
تعادل بین تولید و مصرف دام زنده در موسسه گوشت مشهد

به گزارش گروه استان های خبرگزاری دانشجو ، استاندار خراسان رضوی روز شنبه در بازدید از موسسه صنعتی گوشت مشهد گفت:این مجموعه به لحاظ کمی و کیفی تاثیر زیادی در بازار گوشت کشور دارد و خوشبختانه یک تیم ۲۰ نفره از دامپزشکان،به عنوان بزرگترین گروه دامپزشکی در بین کشتارگاههای کشور برای کنترل کیفیت محصول، بهطور دائم در این مرکز مستقر هستند.
غلامحسین مظفری افزود: ظرفیت کشتارگاه های این مجموعه در ماههای اخیر از روزانه هزار و ۴۰۰ راس به ۲ هزار راس دام افزایش یافت و این رشد ۳۰ درصدی نشاندهنده ظرفیت بالای این مجموعه است اما موانعی نیز وجود دارد که بای در مسیر رفع آنها اقدام بشود.
استاندار خراسان رضوی گفت: ظرفیتهای جانبی قابل بهرهبرداری در این مجموعه از جمله امکان استفاده از فرآوردههای جانبی دام برای تولید محصولات دارویی همچون انسولین از خون حاصل از کشتار دام وجود دارد.
مظفری افزود: باید زنجیره کامل ارزش افزوده برای این مجموعه تعریف بشود و این قابلیت در موسسه وجود دارد تا به عنوان پایگاهی برای صادرات محصولات دامی و غذایی به کشورهای اطراف مطرح بشود.
وی با اشاره به اهمیت امنیت غذایی در برنامه هفتم توسعه گفت: استفاده مفید و هوشمندانه از ظرفیتهای موجود، ارتقای کیفیت، تامین نیاز داخلی و توسعه صادرات همگی باید در دستور کار قرار گیرد و برای تحقق این اهداف، تولیدات بستهبندیشده با کیفیت خوب و ایجاد ظرفیتهای جدید امری ضروری است.
مدیرعامل سازمان همیاری شهرداریهای خراسان رضوی نیز در این بازدید افزود: موسسه صنعتی گوشت مشهد بزرگترین کشتارگاه صنعتی شرق کشور است و در این مجموعه، واحدهای تولیدی متعددی فعال هستند و همه فرآیندها از کشتار تا بستهبندی و تحویل به مشتری در همین مکان انجام میشود.
ابوالفضل طیبی با اشاره به وجود واحدهایی مانند کارخانه ژلاتین و دیگر خطوط تولید در این مجموعه گفت: ترکیب این ظرفیتها، یک بسته کامل در حوزه صنایع غذایی ایجاد کرده که قابلیت توسعه و تکمیل زنجیره را دارد.
وی ادامه داد: با تاکید استاندار توسعه و بهرهبرداری جامع از ظرفیتهای این مجموعه در دستور کار قرار دارد و مطالعات اولیه بهزودی آغاز می شود و مرحله مطالعاتی برای ارزیابی دقیق ظرفیتها بررسی موضوعاتی مانند تولید انسولین، نخ جراحی و مواد غذایی منجمد انجام خواهد شد.