معاون امور برق وزارت نیرو:
ایران به کانون انرژی الکتریکی منطقه تبدیل می شود
معاون امور برق وزارت نیرو گفت: توانمندی ساخت تجهیزات نیروگاهی، انتقال، توزیع و انجام خدمات فنی و مهندسی و اجرایی پروژه های بزرگ با وجود تمام تحریم های اعمال شده ايران به مرز خودکفایی رسیده است.
به گزارش گروه سياسي «خبرگزاري دانشجو»، به نقل از پایگاه خبری وزارت نیرو، محمد بهزاد امروز سه شنبه در آیین گشایش هشتمین همایش ملی انرژی، ضمن تشریح برنامه های مهم توسعه صادرات انرژی الکتریکی، گفت: برقراری ارتباط الکتریکی ایران – آذربایجان – روسیه به ظرفیت 700 مگاوات (و اتصال به شبکه اروپا)، اتصال به کشورهای سوریه و لبنان از طریق ترکیه و عراق (و اتصال به شبکه آفریقا)، اتصال به شبکه کشورهای امارات، قطر، کویت و سایر کشورهای خلیج فارس از طریق کابل زیر دریایی ازجمله این برنامه ها است.
وی همچنین ارتباط الکتریکی شبکه سراسری با جزیره کیش با استفاده از کابل زیر دریایی، استفاده از خطوط HVDC و 765 کیلوولت و برقراری ارتباط الکتریکی ایران و ترکیه برای افزایش ظرفیت انتقال تا 1200 مگاوات و فراهم شدن زمینه اتصال به شبکه اروپا را از دیگر برنامه های وزارت نیرو در بخش توسعه صادرات انرژی الکتریکی برشمرد.
به گفته وی، هم اکنون شبکه برق ایران با تمام کشورهایی که با آنها مرز خاکی دارد، متصل است و در سال گذشته صادرات برق ایران به مرز 7/6 میلیارد کیلووات ساعت رسیده است.
وی اظهار داشت: هم اکنون صنعت برق ایران از نظر ظرفیت نامی نیروگاه ها، تولید برق، ظرفیت تبادل برق و طول شبکه برق در رتبه نخست کشورهای منطقه قرار دارد ضمن آنکه بازده نیروگاه های کشور نیز بالاترین رتبه در منطقه محسوب می شود.
به گفته وی، ایران هم اکنون به لحاظ پیک بار مصرف در رتبه دوم کشورهای منطقه قرار گرفته و توانمندی ساخت تجهیزات نیروگاهی، انتقال، توزیع و انجام خدمات فنی و مهندسی و اجرایی پروژه های بزرگ با وجود تمام تحریم های اعمال شده به مرز خودکفایی رسیده است.
وی پیک بار مصرف برق ایران را در سال گذشته 41 هزار و یک مگاوات اعلام و پیش بینی کرد: این میزان امسال به 45 هزار و 100 مگاوات و در سال 1395 به 55 هزار و 395 مگاوات افزایش یابد.
بهزاد با بیان آنکه در هر 10 سال حجم تاسیسات صنعت برق دو برابر می شود، تصریح کرد: برای پاسخگویی به نیاز مصرف (تقاضای صنایع، کشاورزی، خانگی و سایر بخش ها) تا سال 1394 باید نیروگاه ها، خطوط و پست های انتقال و توزیع جدید با مجموع ظرفیت 25 هزار مگاوات احداث شود.
به گفته وی، برای تحقق این برنامه باید سالانه پنج هزار مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی با سرمایه گذاری تقریبی 72 هزار میلیارد ریال در سال به بهره برداری برسد.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی مجموع ظرفیت نیروگاهی احداث شده در سال گذشته را افزون بر پنج هزار مگاوات اعلام کرد و افزود: با احداث این میزان ظرفیت نیروگاهی که حد نصاب جدیدی برای صنعت برق در یک سال محسوب می شود، مجموع ظرفیت نیروگاهی کشور از مرز 61 هزار و 300 مگاوات گذشت.
وی ادامه داد: پارسال همچنین با احداث افزون بر 26 هزار کیلومتر خطوط انتقال، فوق توزیع و توزیع جدید، حجم شبکه های برق در کشور از مرز 770 هزار کیلومتر فراتر رفت.
بهزاد سپس از رشد شاخص هایی نظیر افزایش بازده نیروگاه ها و کاهش تلفات شبکه برق در سال های اخیر خبر داد و گفت: هم اکنون متوسط بازده نیروگاه های حرارتی ایران 5/1 درصد از متوسط جهانی بالاتر است و بازده کل نیروگاه های کشور در سال گذشته به 5/38 درصد و هم اکنون به 39 درصد رسیده است.
به گفته وی، اجرای مصوبه هیات وزیران در زمینه تامین برق حاشیه شهرها و اجرای پروژه های بازسازی و اصلاح شبکه ها نیز به کاهش قابل ملاحظه انشعاب های برق غیرمجاز و کاهش تلفات منجر شد به گونه ای که هم اکنون میزان تلفات شبکه برق کشور از حدود 20 درصد در سال 86 به 16 درصد رسیده است.
معاون امور برق و انرژی وزارت نیرو در ادامه از برنامه این وزارتخانه برای ایجاد تنوع در سبد سوخت نیروگاه ها خبر داد و اظهار داشت: برنامه ریزی جهت توسعه ظرفیت نیروگاه های برق آبی تا سطح 12 هزار مگاوات، برنامه ریزی جهت احداث نیروگاه های ذغال سوز تا سطح پنج هزار مگاوات و برنامه ریزی برای تبدیل 12 هزار مگاوات نیروگاه های گازی به 18 هزار مگاوات نیروگاه سیکل ترکیبی در دستور کار وزارت نیرو قرار دارد.
بهزاد تصریح کرد: در صورت حذف سوخت های مایع نیروگاه ها به میزان تقریبی 15 میلیارد لیتر، 90 هزار میلیارد ریال صرفه جویی ایجاد می شود.
وی یکی دیگر از برنامه های وزارت نیرو را در بخش برق، توسعه انرژی های تجدیدپذیر اعلام کرد و افزود: حمایت از توسعه استفاده از انرژی های باد، خورشیدی، زمین گرمایی و انرژی بیوماس به میزان دو هزار مگاوات (سه درصد مجموع ظرفیت نیروگاهی کشور) تا پایان دولت دهم و حمایت از توسعه استفاده از انرژی اتمی ازجمله برنامه های وزارت نیرو است.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی سپس با اشاره به توسعه زیرساخت های دیجیتالی در صنعت برق کشور، اظهار داشت: شبکه مخابرات نوری این صنعت شامل 14 هزار کیلومتر کابل نوری آماده بهره برداری است که در سال گذشته سه رینگ اصلی آن تکمیل و مورد بهره برداری قرار گرفته و با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تا سطح 20 هزار کیلومتر در دست اجرا است.
وی افزود: رویت پذیری شبکه نیز که از نیازهای مبرم دیسپاچینگ کلی است، گسترش قابل توجهی در سال گذشته داشته که موجب افزایش سطح پایداری و امنیت شبکه و ارتقای کیفی تامین برق است.
بهزاد درخصوص وضعیت خصوصی سازی در صنعت برق نیز گفت: از سال 84 تا پیک مصرف سال 88 در مجموع 85 واحد نیروگاهی با مجموع ظرفیت 14 هزار و 432 مگاوات در کشور احداث شده که سهم بخش خصوصی از این میزان ظرفیت نیروگاهی 24 درصد بوده است.
به گفته وی، از پیک سال 88 تا پیک سال 89 نیز 26 واحد نیروگاهی با ظرفیت سه هزار و 104 مگاوات و با مشارکت 37 درصدی بخش خصوصی احداث شده است ضمن آنکه از پیک سال 89 تا سال 93 در مجموع 132 واحد نیروگاهی با مجموع ظرفیت 25 هزار و 500 مگاوات احداث می شود که سهم بخش خصوصی و غیر دولتی 61 درصد خواهد بود.
وی افزود: هم اکنون 14 درصد برق کشور توسط بخش خصوصی تولید می شود که با واگذاری نیروگاه ها این میزان در حال افزایش بوده و در زمان حاضر 21 نیروگاه آماده واگذاری است.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی سپس به وضعیت مصرف برق مشترکان پیش و پس از اجرای قانون هدفمندسازی یارانه ها اشاره کرد و اظهار داشت: درصد مشترکانی که الگوی مصرف را رعایت کرده اند از 5/58 درصد پیش از اجرای قانون هدفمندسازی یارانه ها به 4/72 درصد پس از اجرای این قانون رسیده و درصد مشترکان پرمصرف که دو برابر الگو مصرف کرده اند، از 9/6 درصد به 1/3 درصد کاهش یافته است.
وی همچنین به تشریح برنامه های مهم صنعت برق در دولت دهم پرداخت و گفت: همکاری موثر در اجرای قانون هدفمندسازی یارانه ها، واگذاری 50 درصد ظرفیت نیروگاه های دولتی، واگذاری تمام سهام متعلق به دولت در شرکت های توزیع، احداث و بهره برداری از 15 هزار و 300 مگاوات نیروگاه جدید، احداث شش هزار مگاوات واحد بخار برای تبدیل نیروگاه های گازی به سیکل ترکیبی، احداث سه هزار مگاوات تولید پراکنده و تولید همزمان برق و حرارت و افزایش ظرفیت نیروگاه های تجدیدپذیر تا سطح یک درصد کل ظرفیت نیروگاهی ازجمله این برنامه ها است.
بهزاد بهره برداری از نخستین نیروگاه تلمبه ذخیره ای کشور (1000 مگاواتی سیاه بیشه)، افزایش سالانه یک درصد بازده تولید و دستیابی به بازده 41 درصد در مجموع نیروگاه ها، کاهش سالانه دستکم یک درصد تلفات، اجرای شبکه هوشمند اندازه گیری برای تمام مشترکان صنعتی، کشاورزی و عمومی و 20 درصد مشترکان خانگی، افزایش مخازن ذخیره سوخت مایع مصرفی در نیروگاه ها به میزان 4/2 میلیارد لیتر و برقدار کردن تمام روستاهای بالای 10 خانوار کشور با اولویت نیروگاه های خورشیدی را از دیگر برنامه های مهم صنعت برق تا پایان فعالیت دولت دهم برشمرد.
هشتمین همایش ملی انرژی که امسال برای نخستین بار به صورت بین المللی ترتیب یافته است، روزهای سوم و چهارم خردادماه جاری در محل همایش های بین المللی صدا و سیما در حال برگزاری است./انتهاي پيام/
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.