
تغییر الگوی کشت از مسیر اصلاح بازار و مصرف میگذرد

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، اصلاح الگوی کشت بهعنوان یکی از سیاستهای کلان در بخش کشاورزی، نقش حیاتی برای مدیریت منابع آب، افزایش بهرهوری و امنیت غذایی کشور ایفا میکند اما آنچه در اجرای این سیاست باید مورد توجه ویژه قرار گیرد، تفاوتهای اقلیمی، منابع آب، نوع خاک و توانمندیهای بومی هر استان است.
الگوی کشت نمیتواند نسخهای یکسان برای سراسر کشور باشد؛ بلکه لازم است با نگاه منطقهای و بر اساس ظرفیتهای خاص هر استان تدوین و اجرا شود.
داود درویشی کارشناس حوزه کشاورزی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو با اشاره به اصلاح الگوی کشت در استانهای مختلف گفت: هر استان باتوجه به ویژگیهای خاص جغرافیای و منابع آبی که دارد لازم است راهکارهایی متناسب با شرایط هر منطقه اتخاذ شود.
درویشی اظهار کرد: در استان کرمان، به ویژه در ۱۵ سال اخیر، توجه ویژهای به کشت گیاهان دارویی، به خصوص گل محمدی و زعفران، شده است. در حال حاضر یکی از اولویتهای ما توسعه کشت گلخانهای است تا با استفاده از منابع آبی محدود، تولیدات کشاورزی رونق یابد. کشت گلخانهای به دلیل مصرف کمتر آب، میتواند گزینهای مناسب برای استانهایی همچون کرمان باشد.
وی همچنین به مصرف پایینتر آب در گیاهان دارویی اشاره کرد و گفت: گیاهان دارویی به طور متوسط یک چهارم آب مصرفی گیاهان معمولی را مصرف میکنند که این ویژگی میتواند به کاهش فشار بر منابع آبی استان کمک کند.
درویشی با اشاره به مشکلاتی که برای کشاورزان در زمان برداشت پیاز رخ داده بود، گفت: برای جلوگیری از هدررفت محصولات کشاورزی و متضرر شدن کشاورزان، ضروری است که بازارهای هدف از پیش تعیین شده و شرایط صادراتی تسهیل شود تا امنیت اقتصادی تولیدکنندگان تضمین گردد.
وی با تأکید بر اهمیت ایجاد زیرساختهای حمایتی و بازاریابی برای محصولات کشاورزی افزود: اگر بازار محصولی مشخص و فرآیند پشتیبانی از تولید به درستی طراحی و اجرا شود، کشاورزان نیز به طور طبیعی به سمت کشت محصولات مورد نیاز بازار حرکت خواهند کرد.