آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۶۰۶۸
هشدار دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد:

خطر افزایش تب کریمه کنگو در فصل گرما

مدیرکل دامپزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به افزایش فعالیت کنه‌ها در فصل گرما، نسبت به خطر شیوع تب کریمه کنگو هشدار داد و بر لزوم رعایت اصول بهداشتی در دامداری، ذبح و مصرف فرآورده‌های دامی تأکید کرد.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، کرم چهارلنگ، مدیرکل دامپزشکی استان گفت: تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی مشترک بین انسان و دام است که توسط ویروسی از خانواده نایروویروس‌ها ایجاد می‌شود.

 چهارلنگ افزود: تب کریمت کنگو با تب ناگهانی، سردرد، درد عضلات و در موارد شدید با خونریزی‌های زیرجلدی داخلی و حتی مرگ همراه است و نرخ مرگ‌ و میر این بیماری بین ۱۰ تا ۴۰ درصد باشد.

وی اظهارکرد: فصل گرما برای انتشار بیماری تب کریمه کنگو خطر بیشتری دارد چرا که در این فصل فعالیت کنه‌ها که ناقل اصلی بیماری هستند، افزایش پیدا می کند. همچنین در این فصل کشتار غیرمجاز و دامداری سنتی بیشتر شده و احتمال تماس مستقیم با دام یا خون آن‌ها بیشتر است.

مدیرکل دامپزشکی استان با بیان اینکه عامل اصلی انتقال این بیماری کنه‌های سخت از جنس هیالوما هستند، ادامه داد: ازجمله راه های انتقال بیماری تب کریمه کنگو می توان به گزش کنه آلوده، تماس مستقیم با خون، ترشحات یا بافت دام آلوده، ذبح و سلاخی دام بدون رعایت بهداشت، مصرف گوشت یا جگر خام یا نیم‌پز و انتقال انسانی از طریق تماس با خون و ترشحات بیمار اشاره کرد.

چهارلنگ تصریح کرد: برای پیشگیری از این بیماری باید نکات بهداشتی همچون خودداری از تماس با کنه و استفاده از سموم دفع کنه، استفاده از وسایل محافظ مانند دستکش، ماسک و لباس مخصوص هنگام تماس با دام، نگهداری دام در جای پاکیزه و سم‌پاشی منظم، خرید گوشت فقط از مراکز مجاز و دارای مهر دامپزشکی و خودداری از مصرف گوشت تازه بلافاصله بعد از ذبح رعایت شوند.

وی ادامه داد: دامداران باید در این زمینه اقدامات بهداشتی ازجمله سم‌پاشی مرتب بدن دام و جایگاه آن با نظر دامپزشک را انجام داده و از تماس مستقیم با خون دام هنگام زایمان، سقط یا ذبح بپرهیزند. همین طور دامداران در صورت مشاهده کنه زیاد یا بیماری مشکوک در دام‌ها مورد را به شبکه دامپزشکی اطلاع دهند. 

مدیرکل دامپزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: مصرف گوشت، جگر یا سایر فرآورده‌های خام یا نیم‌پز می‌تواند منجر به انتقال ویروس بیماری تب کریمه کنگو به انسان شود. پخت کامل (در دمای بالا) ویروس را از بین می‌برد.

چهارلنگ یادآور شد: دامداران، کارگران کشتارگاه، قصاب‌ها و افرادی که با دام یا لاشه دام در تماس هستند، کسانی که دچار گزش کنه شده‌اند، افراد با علائم مشکوک و سابقه تماس با دام، کنه یا گوشت خام و همین طور خانواده و مراقبین بیماران مبتلا باید برای انجام آزمایش یا معالجه تب کریمه کنگو به مراکز بهداشتی مراجعه کنند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار