
توصیههای تغذیهای در شرایط بحران

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، به نقل از وبدا، در مواقع بروز بحران، بهتر است ضمن رعایت خونسردی و آرامش در تمام شرایط، به اندازه نیاز خانوار خرید مواد غذایی انجام شود و از خرید و انبار کردن بیش از اندازه مواد غذایی خودداری کنیم. خوشبختانه واحدهای تولیدی مواد غذایی در کشور با تمام ظرفیت در حال کار هستند و نگرانی خاصی بابت دسترسی به مواد غذایی ضروری در کشور وجود ندارد.
غذاهای سالم و فاسد نشدنی در دسترس باشد
تمام هموطنان عزیز تمرکز کافی بر در دسترس بودن غذاهای سالم و فاسد نشدنی داشته باشند تا در صورت تشدید اوضاع بتوانند برای تأمین کالری، پروتئین و مواد مغذی کافی از آنها استفاده کنند.
لزوم دسترسی به آب آشامیدنی سالم
دسترسی به آب آشامیدنی تمیز و سالم یکی دیگر از نکات مهم تغذیهای در شرایط کنونی کشور است که بهتر است همواره مدنظر هموطنان عزیز قرار گیرد. خوشبختانه تأمین آب آشامیدنی سالم در تمام نقاط کشور مهیاست و نگرانی خاصی بابت این امر وجود ندارد. با این حال، توصیه میشود در صورت تهیه آب معدنی، آن را در مقابل نور خورشید قرار ندهید.
کالری به اندازه مصرف شود
از مصرف کالری کافی برای حفظ سطح انرژی و جلوگیری از تحلیل عضلات، به ویژه در شرایط استرس، اطمینان حاصل کنید. توصیه میشود که انرژی مورد نیاز خود را از اقلام غذایی سالم و بی ضرر مثل غلات سبوس دار، میوهها و سبزیها و حبوبات تأمین کنید. دقت کنید که به علت شرایط دورکاری در کشور و در برخی موارد کاهش فعالیت بدنی و همچنین دسترسی به تمام غذاها در منزل، احتمال افزایش دریافت کالری در برخی افراد وجود دارد که خود میتواند باعث افزایش وزن و خطرات بعدی شود. این در حالی است که با توجه به شرایط پیش گفت، نیاز به انرژی نسبت به روزهای معمول شاید کمی کمتر شده باشد؛ لذا دریافت انرژی را متناسب با سطح فعالیت خود تنظیم کرده و از مصرف بی رویه کالری خودداری کنید.
تاکید بر مصرف پروتئین برای حفظ توده عضلانی
مصرف مقادیر کافی پروتئین برای حفظ توده عضلانی ضروری است. میتوانید پروتئین مورد نیاز بدن را از انواع پروتئینهای حیوانی (مثل تخم مرغ و گوشتها) و گیاهی (مثل حبوبات، سویا و آجیلها) تأمین کنید. در صورت تشدید تنشها، منابع پروتئینی فاسد نشدنی با ماندگاری بالا مانند گوشتهای کنسرو شده، حبوبات، سویا یا آجیل را در اولویت قرار دهید.
همچنین، برای تأمین انرژی مورد نیاز خود، منابع غذایی حاوی کربوهیدراتهای پیچیده مثل نان، برنج و حبوبات را انتخاب کنید.
تاکید بر مصرف میوه و سبزی برای تأمین فیبر
با توجه به فصلی که در آن قرار داریم و شرایط دورکاری و کاهش فعالیت بدنی در برخی افراد نسبت به روزهای معمول، به منظور جلوگیری از افزایش دریافت کالری و همچنین تأمین فیبر و مواد مغذی مورد نیاز بدن، میوهها و سبزیجات تازه میان وعدههای بسیار خوبی به شمار میروند که خوشبختانه در اغلب نقاط کشور در دسترساند. در صورت تشدید اوضاع که دسترسی به میوههای تازه مقدور نباشد، میتوان از میوههای خشک و یا میوهها و سبزیجات کنسرو شده استفاده کرد.
مصرف تنقلات و فستفودها محدود شود
بهتر است مصرف تنقلاتی مثل چیپس و پفک و نوشابهها و آبمیوههای صنعتی و همچنین غذاهای آماده و فرآوریشده مثل سوسیس، کالباس، پیتزا، انواع سوخاریها و فستفودها حتیالامکان محدود شود. کالری، چربی، نمک و قند بالای موجود در بسیاری از این محصولات غذایی میتوانند برای سلامت شما آسیبرسان باشند. بهتر است در چنین شرایطی روی دریافت غذاهای سنتی، کامل، کمفرآوریشده که ارزش غذایی بیشتری دارند تمرکز کنید.
لبنیات فراموش نشود
مصرف لبنیات را در طی این ایام فراموش نکنید. بویژه خوردن یک لیوان شیر کم چرب در هنگام خواب باعث بهبود کیفیت خواب شما میشود و میتواند به آرامش روانی شما نیز خیلی کمک کند.