آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۰۰۸۹
در حاشیه نمایشگاه بین‌المللی نفت؛

پتروشیمی‌ها تولید گاز را ۲۲۰ میلیون‌مترمکعب افزایش می‌دهند

احمد مهدوی‌ابهر گفت: اگر پروژه‌های سرمایه‌گذاری هلدینگ‌های پتروشیمی برای توسعه میادین گازی به نتیجه برسد، شاهد افزایش تولید ۲۲۰ میلیون مترمکعبی در تولید گاز کشور خواهیم بود.

احمد مهدوی‌ابهر رئیس انجمن صنفی کارفرمایان صنعت پتروشیمی در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصاری خبرگزاری دانشجو با اشاره به حضور گسترده شرکت‌های داخلی و خارجی در نمایشگاه بین‌المللی نفت، گفت: این نمایشگاه فرصتی استثنایی برای نمایش توانمندی‌ها و ظرفیت‌های جمهوری اسلامی ایران در صنعت نفت و گاز به‌شمار می‌رود.

 

وی ادامه داد: پتروشیمی به عنوان یکی از ارکان اساسی اقتصادی کشور، در برابر خام‌فروشی عمل کرده و به تبدیل مواد خام نفت و گاز به محصولات با ارزش افزوده پرداخته است. در حال حاضر، پتروشیمی‌ها نقش بسزایی در ارزآوری و دور زدن تحریم‌ها ایفا می‌کنند و ایران به عنوان یکی از بزرگترین صادرکنندگان محصولات پتروشیمی در منطقه شناخته می‌شود.

 

مهدی با بیان اینکه بر اساس برنامه هفتم توسعه، ظرفیت تولید پتروشیمی کشور باید از ۹۶ میلیون تن به ۱۳۱.۵ میلیون تن برسد، توضیح داد: صنعت پتروشیمی در زمستان گذشته با چالش‌های جدی مواجه شد که یکی از اصلی‌ترین آنها ناترازی گاز و قطعی‌های مکرر برق بود. طبق آمار، صادرات کشور در بخش نفت و پتروشیمی در زمستان سال گذشته با کاهش ۲ میلیارد دلار مواجه شد و این کاهش ارزآوری، آسیب زیادی به تولید وارد کرد.

 

رئیس انجمن صنفی کارفرمایان در ادامه اشاره کرد: در راستای حل این بحران، پتروشیمی‌ها و انجمن‌های مربوطه به دنبال سرمایه‌گذاری در صنایع بالادست نفت یعنی میادین گاز بوده‌اند و که گرفتار بروکراسی‌های پیچیده اداری شدع بود. این موضوع پس از پیگیری‌های متعدد و تذکرات مقام‌های کشور، از جمله رهبر معظم انقلاب، با تسریع در صدور مجوز‌ها همراه شده است. یکی از دستاورد‌های مهم این پیگیری‌ها، کاهش مدت زمان صدور مجوز‌های سرمایه‌گذاری از ۴ سال به ۶ ماه بود که البته رئیس‌جمهور همین مدت زمان را هم زیاد می‌دانستند.

 

وی در پایان با اشاره به اینکه در حال حاضر ۸ هلدینگ پتروشیمی به‌دنبال سرمایه‌گذاری توسعه میادین گازی هستند، افزود: اگر این پروژه‌ها به مرحله اجرا برسد، ظرفیت تولید گاز کشور ۲۲۰ میلیون مترمکعب افزایش می‌یابد که می‌تواند به کاهش ناترازی انرژی کمک کند. این طرح‌ها برای تکمیل نیاز به حداقل ۳ تا ۴ سال زمان دارند. علاوه بر این، بهینه‌سازی مصرف انرژی و صرفه‌جویی در مصرف منابع نیز به عنوان راهکار‌های مکمل برای حل مشکل ناترازی انرژی در نظر گرفته شده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار