
نظارت ۶۱ تیم دامپزشکی بر ذبح دام در تاسوعا و عاشورا سیستان و بلوچستان

به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، غلامرضا سرگزی از نظارت گسترده شرعی و بهداشتی بر ذبح دامهای نذری در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی در سیستان و بلوچستان خبر داد و گفت: هدف از اجرای این طرح، صیانت از سلامت عمومی، پیشگیری از بیماریهای مشترک انسان و دام و حفظ حرمت آیینهای عزاداری است.
وی بیان کرد: در ایام تاسوعا و عاشورا، دامپزشکی سیستان و بلوچستان با استقرار ۶۱ تیم ثابت و سیار، شامل ۳۳ دامپزشک، ۸۳ ناظر بهداشتی و ۱۴ ناظر شرعی در نقاط مختلف استان، بر روند تهیه و ذبح دامهای نذری در هیئات مذهبی و مکانهای پیشبینی شده نظارت میکند.
مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان ادامه داد: به تمامی هیاتهای مذهبی، خیران و شهروندان توصیه میشود که دام مورد نیاز خود را تنها از مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی تهیه کنند و از کشتار دام در معابر عمومی، مکانهای غیرمجاز و مسیر تردد دستههای عزاداری خودداری کنند.
وی گفت: تماس مستقیم با خون و ترشحات دام بهویژه در صورت ابتلای احتمالی دام به بیماریهایی مانند تب کریمه کنگو و تب مالت میتواند برای سلامت انسان خطرناک باشد. از این رو رعایت کامل موارد بهداشتی، بهویژه نگهداری لاشه ذبحشده در دمای یخچال به مدت حداقل ۲۴ ساعت پیش از قطعهبندی و مصرف، الزامی است.
سرگزی تأکید کرد: برای پیشگیری از هرگونه آلودگی احتمالی و انتشار بیماریهای مشترک، ذبح دام باید زیر نظر دامپزشک و ناظر شرعی انجام شود. مردم میتوانند برای دریافت مشاوره یا گزارش تخلفات احتمالی، با شماره تلفن ۱۵۱۲ تماس بگیرند.
وی در پایان گفت: اجرای طرح تشدید نظارت شرعی و بهداشتی دامپزشکی در ایام سوگواری سید و سالار شهیدان، نمادی از مسوولیتپذیری در برابر سلامت جامعه و حرمتبخشی به شعائر حسینی است، و همکاری مردم در این زمینه نقش تعیینکنندهای دارد.