
روزانه ۲۵ میلیون لیتر فرآورده نفتی از کشور قاچاق میشود

به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، محمد محبی روز یکشنبه در جلسه کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کردستان در سنندج اظهار کرد: ۸۵ درصد قاچاق فرآورده های نفتی روزانه در کشور، مربوط به نفتگاز است.
وی افزود: قاچاق کالا باعث می شود سالانه ۱۱ میلیارد دلار سرمایه کشور از بین برود و این رقم به اقتصاد کشور خسارت زیادی وارد می کند.
دبیر کمیسیون برنامهریزی، هماهنگی و نظارت بر قاچاق کالا و ارز استان کردستان هم در این نشست با بیان اینکه ایجاد اشتغال زمینه کاهش قاچاق را فراهم میکند، گفت: اجرای طرح باک پر در محوطه ترانزیت، پیگیری اجرای طرح ساماندهی پایانه مرزی باشماق، شناسایی و برخورد با قاچاقچیان دانه درشت و اجرای طرح استعلام اصالت و شناسه رهگیری در فازهای ابلاغی تجهیزات پزشکی و بیمارستانی در مراکز درمانی، از جمله اقدامات این کمیسیون در سال گذشته بود.
علی خداویسی با بیان اینکه مدیریت واحد مرز از موضوعات مهمی است که دغدغه استان شده است، ادامه داد: پیگیری موضوع استقرار صرافی در ساختمان مسافری گمرک باشماق، پیگیری و ساماندهی موضوع برخورد با کالای همراه مسافر، شناسایی افراد کثیر السفر با هدف قاچاق کالا و پیگیری الزام به صدور بارنامه برای وانت بارهای برون شهری با رویکرد ممانعت از حمل کالای قاچاق بوسیله وانت ها، ورود به موضوع حمل کالای قاچاق در بستر شبکه پستی و کاهش تخلفات این حوزه، از دیگر اقدامات سال گذشته بوده است.
وی یادآور شد: بازدیدهای متناوب از انبارهای اموال تملیکی و تهیه گزارش از نواقص و مشکلات موجود و تسریع در تعیین تکلیف کالاهای رسوبی از جمله ماینرهای مکشوفه به تعداد تقریبی ۲ هزار و ۳۰۰ دستگاه، پیگیری واگذاری مقدار ۷ هزار کیلوگرم البسه استوک به بهزیستی مرکز استان با هدف توزیع این اقلام بین اقشار تحت حمایت آن دستگاه از دیگر اقدامات صورت گرفته در سال گذشته بود.
دبیر کمیسیون برنامهریزی، هماهنگی و نظارت بر قاچاق کالا و ارز کردستان اضافه کرد: آسیب شناسی و تهیه گزارش از مشکلات سامانه TTAC (سامانه بررسی و پیگیری اصالت کالاهای سلامتمحور، بهداشتی و دارویی) و برگزاری جلسات به منظور هدفمند کردن بازرسی های سطح عرضه محصولات سلامت محور، از جمله اقداماتی بود که سال قبل انجام شد.