آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۸۷۷۹
در مقایسه با مدت مشابه پارسال

تجارت غیرنفتی ایران در فروردین ماه کاهشی شد

گمرک ایران گزارش داد تجارت خارجی غیرنفتی کشور در فروردین امسال ۵ میلیارد و ۷۹۸ میلیون دلار بوده است.
تجارت غیرنفتی ایران در فروردین ماه کاهشی شد

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، بر اساس اعلام گمرک ایران، تجارت خارجی غیرنفتی ایران در فروردین ماه ۱۴۰۴ به میزان ۱۰ میلیون و ۷۵۶ هزار تن و به ارزش ۵ میلیارد و ۷۹۸ میلیون دلار رسید؛ این میزان تجارت خارجی غیرنفتی ایران در مدت مشابه پارسال به لحاظ وزن ۱۲ درصد و از حیث ارزش ۳ درصد کاهش نشان می‌دهد.

از مجموع تجارت خارجی غیرنفتی کشور ۸ میلیون و ۹۵۷ هزار تن به ارزش ۲ میلیارد و ۹۴۲ میلیون دلار به صادرات و یک میلیون و ۷۹۹ هزار تن به ارزش ۲ میلیارد و ۸۵۶ میلیون دلار به واردات اختصاص داشت.

صادرات غیرنفتی ایران در یک ماهه سال جاری به لحاظ وزن و ارزش به ترتیب ۸.۳ درصد و ۸ درصد کاهش داشته و واردات به لحاظ وزن ۲۶.۴ درصد کاهش و از حیث ارزش ۲.۳ درصد افزایش نشان می‌دهد.

سهم ۱۵ درصدی پتروشیمی‌ها در سبد صادراتی

این گزارش می‌افزاید: متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای صادراتی در فروردین ماه سال جاری ۳۲۸ دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۷ صدم درصد افزایش داشته است. همچنین متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای وارداتی ۱۵۸۷ دلار بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۳۹ درصد رشد داشته است.

در فروردین ماه سال جاری، ۱۵ درصد از وزن و ۲۰.۶ درصد از ارزش کل صادرات غیرنفتی ایران به صادرات کالا‌های پتروشیمی اختصاص داشت.

این گزارش در خصوص اقلام عمده صادرات در یک ماهه سال جاری می‌افزاید: پروپان مایع شده با ۱۸۹ میلیون دلار، قیر نفت با ۱۸۲ میلیون دلار، بوتان مایع شده با ۱۵۴ میلیون دلار، شمش از آهن و فولاد با ۱۲۰ میلیون دلار و متانول با ۱۱۰ میلیون دلار ۵ قلم عمده کالای صادراتی در این مدت بودند.

صادرات نزدیک به یک میلیارد دلار کالا به چین

بر اساس این گزارش، بیشترین میزان کالا‌های صادراتی در فروردین ماه سال جاری به مقصد کشور‌های چین با ۹۹۷ میلیون دلار، عراق ۴۰۱ میلیون دلار، امارات متحده عربی ۳۹۵ میلیون دلار، ترکیه ۱۸۹ میلیون دلار، افغانستان ۱۴۳ میلیون دلار، عمان ۱۴۰ میلیون دلار و پاکستان ۱۲۴ میلیون دلار بوده است.

۸۰ درصد از وزن و ۸۱ از ارزش کل صادرات غیرنفتی ایران به ۷ کشور فوق‌الذکر صادر شده است.

این گزارش در خصوص اقلام عمده واردات در فروردین ماه سال ۱۴۰۴ می‌افزاید: در این مدت طلا به اشکال خام به ارزش ۵۸۳ میلیون دلار، ذرت دامی ۱۷۵ میلیون دلار، برنج ۹۱ میلیون دلار، کنجاله سویا ۷۵ میلیون دلار و دانه سویا ۶۶ میلیون دلار ۵ قلم عمده کالا‌های وارداتی در این مدت بودند.

بر اساس این گزارش کشور‌های عمده طرف معامله واردات با ایران در یک ماهه سال جاری شامل امارات متحده عربی با ۸۵۹ میلیون دلار، چین ۷۶۸ میلیون دلار، ترکیه ۵۳۸ میلیون دلار، آلمان ۸۷ میلیون دلار، هلند ۷۵ میلیون دلار، هند ۶۹ میلیون دلار و پاکستان ۴۳ میلیون دلار بوده است.

۸۳ درصد از وزن و ۸۵ درصد از ارزش کل واردات به کشور در مدت یادشده از ۷ کشور فوق‌الذکر انجام گرفته است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار