آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۴۰۲۹

دلایل کاهش 50 درصدی قیمت لوبیا چینی در بنکداری ها؛ اتحادیه یا خشکسالی

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی، از روند کاهشی قیمت حبوبات در بازار خبر داد به طوری که قیمت کنونی لوبیا چیتی در بنکداری‌ها کیلویی به ۲۴۵ هزارتومان رسیده است در حالی در اوایل اردیبهشت از افزایش قیمت لوبیا چیتی به بیش 500 هزار تومان نیز خبر دادند.
دلایل کاهش 50 درصدی قیمت لوبیا چینی در بنکداری ها؛ اتحادیه یا خشکسالی

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، کاهش 50 درصدی قیمت لوبیا چینی در بنکداری ها خبری بود که امروز در رسانه ها منتشر شد چنانچه قیمت هر کیلو لوبیا چیتی به ۲۴۵ هزار تومان کاهش پیدا کرد.

گفته می شود که تک نرخی شدن ارز و رفع محدودیت و انحصار واردات منجر به ایجاد ثبات بازار و رقابت بین تولیدکننده توزیع کننده و واردکننده می‌شود.

طبق ادعای رئیس اتحادیه بنکداران ۶۷ درصد سهم بازار را اصناف تامین می‌کنند و اگر سهم اصناف در توزیع پررنگ دیده نشود، تنظیم بازار دچار چالش می‌شود.

پیش از این، قیمت لوبیاچیتی در اوایل اردیبهشت از نیم میلیون تومان فراتر رفت. در هفته اول اردیبهشت ۱۴۰۴، قیمت مصرف لوبیا چیتی بسته‌بندی فروشگاهی (۹۰۰ گرمی) به ۵۴۰ هزار تومان افزایش یافت. این افزایش قیمت در شرایطی رخ داده که سایر اقلام حبوبات در همین بازه زمانی بدون تغییر مانده بود؛ به‌طور مشخص، لوبیا قرمز با قیمت ۲۷۰ هزار تومان، لوبیا سفید ۲۲۰ هزار تومان، ماش ۹۰ هزار تومان و لپه ۲۵۰ هزار تومان، در همان سطح قیمتی قبلی عرضه می شد.

افزایش قیمت لوبیا چیتی از پاییز ۱۴۰۳ تا اوایل اردیبهشت حدود ۳۰۰ درصد رشد کرده و عملاً به یک کالای لوکس در سبد غذایی خانوار‌های متوسط و کم‌درآمد تبدیل شده بود.

در فروشگاه‌ها تغییر رفتار مصرف‌کنندگان کاملاً مشهود بود. بعضی مشتریان که پیش از این لوبیا چیتی را به دلیل طعم خاص و پخت سریع آن ترجیح می‌دادند، حالا ناچار به خرید لوبیا قرمز شده‌اند که با وجود تفاوت‌های آشکار، امکان جایگزینی آن در برخی غذا‌ها وجود دارد و قیمت آن تقریباً نصف لوبیا چیتی بود.

حسین فرهادی، سخنگوی اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران چند روز بعد از آن این افزایش قیمت بی‌رویه را تائید کرد و توضیح داد که در اواخر سال گذشته با تغییر نرخ ارز نیمایی به بازار توافقی این سیگنال به واردکنندگان حبوبات وارد شد که با افزایش نرخ حبوبات در آینده نزدیک روبه‌رو خواهیم شد. این اتفاق به کاهش عرضه از سوی تامین‌کنندگان و افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی قیمت انواع حبوبات انجامید. علاوه بر این افزایش نرخ ارز در بازار آزاد در اواخر پارسال نیز به این گرانی دامن زد. این افزایش قیمت در مورد لوبیای چیتی بیشتر از دیگر حبوبات مشهود بود و افزایش قیمت این قلم کالا تا ۲۰۰ درصد پیش رفت.

گویا دلیل اصلی این افزایش قیمت برای لوبیا چیتی به دلیل عرضه قطره‌چکانی از سوی واردکنندگان عنوان شده بود و واردکنندگان که عرضه‌کننده نیز هستند بدون توجه به تقاضای بازار با عرضه دوفاکتوره کنترل قیمت‌ها را در اختیار می‌گیرند.

لوبیاچیتی در داخل کشور در حوالی شیراز و خمین کشت می‌شود، اما خشکسالی شیراز در سال گذشته تولید این کالا را کاهش داد و دولت باید برای جبران کاهش تولید داخل جریان واردات این کالا را تسهیل می‌کرد، اما این اتفاق نیفتاد و بازار با کمبود روبه‌رو شد و تعادل آن بر هم ریخت. 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار