
موارد نادر برگشت محصولات، ناشی از رقابتهای تجاری است

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو در آخرین روز این رویداد مهم تخصصی در حوزه صنایع کشاورزی و مواد غذایی در خاورمیانه، غلامرضا نوری، وزیر جهاد کشاورزی، از نمایشگاه بازدید کرد و به ارزیابی آن پرداخت.
وزیر جهاد کشاورزی این نمایشگاه را بسیار خوب توصیف کرد. به گفته وی، نمایشگاه از نظر تعداد شرکتکنندگان و حضور کشورهای مهم، بهویژه آنهایی که در صنایع غذایی دنیا مطرح هستند، در سطح بالایی قرار داشت.
نوری با اشاره به جایگاه ایران در این حوزه، تأکید کرد که "کشور ما هم در موضوع صنایع غذایی از کشورهای پیشرو هست". وی افزود که محصولات تولیدی صنایع غذایی ایران در تمام قارههای جهان عرضه میشود، که این خود نشان از توانمندی کشورمان در این حوزه دارد.
وزیر جهاد کشاورزی از پویایی این صنعت در داخل ابراز خرسندی کرد و گفت: "آنچه که تاکنون در این نمایشگاه دیدیم، شرکتهای دانشبنیان و خود واحدهای قدیمی هم واحدهای تحقیق و توسعهشان را گسترش دادهاند و کارهای جدید را دارند انجام میدهند و پا به پای دارند پیش میروند و نشان میدهد که صنایع غذایی در کشور ما پویا هست و فعال هست. وی به اهمیت صنایع غذایی نیز اشاره کرد و گفت: حدود ۵ میلیون بهرهبردار کشاورزی از فعالیتهای صنایع غذایی و صادرات محصولاتشان سود میبرند.
در پاسخ به پرسشی درباره کیفیت محصولات غذایی برای صادرات و جلوگیری از برگشت کالا، به ویژه در زمینه مصرف سموم، نوری اظهار داشت: "اگه در دنیا مقایسه بکنیم، تبادلاتی که صورت میگیرد، کشور ما جزو کشورهای که محصولات سالم تولید میکند". وی افزود که برگشت کالا "خیلی به ندرت اتفاق افتاده".
وی برخی موارد برگشت کالا یا شایعات پیرامون آن را ناشی از "رقابتهای تجاری" است.
وزیر جهاد کشاورزی گفت:در چند ماه گذشته، ۱۴ نوع سم شیمیایی که کشورهای پیشرفته از لیست مصرف خود حذف کردهاند، ایران نیز از لیست مصرفش حذف کرده است. او این کار را هم به عنوان یک تکلیف قانونی و هم یک تکلیف انسانی دانست و افزود: نظارت بر مصرف سموم و کودها کامل است و مشکلی وجود ندارد. وی همچنین اشاره کرد که در گذشته، برخی موارد برگشت کالا با این ادعا که سموم در آنها وجود دارد، در واقع ناشی از رقابت تجاری و گاهی سیاسی بوده است.
سی و دومین نمایشگاه بینالمللی صنایع کشاورزی، مواد غذایی و ماشینآلات وابسته (ایران آگروفود) با حضور ۷۵۰ شرکت داخلی و ۱۳۷ شرکت خارجی از ۱۲ کشور، در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران از ۲۹ اردیبهشت تا ۱ خرداد ۱۴۰۲ به پایان رسید. این نمایشگاه، یکی از بزرگترین رویدادهای تخصصی در حوزه صنایع کشاورزی و مواد غذایی در خاورمیانه است.