آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۹۹۴۴

سی‌ودومین همایش سالانه سیاست‌های پولی و ارزی ۲۲ و ۲۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ برگزار می‌شود

سی‌ودومین همایش سالانه سیاست‌های پولی و ارزی با هدف "اعتلای حکمرانی پولی و بانکی با نگاهی به اسناد بالادستی" در تاریخ دوشنبه و سه‌شنبه ۲۲ و ۲۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ برگزار خواهد شد.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو: نشست خبری سی‌ودومین همایش سالانه سیاست‌های پولی و ارزی صبح امروز برگزار شد. این همایش در سال جاری با هدف "اعتلای حکمرانی پولی و بانکی با نگاهی به اسناد بالادستی" در تاریخ دوشنبه و سه‌شنبه ۲۲ و ۲۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ برگزار خواهد شد.

 

کوروش پرویزیان، رئیس پژوهشکده پولی و بانکی درخصوص این همایش عنوان کرد: در ۴ ماه گذشته پیش نشست‌های مختلفی در خصوص همایش پولی و ارزی برگزار شد که بصورت ۸ پیش نشست در ارتباط با موضوعات ۸ گانه همایش بود. ارتقای حکمرانی در سیاست گذاری پولی و ارزی، هوشمندی نظام تنظیم‌گری و نظارت بر عملکرد نهاد‌های تحت نظارت بانک مرکزی و... از محور‌های همایش در سال جاری به‌شمار می‌روند.

 

پرویزیان اظهار کرد: نشست ویژه سرمایه گذاری برای تولید با ارائه رئیس کل بانک مرکزی انجام می‌شود. همچنین یک موضوع در ارتباط با حکمرانی ریال نیز ذکر می‌شود که به جذابیت همایش امسال نسبت به سال گذشته کمک می‌کند.

 

وی ادامه داد: امسال متناسب با سی و دومین همایش که با نگاهی به اسناد و قوانین بالادستی انجام می‌شود، به این موضوع توجه می‌کنیم که اولین سالی است که قانون جدید بانک مرکزی در حال اجرا بوده است. علاوه بر آن، برنامه هفتم توسعه و قانون تامین مالی تولید که اردیبهشت سال گذشته تصویب شد هم سال اول اجرا را در پیش داشته‌اند که در این همایش نحوه اجرای این قوانین را بررسی می‌کنیم.

 

پرویزیان افزود: این همایش فرصتی برای ارزیابی را ایجاد می‌کند. تصمیماتی که درمورد تغییر بازار و تشکیل بازار مبادله وجود دارد را می‌توان بررسی و ارزیابی کرد.

 

وی افزود: در این همایش غیر از ۸ محور که در غالب ۱۰ نشست تحلیلی ارائه می‌شود، ۱۱ کارگاه آموزشی پیش بینی شده که در سالن‌های جنبی برگزار می‌شود.

 

رییس پژوهشکده پولی و بانکی اظهار کرد: تمرکز امسال در همایش بر این است که مدیران و کارشناسان حوزه‌های تخصصی بانک مرکزی حضور بسیار گسترده‌ای دارند. علاوه بر آن، اساتید و خبرگان بانکی و دانشگاهی‌ها نیز حضور فعالی دارند.

 

وی در ادامه گفت: ۱۶۵ مقاله امسال از اساتید و دانشجویان و صاحب نظرات دریافت کردیم که نتایج و آثار خود را به دبیرخانه ارسال کردند. ۲۷ مقاله پذیرفته شده که ۱۸ مورد از آنها در همایش ارائه می‌شود.

 

پرویزیان در خصوص سخنرانان هنایش توضیح داد: سخنرانان کلیدی این دوره از همایش عبارتند از رئیس کل بانک مرکزی که جداگانه از سیاست پولی ارائه دارند، رئیس سازمان برنامه و بودجه، سرپرست وزارت اقتصاد، و یک از عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام.

 

وی اضافه کرد: نکته مهم این است که سیاست پولی باید به صورت شفاف و روشن مطرح شود و از یک مقبولیت عمومی برخوردار باشد. در مجامع بین المللی وقتی موضوع سیاست‌های پولی مطرح می‌شود، جایگاه ویژه‌ای به ما می‌دهد و به همین علت، اصلاحات و تغییرات در ابزار‌هایی که در سیاست‌های پولی تاثیر دارند، اهمیت زیادی دارد.

 

رییس پژوهشکده پولی و بانکی گفت: سیاست تثبیت طی ۳ سال گذشته مطرح شد و امسال نیز رئیس کل این سیاست را مجددا مطرح کردند که سیاست کشور در حوزه پولی همین سیاست تثبیت است.

 

پرویزیان اظهار امیدواری کرد که این همایش بتواند کارکرد‌های موثری بر اصلاح، بازنگری و تنظیم دوباره ابزار‌ها و روش‌هایی که برای اجرای سیاست‌های پولی است، ارائه کند.

 

وی در ادامه گفت: امیدوار هستیم همایش پیش رو این درک را در جامعه مدیران اقتصادی ایجاد کند که سیاست پولی تک بعدی نیست و در هماهنگی و هم راستایی با سایر سیاست‌های مالی، بودجه‌ای و تجاری مطرح می‌شود و کارکرد و اثربخشی این سیاست در ارتباط با همه این موصوعات تعریف می‌شود.

 

رییس پژوهشکده پولی و بانکی عنوان کرد: اگر می‌خواهیم اقتصاد ما در برابر شوک‌های اقتصادی دوام داشته باشد باید سیاست مناسبی داشته باشیم. بخش‌هایی مانند بخش انرژی و نفت و گاز، بهره بردار ابزار‌های پولی هستند و باید مطلع باشند و کمک کنند به اینکه سیاست پولی به خوبی اجرا شود.

 

بسته‌های تامین مالی بانک مرکزی در حمایت از تولید در راه است

در ادامه نشست خبری همایش محمد اخباری، مدیر اداره بررسی‌های اقتصادی بانک مرکزی گفت: سیاست‌های پولی و ارزی از جمله مهمترین وظایف بانک مرکزی است. کمک به ثبات اقتصادی، کنترل تورم، کمک به رشد اقتصادی و سایر اهداف در قانون بانک مرکزی برای این نهاد تعریف شده است.

 

اخباری گفت: سیاست عملیات بازار باز و کنترل مقداری ترازنامه بانک مرکزی از جمله سیاست‌های اصلی بانک مرکزی در سال‌های اخیر است. بانک مرکزی با این سیاست‌ها توانسته نرخ و مقدار تقاضا را مدیریت کند و از این جهت در تورم اثرگذار باشد. هر دوی این موارد با محدودیت‌هایی همراه است. مثلا در کنترل نرخ، شرایط نظام بانکی موجب شده که یکی از کانال‌های انتقال سیاست‌های پولی درست کار نکند.

 

وی افزود: سیاست‌هایی را در نظر گرفته‌ایم که با اصلاح شرایط و اعمال سیاست‌های جدید کاری کنیم که کارایی ابزار نرخ در سیاست‌های بانک مرکزی افزایش پیدا کند.

 

مدیر اداره بررسی‌های اقتصادی بانک مرکزی عنوان کرد: در زمینه کنترل مقداری نیز دستیابی به اهداف موفق بود، اما ناترازی که در زمینه بودجه دولت و کسری بودجه با آن مواجه هستیم. تامین مالی از طریق اوراق و استقراض می‌تواند بانک مرکزی را از دستیابی به اهداف خود دور کند. اگر بانک‌ها به سمت خرید اوراق بدهی دولتی حرکت کنند منجر به افزایش ناترازی بانک‌ها و افزایش نقدینگی خواهد شد که منجر به تورم می‌شود.

 

وی خاطر نشان کرد: برخی کسب‌و‌کار‌های نوپا و کوچک در زمینه تامین مالی با مشکل مواجه هستند، به همین جهت در این همایش به مسئله تامین مالی تولید نیز می‌پردازیم.

 

اخباری بیان کرد: بحث بعدی هدایت اعتبار است. این سیاست با اینکه مخافان و منتقدانی دارد، اما اجرای آن برای اقتصاد ایران یک الزام است. برنامه‌هایی که برای رشد اقتصادی در نظر گرفته‌ایم ملزم به ایجاد زیرساخت است. به همین جهت در زمینه هدایت اعتبارات نیز بانک مرکزی برنامه‌هایی را در نظر دارد.

 

مدیر اداره بررسی‌های اقتصادی بانک مرکزی اظهار داشت: بازار ارز تجاری در زمینه سیاست‌های ارزی سال گذشته برای ایجاد انگیزه بالاتر در تولید‌کنندگان و صادرکنندگان ایجاد شده است که کلیه مبادلات ارزی کشور در این بازار انجام می‌شود.

 

وی افزود: سیاست بانک مرکزی نگاه به بازار غیررسمی نیست، زیرا این نرخ از اتفاقات سیاسی بسیار اثرپذیر است و سیاست بانک مرکزی فراهم‌سازی یک بازار رسمی با ثبات است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار