فعالیت معادن در کرکس، تعارض انسان و حیاتوحش را تشدید کرده است

به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، بهروز ستایش با اشاره به اینکه فعالیت معادن، حیات وحش منطقه را دچار ناآرامی کرده و به کشاورزی و زندگی مردم خسارت وارد میکند، گفت: افزایش حمله گرازها به باغات مردم در روستاها و شهرهای حوالی این منطقه ناشی از احساس ناامنی این حیوانات در زیستگاه خود به دلیل فعالیت معادن است.
وی با اشاره به فعالیت معادن در منطقه حفاظت شده کرکس، این موضوع را ناشی از حقوق مکتسبه معادن قبل از تعیین منطقه به عنوان حفاظت شده دانست و بر لزوم نظارت دقیقتر بر برداشت معادن و جبران خسارات زیست محیطی تاکید کرد.
ستایش با بیان اینکه سازمان حفاظت از محیط زیست در صدور مجوز این معادن نقشی نداشته و استقرار آنها در منطقه کرکس بر اساس مجوزهای قانونی بوده است، گفت: نظارت بر نحوه برداشت و پرداخت حقوق دولتی بر عهده وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) است، اما محیط زیست در زمینه مسائل زیست محیطی و خسارات وارده، از طریق بندهای قانونی پیگیریهای لازم را انجام میدهد.
وی از آغاز شناسنامهدار کردن معادن و نظارت بیشتر بر آنها خبر داد و افزود: اولین شکایت محیط زیست در سال جاری به شورای معادن استان ارسال شده و پیگیریها برای جبران خسارات وارده به مناطق آسیب دیده ادامه دارد.
وی همچنین با اشاره به تاثیر برداشت بیرویه معادن بر منابع آبی منطقه، خواستار تعریف پروژهای تحقیقاتی برای بررسی اثرات این فعالیتها بر قنوات کشاورزی شد و تاکید کرد که جهاد کشاورزی، دانشگاه علوم پزشکی و محیط زیست میتوانند در صورت بروز خسارت به قنوات، سلامت مردم و محیط زیست، به عنوان متولی شکایت کنند.
رئیس اداره حفاظت و مدیریت زیست گاه ها و امور مناطق اداره حفاظت محیط زیست استان اصفهان با تاکید بر اینکه قانونگذار وظیفهای برای نظارت بر بهرهبرداری معادن بر عهده محیط زیست نگذاشته است، تصریح کرد: محیطزیست صرفاً در بحث مسائل و مشکلات زیست محیطی میتواند اظهار نظر و شکایت کند.