آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۶۳۹۹
در گفت‌وگو با SNNTV مطرح شد؛

حدود ۳ میلیارد دلار قاچاق پوشاک وجود دارد/ اختلاف نرخ ارز به انگیزه برای واردات بی‌رویه تبدیل شده است +فیلم

دبیر انجمن نساجی گفت: آمار واردات پوشاک به دو بخش رسمی، یعنی از طریق گمرک که شفاف‌تر است و قاچاق تقسیم می‌شود. تخمین ما حدود یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار و تخمین همکاران حدود ۳ میلیارد دلار قاچاق پوشاک است.

پخش زنده گفت‌وگو با فعالان صنعت نساجی+فیلم

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، شجاع‌الدین امامی رئوف، دبیر انجمن نساجی در گفت‌و‌گو با SNNTV با موضوع مصائب صنعت نساجی، گفت: آمار واردات پوشاک به دو بخش رسمی، یعنی از طریق گمرک که شفاف‌تر است و قاچاق تقسیم می‌شود. تخمین ما حدود یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار و تخمین همکاران حدود ۳ میلیارد دلار قاچاق پوشاک است.

 

امامی گفت: یکی از معضلات ما در موضوع واردات، بحث واردات از طریق مناطق استثنا از جمله پیله‌وری، ته لنجی و... است.

 

کد ویدیو
 
 

دولت نمی‌تواند به عنوان عقل کل برای بخش خصوصی تصمیم بگیرد

امامی رئوف در ادامه با بیان اینکه سالهاست بحث اختلاف نرخ ارز بازار آزاد و دولتی وجود دارد، عنوان کرد: سامانه نیما اگر خوب بود، چرا وقتی اختلاف نرخ ارز وجود داشت، اصلاح نکردند؟ این کار‌ها اعتماد بخش خصوصی را به صحت تصمیمی‌گیری حاکمیت تحت تاثیر قرار داده است.

 
کد ویدیو
 

واردات پارچه در سال‌های اخیر بیش از ۳ برابر شده است

دبیر صنعت نساجی در ادامه بیان کرد: سال ۱۴۰۲ گفتیم که روند واردات باید کنترل شود و روند کاهشی بگیرد؛ تشکل‌های نساجی با دولت به این نتیجه رسیدیم که این حجم از واردات زیاد است.

 

وی با اشاره به رقم واردات پارچه در سال ۱۴۰۲ بیان کرد: با این وجود میزان واردات پارچه در سال ۱۴۰۲، حدود ۸۲۰ میلیون دلار و در سال گذشته، ۹۷۰ میلیون دلار بوده است. آیا جامعه ما از نظر اقتصادی ثروتمند شده است؟ چه اتفاقی افتاده که در سال‌های اخیر واردات پارچه بیش از ۳ برابر افزایش پیدا کرده است؟

 

کد ویدیو
 

اختلاف نرخ ارز به انگیزه برای واردات بی‌رویه تبدیل شده است 

محمدعلی کاردان‌پور دبیر کارگروه ریسندگی صنایع نساجی با بیان اینکه اختلاف نرخ ارز باعث مشکل واردات پارچه شد، اظهار داشت: اگر این اختلاف ارز را نداشتیم، واردات به اندازه نیاز اتفاق می‌افتاد. در حال حاضر، اختلاف ارزی که ایجاد شده، در هر زمینه به انگیزه واردات تبدیل شده است.

 

کد ویدیو
 

تولیدکنندگان پارچه ۱۶ ماه در صف دریافت ارز از محل صادرات خود بودند

 

امامی رئوف ادامه داد: باوجود اینکه در سال‌های گذشته شرایط سخت و منابع ارزی محدود داشتیم، بین تامین مواد اولیه تولیدی و ماشین آلات و تامین ارز برای واردات پارچه کدام در اولویت بوده است؟

 

وی افزود: تولیدکنندکان ما از مهر ۱۴۰۲ تا بهمن ۱۴۰۳ در صف دریافت ارز از محل صادرات خود بودند. پارچه به صورت هفتگی تخصیص ارز دارد، اما برای ماشین آلات چندین ماه طول می‌کشد.

 

کد ویدیو
 

چطور ممکن است که معاون اول رئیس جمهور حکم می‌دهد، اما اجرا نمی‌شود؟

دبیر انجمن صنعت نساجی گفت: چطور از سخنان رهبری درخصوص واردات و حمایت از تولید داخل تفسیرهای مختلفی برداشت می‌شود؟

 

وی افزود: حداقل توقع بخش خصوصی از دولت این است که قانون را اجرا کند.

 

کد ویدیو
 

۸۱۵ میلیون از ۹۷۰ میلیون دلار واردات پارچه از مناطق آزاد بوده است

دبیر انجمن نساجی با اشاره به اینکه ۸۱۵ میلیون از ۹۷۰ میلیون دلار واردات پارچه از مناطق آزاد بوده است گفت: موضوع این است که چه کسانی ارز واردات پارچه را دریافت کرده‌اند.

 

وی ادامه داد: رهبری، سازمان بازرسی، سازمان توسعه تجارت و معاون اول رئیس جمهور درگیر واردات پارچه هستند، اما چرا حل نمی‌شود؟

 

کد ویدیو
 

عده‌ای می‌خواهند میزان واردات تغییر نکند

در ادامه محمدعلی کاردان‌پور دبیر کارگروه ریسندگی صنایع نساجی گفت: مشکل این است که عده‌ای می‌خواهند بازار و واردات به همین صورت باقی بماند، صنعت نساجی نیز شاید قربانی این تصمیمات باشد.

 

وی ادامه داد: وقتی بستر کار فراهم نباشد، نمیتوان از تولیدکنندگان انتظار صادرات داشت. کشور‌های دیگر نقاط ضعف و بازار‌های ما را شناسایی می‌کنند.

 

کد ویدیو
 

مشخص نیست چه کسی تخصیص ارز را تایید می‌کند

 

امامی رئوف با بیان اینکه مشخص نیست چه کسی تخصیص ارز را تایید میکند، گفت: ما را به وزارت صمت ارجاع می‌دهند، وزارت صمت نیز با ما موفق است. اما هنوز مشخص نیست که کجای کار مورد دارد که آن را حل کنیم.

 

وی افزود: از طرف دیگر آمار گمرک با آمار ما قابل مقایسه نیست؛ یعنی میزان ارزی که ما تایید کردیم با میزان اختصاص داده شده، مطابقت ندارد.

 

کد ویدیو
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار