
کاهش ۴۰ کیلومتری مسیر لنده - دهدشت با تکمیل قطعه اول جاده تراب

به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، فرماندار شهرستان لنده به همراه معاونان فنی، راههای روستایی و ناظر عالی اداره کل راهداری و حملونقل جادهای کهگیلویه و بویراحمد از پروژههای عمرانی حوزه راههای روستایی این شهرستان بازدید کردند.
در این بازدید یکروزه، مسیرهای مختلفی از جمله جاده لنده - تراب، جاده ارتباطی روستاهای شیتاب و مونه در بخش موگرمون، و همچنین جادههای منتهی به روستاهای مال آخوند، عروه، گهگه احمد، کتج، گرگ، دوک و کلشور در بخش مرکزی لنده مورد بازدید و ارزیابی میدانی قرار گرفتند.
سید محمد تقوی، فرماندار لنده در حاشیه این بازدید، با اشاره به اهمیت پروژه راه لنده - تراب گفت: با بهرهبرداری از قطعه اول این مسیر، طول مسیر ارتباطی لنده به دهدشت بیش از ۴۰ کیلومتر کاهش یافته و به جاده اصلی دهدشت - پاتاوه متصل شده است.
وی افزود: قطعه دوم این مسیر به طول ۳ هزار و ۹۰۰ متر با اعتباری بالغ بر هزار میلیارد ریال در چند نقطه در حال اجراست. عملیات خاکبرداری مطابق تعهد مشاور و ادارهکل راهداری انجام شده و پس از تعطیلات نوروز، ساخت ابنیه فنی و پلها نیز آغاز شده است.
تقوی با اشاره به پیشرفت فیزیکی پروژه خاطرنشان کرد: در فاز دوم این مسیر، از ۶ پل پیشبینیشده، تاکنون ۳ پل اصلی احداث و بقیه نیز در حال ساخت هستند. وی رفع معارضان محلی را یکی از موانع جدی دانست که با همکاری شورای تأمین و مشارکت مردم برطرف شده است.
وی همچنین به دلایل تأخیر در پروژه اشاره کرد و گفت: وجود خطوط لوله گاز و برق فشار قوی در طول مسیر، اجرای طرح را با مشکل مواجه کرده بود که با هماهنگی شرکتهای گاز و برق و پیگیریهای مستمر، موضوع جانمایی پایههای برق و بازگشایی کانال لوله گاز حل شده است.
فرماندار لنده با اشاره به مشکلات جاده روستای شیتاب به مونه در بخش موگرمون اظهار داشت: ضعف پیمانکار و برخی مشکلات دیگر سبب شد تنها بخش کوچکی از عملیات آسفالت انجام و باقی پروژه رها شود، که در نهایت منجر به خلع ید پیمانکار شد.
وی درباره پل معروف به «دره وحشت» گفت: پس از جانمایی عرشه پل، عملیات تعریض و بازگشایی دو طرف مسیر برای تردد خودروها آغاز خواهد شد و امیدواریم این پروژه نیز در کوتاهترین زمان ممکن به بهرهبرداری برسد. تاکنون بیش از ۸۰ میلیارد ریال برای این پروژه هزینه شده و در فصل جدید اعتبارات، مبلغی بالغ بر ۳۵۰ میلیارد ریال از محل منابع مدیریت بحران اختصاص یافته است.
تقوی از عملکرد برخی پیمانکاران انتقاد کرد و گفت: حضور پیمانکاران دست دوم، روند اجرای پروژههای عمرانی را مختل کرده و عملاً بسیاری از طرحها متوقف ماندهاند.
وی با اشاره به وضعیت نامناسب آسفالت در بسیاری از راههای روستایی، تأکید کرد: راههای ارتباطی روستاهای شیتاب، مونه، آتشگاه، دوک، کلشور، سیمکوتاه، گرگ و دمتنگ چاهن در شرایط بسیار نامطلوبی قرار دارند و نیازمند روکش آسفالت فوری هستند.
فرماندار لنده در پایان خاطرنشان کرد: شهرستان لنده دارای ۱۰۸ روستا است که ۶۹ روستا در بخش مرکزی و ۳۹ روستا در بخش موگرمون قرار دارند و صعبالعبورترین مسیرها مربوط به روستاهای موگرمون است که نیازمند توجه و اعتبارات ویژه هستند.