آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۷۴۱۴۳

پرداخت ۱۵ همت از مطالبات گندمکاران/ ۷۷ درصد باقی مانده است

رئیس بنیاد ملی گندمکاران با اشاره به اینکه از ابتدای فصل برداشت ۳ میلیون و ۱۵۰ هزار تن گندم از کشاورزان خرید تضمینی شده گفت: تاکنون ۱۵ همت از مطالبات گندمکاران پرداخت شده و ۷۷ درصد باقی مانده است.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، عطااللّه هاشمی، رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفت: بنابر آمار از ابتدای فصل برداشت ۳ میلیون و ۱۵۰ هزارتن گندم با ارزش ۶۵ همت از کشاورزان خریداری شده که نسبت به سال قبل ۱۷ درصد کاهش داشته است.

 

وی از پرداخت ۲۳ درصد مطالبات گندمکاران خبر داد و گفت: تاکنون ۱۵ همت از مطالبات گندمکاران پرداخت شده و ۷۷ درصد باقی مانده است.

 

هاشمی ادامه داد: مسئولان سازمان برنامه و بودجه قول داده بودند که تا پایان هفته مطالبات پرداخت شود که تاکنون این امر محقق نشده است. برآوردها حاکی از آن است که خرید تضمینی گندم به ۸ تا ۸.۵ میلیون تن برسد.

 

رئیس بنیاد ملی گندمکاران با بیان اینکه سالانه ۱۲ تا ۱۲.۵ میلیون تن گندم مورد نیاز واحدهای خبازی و صنف و صنعت است، افزود: امسال نیاز به واردات ۴ تا ۴.۵ میلیون تن گندم داریم که برای تامین این میزان ۱.۵ میلیارد دلار ارز ارز از کشور خارج می‌شود.

 

 بنا بر اعلام صدا و سیما ، هاشمی با اشاره به راهکار پایداری تولید و خودکفایی گندم بیان کرد: علت بخش اعظم نیاز به واردات گندم شرایط جوی بود که موجب شد بیش از ۷۵ درصد مزارع از بین برود و در کنارش تامین نهاده، استفاده از بذر سازگار با خشکسالی و توسعه مکانیزاسیون می‌تواند در زمان خشکسالی کمک کند.

 

عضو شورای قیمت گذاری محصولات اساسی گفت: در حال حاضر در کشت گندم آبی و دیم مشکل داریم و در بخش دیم مربوط به زیرساخت‌ها و تکنولوژی شخم، کشت مستقیم و انتخاب بذر سازگار با کم آبی و خشکسالی است که اینها در کنار کم بارشی تهدید کننده هستند. از طرف دیگر در ۲ میلیون هکتار مزارع آبی مشکلات تکنولوژی، علم، قطع برق چاه‌های کشاورزی و آب مورد نیاز پشت سدها تهدید کننده کشت هستند که راندمان را  کاهش می‌دهد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار