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین، تصریح کرد: رویگرد امروز کشاورزی تغییر کرده و در واقع مولفه های امنیت را این حوزه به خود اختصاص داده تا جایی نظم نوین جهانی بر پایه تامین غذایی مردم تعیین شده است.

وی با اشاره به اینکه در اوایل انقلاب ۳۷ میلیون تن محصول در کشور تولید و روانه بازار می شد که این میزان امروز به ۱۳۵ میلیون تن رسیده، افزود: بدون تردید دستاوردهای کشور در این حوزه بالا می باشد، امروز ۱۳ تن گندم و ۱۱۰ تن سیب زمینی در هر هکتار برداشت و تولید می شود ضمن اینکه ظرفیت‌های بالایی را شاهدیم و بایستی عملکرد خود را در واحد سطح، افزایش دهیم.

وی به بحران آب اشاره کرد و ادامه داد: کشور امروز با این پدیده روبرو است، ما در بحث بهره‌وری در منابع آبی مشکل داریم که بخشی از آن اجتماعی برخی قانونی و بخشی نیز به خود کشاورزان مربوط می‌شود.

علایی مقدم با بیان اینکه امروز به ازای هر متر مکعب آب ۹۰۰ گرم محصول در کشور تولید می‌شود که میانگین جهانی آن ۲.۵ کیلوگرم است، گفت: در حالی که میانگین بارش در کشور ما ۲۳۰ میلی متر، یعنی یک چهارم بارندگی جهانی است ما در عرصه ۱۶۵ میلیون متر مربع مساحت کشاورزی کشورمان شاهد از بین رفتن آب هستیم.

به گفته این مسئول، هر ایرانی به دلیل گرم شدن هوا و زمین و هدررفت آب، ۱۳۰۰ متر مکعب سهم آب دارد در حالی که این میزان در گذشته ۱۹ هزار متر مکعب بود.

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه آمارها نشان می دهد که ما در الگوی مصرف مشکل داریم، افزود: در بیشتر محصولات کشاورزی دچار کمبود و نوسان هستیم، امروز هشت هزار تعاونی و تشکل کشاورزی در کشور داریم، اما در نهایت سود نهایی در این حوزه به جیب واسطه ها و دلالان سرازیر می شود.

علایی مقدم، خرید تضمینی را بدترین واژه در ادبیات کشاورزی کشور دانست و یادآور شد: کشاورزی کشور در بخش صنایع تبدیلی و بسته‌بندی ضعیف است تا جایی که کشاورزان ما بعد از مرحله تولید هیچ برنامه‌ای برای محصولات خود ندارند، ضمن اینکه ۳۵ درصد محصولات آنها نیز ضایع می‌شود.

وی به دلیل گرانی سیب زمینی طی ماه های گذشته اشاره کرد و ادامه داد: دلیل گرانی این محصول وجود قیمت بالای آن به نرخ ۱.۵ دلار در کشور همسایه، یعنی عراق بود، در حالی که به کشاورزان گفته بودند قیمت هر کیلوگرم سیب زمینی ۲۰۰ هزار ریال باشد، بدانیم که با سرکوب قیمت محصولات، نمی‌توان بازار را کنترل کرد.

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت جهاد کشاورزی یادآور شد: کشور ما نه تنها تولید کننده، بلکه صادرکننده مرغ است، مرغداری که نهاده مورد نیازش را می گیرد و فقط مرغ پرورش می‌دهد، تولید کننده نیست، بنابراین در کشاورزی باید خودمان را تقویت کرده و مستقل عمل کنیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار