رئیس اسبق سازمان انرژی اتمی تاکید کرد: ما اگر بخواهیم بازدارندگی داشته باشیم، اول باید با معاهده NPT تعیین تکلیف کنیم یعنی اگر قرار باشد به سمت سلاح برویم، باید از NPT خارج شویم و آن را تبدیل به ابزار فشار کنیم، نه فقط شعار بدهیم.
فریدون عباسی رییس اسبق سازمان رئیس اسبق سازمان انرژی اتمی در بخش پایانی خود در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو دراستودیوی SNNTV گفت: اگر روزی تصمیم به ساخت سلاح هستهای گرفته شود، حمله به زیرساختها هیچ تأثیری نخواهد داشت. چون توانمندی ما در مغز انسانهاست، نه در ساختمانها یا تأسیسات.
وی افزود: ما اگر بخواهیم بازدارندگی داشته باشیم، اول باید با معاهده NPT تعیین تکلیف کنیم یعنی اگر قرار باشد به سمت سلاح برویم، باید از NPT خارج شویم و آن را تبدیل به ابزار فشار کنیم، نه فقط شعار بدهیم.
عباسی اظهار داشت: قدرت ما اول از همه سرمایه اجتماعی است. مردم باید در صحنه باشند و از کشور دفاع کنند. نیروهای مسلح ما باید آماده باشند و این در حالی است که ما اقدام اولیه نمیکنیم، اما اگر بفهمیم طرف مقابل قصد حمله دارد، ما هم خواهیم زد.
در ادامه رییس اسبق سازمان انرژی اتمی باطعنه به ظریف اظهارداشت: تیمی که گاف مکانیزم ماشه را در برجام داد، امروز بهخاطر زبان و کتوشلوار در ذهن مردم قهرمان دیپلماسی معرفی میشود
وی افزود: اگر طرف مقابل بخواهد از مکانیزم ماشه استفاده کند، ما هم میتوانیم از NPT خارج خواهیم شد. این نتیجه تحمیلی است که در قالب برجام بر ما وارد شده است.
عباسی ادامه داد: ما وارد برجام شدیم به این امید که با اجرای تعهدات، از حقوق خود نیز بهرهمند شویم، اما طرف مقابل به هیچیک از تعهداتش عمل نکرد.
وی افزود: تمام تعهداتمان را طبق برجام انجام دادیم؛ برجام برای ما خسارت محض بود و ما یکبار پذیرفتیم که تعدیل شویم و عقبنشینی کنیم، اما قرار نبود تکلیف اضافه برای ما بنویسند.
عباسی اظهار داشت: متأسفانه تیمی که این ساختار را پذیرفت، امروز بهعنوان “قهرمان دیپلماسی” معرفی میشود. در حالیکه فقط زبان بلد بودن و کتوشلوار پوشیدن که هنر نیست، من، شهریاری، علیمحمدی، رضایینژاد و احمدیروشن همگی با دانش خود ایستادیم.
وی ادامه داد: ما انگلیسی را در حد نیاز علمی بلد بودیم. اگر من فارسی حرف میزنم، وزارت خارجه موظف است ترجمه کند، نه اینکه مانع از حضور من شود.
رییس اسبق سازمان انرژی اتمی اظهار داشت: اگر طرف مقابل بخواهد مکانیزم ماشه را اجرا کند، دیگر ماندن ما در معاهده NPT معنایی ندارد. اما خروج از این معاهده تبعات و فرآیندی دارد که خوب باید بررسی شود و حداقل سه ماه زمان میبرد تا آژانس و سازمان ملل آن را بررسی و تأیید کنند.
وی افزود: در این بازه زمانی باید ببینیم واکنشها چگونه خواهد بود؛ آیا صرفاً تهدیداتی از سوی دیپلماتهای رده پایین است یا واکنش رسمیتر و جدیتر. اگر قرار باشد رسماً اعلام خروج کنیم، باید نامه کتبی از سوی مسئولان رسمی کشور مانند رئیس سازمان انرژی اتمی به آژانس ارسال شود.
عباسی اظهارداشت: در این شرایط باید صدای واحدی از داخل کشور به گوش برسد و شورای عالی امنیت ملی دستور دهد که رسانهها و همه گروهها در این زمینه یک صدای واحد داشته باشند تا وحدت حفظ شود وانسجام داخلی و حمایت کامل از نیروهای مسلح لازم است تا اگر هرگونه تهدیدی رخ داد، با قاطعیت پاسخ داده شود.
وی افزود: رژیم صهیونیستی مرتکب کشتارهای فراوانی شده است و هر کسی که در این رژیم باقی بماند، به معنای همراهی با این جنایات است. کسانی که از این منطقه مهاجرت میکنند، فرصت دارند، اما آنهایی که ماندهاند شریک این جنایاتاند.
عباسی اظهارداشت: اگر جبهه مقاومت بخواهد از این پس آسیبی از سوی صهیونیستها (مثل حمله زیرساختهای هستهای کشورمان) ببیند، باید بدانند که هیچ نقطهای از این رژیم نباید مصون باشد. کسانی که در آنجا حضور دارند همه در کشتار سهم دارند و دفاع از این رژیم به معنای حمایت از ظلم و جنایت است.
وی افزود: جبهه مقاومت، جهان اسلام و آزادیخواهان جهان باید خواستار برچیده شدن کامل این رژیم از زمین باشند.
وی در پاسخ به این سوال که اگر ما از NPT خارج نشدیم و شاهد اقدام نظامی رژیم صهیونیستی بودهایم تکلیف چیست؟ گفت: در مقابل باید متقابلاً عمل کنیم و تواناییاش را هم داریم و ما از NPT خارج نشدهایم و شاهد اقدام نظامی رژیم صهیونیستی بودهایم؛ در مقابل باید متقابلاً عمل کنیم و تواناییاش را داریم. قدرت علمی و فناوری کشور در حوزههای الکترونیک، مخابرات، مکانیک و متالوژی پس از انقلاب به شدت ارتقا یافته است.
عباسی اظهار داشت: رژیم صهیونیستی هر کاری بخواهد انجام میدهد و آمریکاییها هم به قطعنامههای شورای امنیت پایبند نیستند.
رییس اسبق سازمان انرژی اتمی خاطرنشان کرد : مذاکرات چهار، پنج دوره است برگزار میشود ولی عملاً نتیجه خاصی ندارد. مشکل ما با غرب ریشه در ماهیت انقلاب اسلامی دارد. صریح بگویم، غرب و غربگراها نمیخواهند انقلاب را بپذیرد و جرئت ندارد این را به زبان بیاورد.
این تفکر سال ۹۲ انگار کشور را فتح کردند و بسیاری از نیروهای توانمند کنار گذاشته شدند.
ترامپ که قمارباز، دولتها و کشورهای منطقه را «گاو شیرده» خواند. ما نباید تسلیم این نگاه شویم و باید راه خود را ادامه دهیم.