آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۹۷۴۳
در حاشیه بیست‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت

امضای تفاهم‌نامه جایگزینی ۲۰ هزار موتورسیکلت بنزینی با برقی در تهران

ظهر روز جمعه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴، در حاشیه نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش ایران، مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری برای جایگزینی ۲۰ هزار دستگاه موتورسیکلت بنزینی با موتورسیکلت برقی در شهر تهران برگزار شد.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، ظهر روز جمعه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴، در حاشیه نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش ایران، مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری برای جایگزینی ۲۰ هزار دستگاه موتورسیکلت بنزینی با موتورسیکلت برقی در شهر تهران برگزار شد.

 

محمد علی اولیا، مدیرعامل شرکت مپنا، در این مراسم اعلام کرد که ۸۲ ایستگاه شارژ در سطح شهر تهران آماده بهره‌برداری شده و حدود ۴ هزار نقطه شارژ برقی در بخش‌های عمومی و خصوصی ایجاد شده است.

 

وی افزود: ایستگاه‌های شارژ در شهرهای تهران و کرج در حال توسعه هستند و برنامه‌ریزی شده است تا در کنار جایگاه‌های سوخت، شارژرهای برقی نیز نصب شود تا نگرانی مالکان خودروها و موتورسیکلت‌های برقی کاهش یابد.

 

وی ادامه داد: یکی از پرسش‌های مطرح‌شده در این باره، تأثیر افزایش استفاده از خودروها و موتورسیکلت‌های برقی بر ناترازی شبکه برق بود. در پاسخ می‌توان گفت هرچند مصرف برق با گسترش خودروهای برقی افزایش می‌یابد، اما این اثر در مقایسه با تولید کل برق کشور ناچیز است. در صورت استفاده همزمان همه دستگاه‌ها، مصرف برق حدود ۱۵ مگاوات و در صورت استفاده دوسوم آن‌ها، حدود ۱۰ مگاوات خواهد بود که معادل یک‌ده‌هزارم درصد تولید برق کشور است. این مصرف عمدتاً در شب و ساعات کم‌باری شبکه رخ می‌دهد.

 

اولیا تأکید کرد: توسعه زیرساخت‌های برقی‌سازی می‌تواند به کاهش مصرف برق کمک کند؛ به‌گونه‌ای که خودروها در طول شب شارژ شده و در طول روز مورد استفاده قرار گیرند.

 

محمدصادق عظیمی‌فر، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، با اشاره به دو چالش اصلی کشور، یعنی ناترازی انرژی و آلودگی هوا، اظهار داشت: ناترازی انرژی و کیفیت ۵۳ درصد ناوگان حمل‌ونقل کشور فرسوده است و این ناوگان دو برابر میانگین جهانی انرژی مصرف می‌کند

 

وی ادامه داد: بر اساس مصوبه شورای اقتصاد، در فاز نخست این طرح، ۲۰ هزار موتورسیکلت فرسوده اسقاط و با موتورسیکلت‌های برقی جایگزین خواهند شد. همچنین، انتشار اوراق صرفه‌جویی انرژی در بازه یک‌ساله در دستور کار قرار گرفته است.

شینا انصاری، یکی از مقامات حاضر در این مراسم، با اشاره به اهمیت این طرح گفت: جایگزینی ۲۰ هزار موتورسیکلت فرسوده، گام نخست در کاهش آلودگی هواست. بیش از ۹۰ درصد موتورسیکلت‌های کشور فرسوده هستند و در تهران، این ناوگان ۲۱ درصد از آلاینده‌های گازی را تولید می‌کند. ناوگان فرسوده ۹ برابر بیشتر از ناوگان استاندارد آلاینده منتشر می‌کند. بنابراین، هر اقدامی برای اسقاط ناوگان فرسوده، به کاهش آلودگی و ناترازی انرژی کمک خواهد کرد.

جواد معتمدیان، استاندار تهران، در این مراسم اعلام کرد: در حال حاضر، ظرفیت تولید ۸۰۰ هزار موتورسیکلت برقی در تهران وجود دارد و این ظرفیت تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار دستگاه قابل افزایش است.

وی افزود: برای حمایت از این طرح، برنامه‌ریزی شده است تا در کنار ۷ هزار جایگاه سوخت و گاز در کشور، ایستگاه‌های شارژ خودرو و موتورسیکلت برقی نیز ایجاد شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار