
شهید رئیسی دیپلماسی را برای حل مشکلات مردم دنبال میکرد+فیلم
محسن منصوری معاون اجرایی دولت سیزدهم در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، درباره خدمات و عملکرد شهید سید ابراهیم رئیسی اظهار کرد: دیروز در مراسم پاسداشت شهید رئیسی حضور یافتیم که در این مراسم، تعاریف ویژهای از شخصیت، ویژگیهای شخصیتی و مدیریتی شهید رئیسی و شهدای خدمت مطرح شد. بخش قابل توجهی از این تعاریف به عملکرد اجرایی و مدیریتی شهید رئیسی در حکمرانی کشور اختصاص داشت. ایشان قبلاً نیز فرموده بودند که اگر دولت شهید رئیسی ادامه پیدا میکرد، بسیاری از مشکلات کشور حل میشد.
منصوری به نقل از دیدار اعضای هیئت دولت با رهبر معظم انقلاب در هفته دولت گفت: آقا فرمودند دولت شهید رئیسی در بیش از ۵۰ شاخص مهم اقتصادی وضعیت کشور را نسبت به گذشته بهبود بخشیده است. بهعنوان نمونه، رشد اقتصادی، کاهش نرخ بیکاری، فعال شدن بنگاههای راکد، ساخت مسکن، پروژههای حوزه سلامت و بهداشت از جمله حوزههایی بود که پیشرفتهای ملموسی داشتند و این روند همچنان ادامه داشت.
او ادامه داد: اگرچه در حوزه معیشتی مشکلاتی وجود داشت که نیازمند زمان است تا آثار مثبت اقتصاد کلان به سفره مردم برسد، اما طرحهایی که شهید رئیسی دنبال میکرد، ابعاد مختلف اقتصادی، عمرانی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی داشتند و به نتایج مهمی رسیدند. از جمله اجرای طرح رتبهبندی معلمان، تعرفهگذاری نظام خدمات پرستاری، پروژههای انتقال آب، طرحهای بیمارستانی و نهضت ملی مسکن که در مسیر اجرا بودند و بخش زیادی از آنها نهایی شده است.
محسن منصوری تصریح کرد: با ریلگذاری و تغییر سیاستهایی که شهید رئیسی ایجاد کرده بود، جریان خدمترسانی قوی و مؤثری شکل گرفته بود که اگر دولت او ادامه مییافت، بسیاری از مسائل و مشکلات کشور قابل حل بود.
وی درباره رویکرد دولت شهید رئیسی در خصوص آمریکا گفت: سیاست کلان نظام و حاکمیت در قبال آمریکا مشخص و ثابت است و تغییر رئیسجمهور در آمریکا تاثیر اساسی در این سیاست ندارد. ما همواره شعار «مرگ بر آمریکا» را حفظ کردهایم و این نشاندهنده مقاومت در برابر نظام استکباری سلطهگر آمریکاست که به دنبال ضربه زدن به کشور ما است. اینگونه نیست که آمریکا بخواهد با دستکش مخملی وارد تعامل شود.
منصوری افزود: شهید رئیسی دیپلماسی را بر مبنای اصول عزت، حکمت و مصلحت دنبال میکرد و معتقد بود دیپلماسی و مذاکره باید برای حل مشکلات مردم و اقتصاد باشد، نه برای مذاکره صرف. در دوره کوتاه عضویت ایران در سازمانهای شانگهای و بریکس نیز موفقیتهایی حاصل شد.
او درباره موضع شهید رئیسی در مذاکرات با آمریکا گفت: در اولین جلسه که از ایشان درباره مذاکره مستقیم با رئیسجمهور آمریکا پرسیدند، ایشان صریحاً پاسخ دادند که چنین مذاکرهای انجام نخواهد شد. مذاکرات غیرمستقیم هم با رعایت اصول و آداب خاص خود انجام میشد و ما هرگز اقتصاد کشور را به مذاکرات مشروط نکردیم.
منصوری در پایان تأکید کرد: دولت فعلی نیز باید از شرطیسازی کشور به هر دلیل سیاسی یا بینالمللی اجتناب کند، زیرا این امر به کشور آسیب میزند. اگر با مذاکرات قیمت دلار کاهش یابد، خوشحالیم اما باید مراقب باشیم که در صورت بنبست مذاکرات، افزایش قابل توجه قیمت دلار رخ ندهد. بنابراین رعایت چهارچوبهای اصولی در سیاست خارجی ضروری است.