آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۷۱۶۰

ظرفیت‌های اجتماعی قرآن مورد توجه جدی‌تری قرار گیرد

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) با تأکید بر اهمیت آیات اجتماعی در قرآن، گفت: بخش مهمی از آیات قرآن ناظر به مسائل اجتماعی است که تاکنون در فقه به اندازه کافی مورد توجه قرار نگرفته‌اند.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، آیت‌الله محمدجواد فاضل لنکرانی، در آئین رونمایی از درگاه جامع فقه معاصر، در سخنانی با اشاره به نقش بنیادین قرآن کریم در شکل‌گیری و رشد فقه، اظهار کرد: برای پیشرفت واقعی فقه، نباید از قرآن فاصله گرفت.

وی با بیان اینکه آیات الاحکام تنها بخشی از ظرفیت‌های فقهی قرآن کریم را تشکیل می‌دهند، افزود: متأسفانه تاکنون آیات اجتماعی قرآن کمتر مورد توجه فقها قرار گرفته‌اند، در حالی‌که این آیات حاوی اصول و جهت‌گیری‌هایی مهم در زمینه روابط اجتماعی، عدالت، امنیت، مسئولیت‌پذیری و حقوق مردم هستند.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) خاطرنشان کرد: توجه به فقه اجتماعی نه‌تنها می‌تواند درون جوامع اسلامی موجب ارتقا فرهنگی و انسجام اجتماعی شود، بلکه در سطح بین‌الملل نیز عامل تقویت وحدت میان مسلمانان خواهد بود.

وی با انتقاد از برخی تعارض‌های موجود میان فقه و قانون در جامعه امروز، تأکید کرد: قوانین کشور باید بر پایه اصول فقهی و با هدایت علمی حوزه‌های علمیه تدوین شوند. قوانینی نظیر امر به معروف و نهی از منکر نباید بدون پشتوانه متقن فقهی تصویب و اجرا شوند؛ ورود جدی حوزه در این عرصه ضروری است.

فاضل لنکرانی با اشاره به تحولات فقهی در دهه‌های اخیر، گفت: اگرچه فقه شیعه در طول تاریخ همواره با زمانه خود در ارتباط بوده، اما در دوران پس از انقلاب اسلامی شاهد شکوفایی ابعاد نوینی از فقه مانند فقه اجتماعی، فقه سیاسی، فقه امنیتی و فقه هنر بوده‌ایم که نشانه‌ای از ظرفیت بالای فقه برای پاسخ‌گویی به مسائل نوپدید است.

وی در پایان تأکید کرد: امروز فقه معاصر باید بتواند به‌طور جامع پاسخ‌گوی نیاز‌های متنوع بشر باشد. فقه نه‌تنها باید در عرصه فردی، بلکه در تمامی شئون زندگی اجتماعی، سیاسی و فرهنگی بشر ورود کند و بر اساس تعالیم قرآن، مدلی کارآمد برای اداره جامعه ارائه دهد.

در این آئین از درگاه جامعه فقه معاصر رونمایی شد. این درگاه علمی و پژوهشی با هدف تولید محتوا، مدیریت دانش و ارائه خدمات تخصصی در حوزه فقه معاصر راه‌اندازی شده و بخش‌های متنوعی را شامل می‌شود که از جمله آن می‌توان به دانشنامه فقه معاصر، کتابخانه دیجیتال فقه معاصر، دروس خارج فقه معاصر، مجلات الکترونیکی، نشست‌های علمی و پایگاه اطلاع‌رسانی پژوهشگاه اشاره کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار