آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۷۹۳۷
يادداشت//

نبض سیاست‌های آمریکا در دست آیپک

اوباما در ديدار با نتانیاهو صحبت از بازگشت اسرائیل به مرزهای سال 1968 و همچنین حمایت از تشکیل دو کشور مستقل اسرائیل و فلسطین را مطرح، و نتانیاهو دست رد محکمی را بر سینه اوباما زد و از غیر ممکن بودن پیشنهاد وی صحبت کرد.
گروه سياسي «خبرگزاري دانشجو»، محی الدین احسان دوست؛ طی روزهای گذشته جهان شاهد صحبت های متناقضی از سوی رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا بود که عکس العمل صریح و تند صهیونیست ها و در رأس آنها نخست وزیر رژیم اشغالگر قدس را در پی داشت؛ تناقضی که در دیدار اوباما با نتانیاهو در آمریکا و اعلام موضع رئیس جمهور آمریکا در رابطه با تشکیل کشور مستقل فلسطینی آغاز شد.
 
اوباما در این دیدار بر خلاف انتظار مقامات رژیم اشغالگر قدس و شبکه لابی صهیونیستی مؤثر در سیاست های آمریکا، صحبت از بازگشت اسرائیل به مرزهای سال 1968 و همچنین حمایت از تشکیل دو کشور مستقل اسرائیل و فلسطین را مطرح كرد و نتانیاهو در مقابل دوربین های خبری و دیدگان مردم جهان دست رد محکمی را بر سینه اوباما زد و از غیر ممکن بودن پیشنها وی صحبت کرد.
 
اما پس از گذشت چند روز از این دیدار، روز گذشته اوباما با شرکت در نشست لابی صهیونیستی در کشور آمریکا با عنوان آیپک، در چرخشی آشکار سعی بر توجیه و اصلاح موضع قبلی خود نمود و منظور خود را از بازگشت اسرائیل به مرزهای سال 1968، مذاکره مقامات فلسطینی و صهیونیست ها در رابطه با مسائل مرزی توصیف نمود که این تغییر موضع صریح حاوی اهمیت خاصی در رابطه با نحوه ارتباط دولتمردان و معروفترین شبکه لابی صهیونیستی در کشور آمریکا می باشد.
 
کمیته امور عمومی آمریکا و اسرائیل موسوم به آیپک قوی ترین سازمان یهودیان آمریکاست که در دهه 1950 و با هدف مبارزه برای تصویب قوانینی در جهت حمایت از اسرائیل تشکیل شد. این سازمان که مسئول هماهنگی و برنامه ریزی جهت فعالیت تمامی سازمان های یهودی آمریکا و مسئول جمع آوری اعانه برای رژیم اشغالگر قدس می باشد از چنان قدرت پشت پرده ای در آمریکا برخوردار است که تمامی سیاستمداران آمریکایی برای دستیابی به سکوهای قدرت بالاتر باید از ابتدا هماهنگی و پایبندی خود به این کمیته را به صراحت اعلام نمایند تا از این طریق حمایت صهیونیست ها که نبض مراکز اقتصادی، رسانه ای و سیاسی آمریکا را در دست دارند به سمت خود جلب كنند.
 
رئیس جمهور فعلی آمریکا که با شعار تغییر وارد عرصه انتخابات شده بود نیز از این موضوع مستثنی نبود. اوباما با حضور خود در نشست سالیانه آیپک در سال 2008 و با نطق پرشور خود نسبت به اسرائیل، توانست حمایت صهیونسیت ها و یهودیان آمریکا را به خود جلب نماید به نحوی که نزدیک به 80 درصد یهودیان آمریکا وی را در انتخابات سال 2008 به رقیب جمهوری خواهش که دوستدار همیشگی اسرائیل بود ترجیح دادند.
 
اما با صحبت های روز پنجشنبه گذشته اوباما در دیدار با نتانیاهو که در تاریخ روابط آمریکا با رژیم صهیونیستی بی سابقه بود، یهودیان آمریکا و اسرائیل موضع بسیار سخت همراه با خشمی را در مقابل وی اتخاذ نمودند که باعث فشارهای بسیاری بر رئیس جمهور ایالات متحده گردید تا صحبت های خود را اصلاح نماید.
 
در همین راستا اوباما با علم بر قدرت شبکه لابی صهیونیستی در این کشور و با توجه به اینکه انتخابات سال 2012 ریاست جمهوری آمریکا نیز سعی بر اصلاح اشتباه استراتژیک خود در رابطه با حدود و مرزهای اسرائیل دارد و نشست سالانه آیپک را بهترین مکان برای عذرخواهی از جامعه صهیونیست های ساکن در اراضی اشغالی قدس در نظر گرفت و در مقابل دیدگاه تمامی مهمانان نشست آیپک، موضع اخیر خود را تغییر داد و از به وجود سوءتفاهم در برداشت از صحبت های خود خبر داد. این چرخش صریح اوباما در مواضع خود طی روزهای گذشته بار دیگر نفوذ شبکه های لابی صهیونیستی را در مراکز تصمیم سازی و قدرت آمریکا آن چنان نشان داد که حتی اگر در مواضع رئیس جمهور ایالات متحده با مواضع صهیونیست های اشغالگر کوچکترین زاویه ای وجود داشته باشد وی مجبور به تغییر و مطابق نمودن آن شده و در غیر این صورت بایستی تبعات آن را به جان بخرد.
 
این اتفاق به همراه ده ها رویداد دیگر در عرصه سیاست آمریکا نشان داد که صهیونیست ها و شبکه لابی آنها که درصد زیادی از قدرت اقتصادی، رسانه ای و سیاسی را در جهان بویژه در ایالات متحده آمریکا در دست دارند، عملا کنترل سیاستمداران و سیاست های آمریکا را بدست دارند و سیاستمداران آمریکایی در رابطه با سیاست های بین المللی بویژه جایی که به سیاست های رژیم صهیونیستی ارتباط داشته باشد، هویت مستقلی از خود نداشته و نخواهند داشت./انتهاي پيام/
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار