آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۶۸۹۷
در خطبه‌های نماز جمعه تهران؛

آیت الله صدیقی: معیشت معلمان باید در شأن جایگاه واقعی آنها باشد/ انسان به مردم ایران با این همت والا در روز‌های سخت، افتخار می‌کند

خطیب نماز جمعه تهران با اشاره به سوره مبارکه حمد گفت: راه به سوی خدا راه دل و راه جان است.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، نمازجمعه این هفته تهران، به امامت آیت الله کاظم صدیقی در دانشگاه تهران برگزار شد.

خطیب موقت نماز جمعه تهران با اشاره به آیه ششم سوره مبارکه حمد گفت: صراط، یک امر عینی خارجی نیست. سلوک الی الله، که همه بشر به سوی خدایند. برای رسیدن به خدا مکان مادی و فیزیکی منظور نیست. حتی کسی که مکه، کربلا یا به نجف مشرف می‌شود، معنی آن این نیست که خدا اینجا نیست و آنجا هست. خداوند همه جا هست. منتها، کعبه یک سنگ نشانی است که ره گم نشود، حاجی احرام دگر بند رخ یار ببین؛ لذا راه به سوی خدا راه دل و راه جان است.

آیت الله صدیقی در ادامه با اشاره نکته‌ای از آیت الله جوادی آملی افزود: اسلام عبارت است از سه مرحله. یک، مرحله تفکر و تعقل و جهان‌بینی است. دو، مرحله تخلق به اخلاق و تحصیل ملکات و سجایا است و سوم احکام عملی است. انسان اگر در این سه مرحله با دستورات دین خود را منطبق کرد و الهی فکر کرد، شما آئینه آن دین، قرآن و امام معصوم خواهید بود و ضمن اینکه در راه خدا سیر می‌کنید، خود شما نیز سبیل الله می‌شوید.

خطیب موقت نماز جمعه تهران در خطبه دوم عنوان کرد: تقوا برای انسان، توشه است. در آیات حج، یکی از مسائلی که حاجی باید با حساسیت، به عنوان یک گمشده‌ای که در کنار بیت و در صحرای عرفات دنبالش باشد و پیدا کند، تقوا است.

وی با اشاره به ایام دهه کرامت افزود: حضرت فاطمه معصومه (س) به معنی واقعی کلمه نماینده حضرت زهرا (س) است و شاهدش هم روایاتی است که از چهار امام در مورد ایشان داریم. امام صادق (ع) فرمود همه شیعیان ما همگی با شفاعت فاطمه معصومه (س) وارد بهشت می‌شوند.

وی بار اشاره به فضائل امام رضا (ع) خاطرنشان کرد: در میان همه امامان ما، امام رضا (ع) عالم آل محمد است. افتخار می‌کنیم و به خود می‌بالیم که سر سفره امام رضا (ع) هستیم.

انسان به مردم ایران با این همت والا در روز‌های سخت، افتخار می‌کند

آیت الله صدیقی در ادامه گفت: مسئله بندر شهید رجایی فاجعه‌ای به معنای واقعی کلمه دردناک بود. برای درگذشتگان این فاجعه از خدا طلب مغفرت می‌کنیم و برای مجروحین طلب عافیت می‌کنیم و برای داغدیدگان و آسیب دیدگان، طلب صبر و آرزوی تعاون ملی و حکومتی را داریم و برای نظام و حکومت، توفیق جبران این مصیبت‌های وارده را داریم.

وی با اشاره به پیام رهبر انقلاب در پی این حادثه افزود: ایشان در همه حوادث پیش بینی نشده که ملت، مصیبت زده می‌شوند، هم تسلیت می‌گویند و همدردی می‌کنند و هم جهات مثبت را در کنار آن مشکلات برای آنکه مردم دلگرم باشند و در میدان باشند و خود را در صحنه انقلاب ببینند و دچار افسردگی و ناامیدی نشوند، بیان می‌کنند. رهبر انقلاب در این گونه موارد حساسیت دارند که علل وقوع این حوادث کشف بشود و برای مراحل بعدی پیش نیاید و پیشگیری بشود و رخنه‌های موجود پر شود. مسئولین کشور نیز با حساسیت، اوضاع را زیر ذره‌بین دارند.

خطیب نماز جمعه تهران افزود: آنچه برای ما جای دلگرمی است، این ملت خداجوی معتقد به مرگ و قیامت، ایثارگر و مهربان است. مردم ایران مال روز‌های سخت‌اند. هم در انقلاب هم در حوادثی مانند سیل و زلزله و جریاناتی از این دست، آحاد ملت ما خود را به منزله آسیب دیده‌ها می‌بینند، لذا صف‌هایی که برای دادن خون مشاهده کردید که در فرصت کوتاهی نیاز‌ها برطرف شد، کمک‌هایی که اقشار مختلف در اینجور حوادث می‌بیند، انسان به این مردم با این همت والا افتخار می‌کند.

هم دولت و هم مردم باید به همه معلمان عزیز و زحمتکش ما اکرام کنند

آیت الله صدیقی با اشاره به روز معلم عنوان کرد: آموزش و پرورش یک دریاست. مهمترین نهاد حکومتی، مهمترین کانون سرنوشت ساز برای کشور، آموزش و پرورش است. وزیر محترم و انقلابی آموزش و پرورش باید سند تحول را که رهبر عزیز ما آن را برای آموزش و پرورش نسخه نجات معرفی کرده‌اند و درِ رحمت است برای آینده سازان، بتواند اجرایی نماید.

وی خاطرنشان کرد: هم دولت و هم مردم باید به همه معلمان عزیز و زحمتکش ما اکرام کنند و هم نظام در مسائل اقتصادی باید به داد اینها برسد. گرچه سرمایه یک معلم حقوقش نیست، عشقش است و تعهدش است.

خطیب نماز جمعه تهران افزود: آموزش و پرورش باید از حافظه محور بودن بیرون بیاید. در کتاب‌ها تجدید نظر کنند. این کتاب‌ها در تراز انقلاب نیست و مسائل انقلابی و آموزش انقلاب در این کتاب‌ها دیده نمی‌شود. هم در بعد ایجابی، مسائل حکومتی و مسائل زندگی. آموزش و پرورش چه رمز زندگی را در اختیار بچه‌های شما قرار می‌دهد. دانشگاه‌های ما خروجی‌هایشان برای تحمل، تاب آوری، صبر، گذشت، استقامت، زندگی خانوادگی و کاهش طلاق چه کرده‌اند.

وی تاکید کرد: اگر یک معلم باعث بشود که یک نفر پایان کارش شهادت باشد یا ولایت باشد یا مدیریت نجات بخش و استقلال کشور و عزت کشور باشد و بتوانند به موقع به میدان بیایند و بتوانند در قرارداد‌های بین المللی فریب نخورند و مرعوب نشوند و انفعالی رفتار نکنند، این یک نفر را احیا نکرده است بلکه جامعه را احیا کرده است؛ لذا معلمین عزیز ما قدر خودشان را بدانند، کمی حقوق را برای خودشان نقص تلقی نکنند. این وظیفه نظام است؛ معلمین و قضات در نظام علوی حد حقوق ندارند؛ نظام باید همه مشکلاتشان را حل کند. در این جهت ما هم توقع داریم دولت محترم به میدان بیاید و راهی نو دراندازد؛ برای معلمین در حد معلمی کرامت قائل شود تا آینده سازان ما نظیر شهید تهرانی مقدم و شهدای هسته‌ای به وفور در کشور ما دیده شوند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار