
نمایش توانمندیهای دانشجویان در ۵۹ غرفه دانشگاه بیرجند

به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، مهدی وفائی فرد، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه بیرجند پیش از ظهر امروز چهارشنبه (۳۱ اردیبهشت) در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی در دانشگاه، مکمل آموزش و پژوهش بوده و نقش بسیار مهمی در ایجاد پویایی، نشاط، امید و ارتقای فضای دانشگاهی ایفا میکند. در شرایطی که فضای رسانهای و مجازی گاه با سیاهنمایی و ناامیدی همراه است، این فعالیتها به ایجاد روحیه خودباوری، اعتماد به نفس، کار تیمی، بروز خلاقیتها و نوآوریهای دانشجویان کمک شایانی میکند.
وی افزود: جشنوارههای «حرکت» و «رویش» هر ساله به عنوان برنامههای محوری فرهنگی دانشگاه برگزار میشوند و امسال هفدهمین دوره جشنواره حرکت و دهمین دوره جشنواره رویش از روز یکشنبه چهارم خرداد ماه آغاز و تا هفتم مردادماه در سالن امید دانشگاه بیرجند ادامه خواهد داشت. در این جشنوارهها دستاوردهای یک ساله کانونها و انجمنهای علمی دانشگاه به نمایش گذاشته میشود.
معاونت فرهنگی دانشگاه از اصحاب رسانه، نهادهای دولتی، بخش خصوصی و تمامی علاقهمندان دعوت کرد تا ضمن حضور در مراسم افتتاحیه و بازدید از برنامهها، همراه و همگام در فعالیتهای فرهنگی اجتماعی دانشگاه باشند.
وی همچنین به کسب موفقیتهای دانشگاه بیرجند در جشنوارههای ملی اشاره کرد و گفت: دانشگاه بیرجند در دوازدهمین جشنواره ملی رویش که در استان مازندران برگزار شد، موفق به کسب رتبههای برتر و عنوان دانشگاه برتر در حوزه جشنواره رویش شد.
وفائی فرد ادامه داد: همچنین در حوزه مسابقات قرآن و عترت، ۱۳ دانشجوی دانشگاه بیرجند به مرحله سراسری این مسابقات راه یافتهاند که جشنواره ملی آن خرداد ماه سال جاری در اردبیل برگزار میشود. این موفقیتها نشانگر تلاش و اهتمام دانشجویان و مسئولان فرهنگی دانشگاه در تقویت فعالیتهای قرآنی و دینی است.
وی با اشاره به اینکه از دیگر برنامههای مهم معاونت فرهنگی دانشگاه بیرجند، برگزاری اردوهای فرهنگی ویژه دانشجویان بینالملل با همکاری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان و نمایندگی وزارت امور خارجه است، یادآور شد: این اردوها با هدف غنیسازی اوقات فراغت دانشجویان خارجی و آشنایی آنان با فرهنگ و تاریخ منطقه صورت گرفته و با استقبال چشمگیری همراه بوده است.
معاون دانشگاه بیرجند با اشاره به ۱۵۰ برنامه مختلف در حوزههای ستادی، کانونهای فرهنگی، هنری، اجتماعی و فرهنگی و انجمنها گفت: یکی از این برنامهها جشن متمرکز فارغ التحصیلان دانشگاه با حضور ۲ هزار دانشجو است.
نمایش توانمندیهای دانشجویان در ۵۹ غرفه دانشگاه بیرجند
سیفالهی، دبیر اجرایی جشنوارهها هم گفت: از ۴ تا ۷ خردادماه، دانشگاه بیرجند میزبان دهمین جشنواره حرکت دانشگاهی، هفدهمین جشنواره دروندانشگاهی حرکت و دومین جشنواره نشریات دانشجویی خواهد بود که به صورت همزمان و با هدف تجمیع برنامهها، کاهش هزینهها و ارتقاء کیفیت برگزاری اجرا میشود.
وی با اشاره به تنوع برنامههای این جشنوارهها افزود: در بخش نمایشگاهی، ۵۹ غرفه پیشبینی شده که از این تعداد، ۳۹ غرفه به انجمنهای علمی و ۲۰ غرفه به کانونهای فرهنگی، هنری، اجتماعی و مذهبی اختصاص یافته است.
سیفالهی با بیان اینکه این جشنوارهها فرصتی برای ارائه فعالیتهای یکساله انجمنها و کانونهاست، ادامه داد: نتایج و آثار این فعالیتها پس از داوری، به مرحله ملی ارسال میشود و نمایندگان دانشگاه بیرجند در جشنوارههای ملی همچون حرکت، رویش و نشریات دانشجویی رقابت خواهند کرد.
دبیر اجرایی جشنوارهها با تاکید بر حضور فعال دانشجویان در برنامهریزی و اجرای جشنوارهها اظهار داشت: دانشجویان نهتنها مسئول اجرای غرفهها هستند، بلکه در دورههای آموزشی جانبی مانند تولید محتوا، نشریهنگاری، گزارشنویسی، کار گروهی و بوم ایده نیز شرکت میکنند که این دورهها برای ارتقاء توانمندیهای فرهنگی آنان برنامهریزی شده است.
وی همچنین به زمان بازدید از نمایشگاهها اشاره کرد و گفت: ساعات بازدید از نمایشگاه در نوبت صبح ۸ تا ۱۲ و نوبت عصر از ۱۶ تا ۱۹:۳۰ خواهد بود. این برنامهها علاوه بر دانشگاهیان، برای عموم مردم شهرستان بیرجند نیز قابل بازدید است.
سیفالهی در پایان خاطرنشان کرد: فعالیت کانونها در حوزههای فرهنگی، هنری، مذهبی و اجتماعی و فعالیت انجمنهای علمی، نقش بسزایی در رشد فکری، اجتماعی و علمی دانشجویان دارد و برگزاری این جشنوارهها بستر مناسبی برای شناسایی استعدادها و تشویق نخبگان فراهم میکند.
دانشگاه بیرجند پیشگام در فرهنگسازی جمعیتی و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی
عباس واعظزاده مدیر اجتماعی معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه بیرجند هم از اجرای برنامههای متنوع فرهنگی، آموزشی و حمایتی در راستای ترویج فرهنگ فرزندآوری، حمایت از مادران دانشجو و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در سال گذشته خبر داد و با اشاره به وضعیت فعلی جمعیتی کشور گفت: در حالی که در پنجره باز جمعیتی قرار داریم، در سالهای آینده با چاله جمعیتی مواجه خواهیم شد. دانشگاهها باید در این زمینه چارهاندیشی کرده و راهکار ارائه دهند.
وی افزود: معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه با هدف فرهنگسازی، سومین دوره جایزه جهانی جمعیت را برگزار کرد که طی آن از ۱۲ نفر از دانشگاهیان شامل سه عضو هیأت علمی، سه کارمند و ۶ دانشجو که دارای بیشترین فرزند و کمترین سن بودند، تقدیر شد. این افراد بهعنوان الگوهای فرهیخته به جامعه معرفی شدند.
به گفته واعظزاده، اتاقهای مادر و کودک در سه دانشکده و حوزه معاونت فرهنگی دانشگاه افتتاح شدهاند تا امکان حضور مادران دانشجو در محیط دانشگاه فراهم شود. همچنین جشن "مادرانه" بهطور سالانه برای تقدیر از مادران دانشجو برگزار میشود.
وی همچنین به برگزاری دوره آموزش مهارتهای زندگی ویژه ۲ هزار دانشجوی جدیدالورود در سال ۱۴۰۳ اشاره کرد که با همکاری مرکز مشاوره، گروه آموزشی حقوق، معاونت اجتماعی نیروی انتظامی استان و تشکلهای دانشجویی انجام شده است.
مدیر اجتماعی معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه بیرجند از دیگر برنامههای شاخص میتوان به فعالسازی گروه مطالعات و برنامهریزی فرهنگی اجتماعی، برگزاری نخستین دوره جام شهدای دانشجو ویژه فعالان فرهنگی و اجتماعی و نیز نمایشگاه حمایت از تولیدات دانشجویی در حوزه کارآفرینی اجتماعی اشاره کرد.