کد خبر:۱۲۴۲۱۷۷

۲۲۹ هزار بازرسی دامپزشکی در طرح نظارت بهداشتی سیستان و بلوچستان

مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان از نظارت بر کشتار ۲۲۹ هزار دام و طیور در کشتارگاه‌های استان در طرح ویژه ماه رمضان و نوروز خبر داد.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، غلامرضا سرگزی  با اشاره به اهمیت سلامت فرآورده های خام دامی؛ یکی از وظایف مهم دامپزشکی را نظارت بر تولید و عرضه بهداشتی این فرآورده ها در جهت حمایت از حقوق مصرف کنندگان دانست و گفت: سازمان دامپزشکی برنامه های مختلفی در طول سال در دست اجرا دارد تا اطمینان حاصل شود که فرآورده‌های سالم و بهداشتی به دست مصرف کنندگان می‌رسد.

وی بیان کرد: در تمام ایام سال تیم‌های بازرسی و نظارتی بر مراکز تولید، نگهداری، توزیع و عرضه این فرآورده ها نظارت داشته و با توجه به افزایش میزان مصرف فرآورده های خام دامی در ایام تعطیلات نوروز و ماه مبارک رمضان، به‌منظور تامین فرآورده سالم و حلال و همچنین اهمیت ارتقای سطح بهداشت و سلامت مصرف کنندگان این محصولات، نظارت های بهداشتی و شرعی بر مراکز تولید، توزیع و عرضه فرآورده های خام دامی تشدید شده است.

مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان ادامه داد: دامپزشکی در راستای وظایف بهداشتی خود، از ابتدای شروع طرح تشدید بهداشتی دامپزشکی ویژه ایام ماه مبارک رمضان و نوروز تا کنون بر کشتار بیش از ۲۲۶ هزار قطعه طیور، ۲ هزار و ۲۳۶ راس گاو، ۲۸۵ نفر شتر و ۴۴۲ راس گوسفند و بز در کشتارگاه های استان نظارت کرده تا گوشت سالم و بهداشتی تولید شود.

وی اظهار کرد: همچنین در این مدت بیش از چهار هزار مورد بازدید از مراکز نگهداری، توزیع و عرضه فرآورده ها صورت گرفت که ۳۳۲ مورد غیربهداشتی کشف شد و ۶۱ مورد نمونه برداری از محصولات مشکوک منجر به معدوم سازی ۶.۵ تن فرآورده غیربهداشتی شد و در این خصوص ۴۵ متخلف به مراجع قضایی معرفی شدند.

سرگزی افزود: از آنجایی که یکی از مخاطرات جدی بهداشتی عرضه دام زنده و کشتار غیرمجاز دام است به علت عدم نظارت بر دام و گوشت عرضه شده خطر جدی شیوع بیماری‌های واگیر و خطرناک وجود دارد، از شهروندان تقاضا می‌شود از خرید هرگونه گوشت دام و طیوری که در خارج از کشتارگاه کشتار شده و در مراکز غیر مجاز عرضه می‌شود خودداری کرده تا سلامت خود و خانواده شان به خطر نیفتد.

وی با اشاره به دستورالعمل های بهداشتی نظارت بر تولید، عرضه و نگهداری فراورده های خام دامی، گفت: اصناف و مراکز عرضه مواد خام دامی از نگهداری لاشه دام سبک و سنگین و مرغ تازه سرد بیش از عمر ماندگاری فرآورده خودداری کنند.

مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان تاکید کرد: نظارت مستمر کارشناسان اداره‌کل دامپزشکی استان در قالب تیم‌های ثابت و سیار، بر تولید، حمل و نقل و عرضه فراورده‌های خام دامی در جهت اطمینان شهروندان از سلامت و بهداشت محصولات دامی و تأمین سلامت این فراورده ها جهت مصرف کنندگان و مسافران نوروزی خواهد بود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار