آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۸۰۵۸۴

کشف‌های تازه باستان‌شناسان در نزدیکی ماسوله/ ماجرای کوره فلزگری مربوط به اواخر سلجوقی

باستان‌شناسان در نخستین فصل از کاوش محوطه «خان باجی سرا» در حریم منظر ماسوله، محوطه استقراری و کارگاه ذوب فلز آهن اسفنجی مربوط به اواخر سلجوقی را کشف کردند.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، عبدالرضا مهاجری‌نژاد سرپرست هیأت باستان‌شناسی محوطه «خان باجی سرا» گفت: هدف از این کاوش، تهیه مدارک ثبتی به منظور ثبت جهانی منظر فرهنگی ماسوله بوده است که به پیدایش محوطه استقراری و کارگاه ذوب فلز آهن اسفنجی منجر شده است.

این باستان‌شناس اظهار کرد: علاوه‌بر کسب اطلاعات و مدارک و شواهد عالی از مراحل چهارگانه ذوب سنگ آهن تا استحصال آهن اسفنجی، مدارکی دربارۀ استحصال و ساخت سایر فراورده‌ها از جمله شیشه سیلیس و مس در مرکز دپوی دورریزها در ترانشه ۳ یافت شد که بسیار با اهمیت است، همچنین حجم عظیم سرباره‌های فلز آهن و دمی‌ها و هواکش‌های سفالی نشان‌دهنده تداوم و برپایی کارگاه در یک بازه زمانی طولانی بوده است.

او افزود: با توجه به شواهد و مدارک و مواد فرهنگی و مقایسه اولیه تطبیقی کوره فلزگری «خان باجی سرا» مربوط به اواخر سلجوقی و بیشتر تحت‌تاثیر و تأثر آسیای مرکزی است.

سرپرست هیأت باستان‌ شناسی محوطه «خان باجی سرا» گفت: ۵ نفر از اساتید و دانشجویان با تخصص علوم میان رشته‌ای دانشگاه علوم و اکادمیک چین به مدت دو هفته در این کاوش حضور داشتند.

کاوش در محوطه «خان باجی سرا» به پیشنهاد اداره کل امور پایگاه‌های وزارت میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی و در همکاری اداره کل میراث‌ فرهنگی گیلان و امور پایگاه ماسوله با مجوز پژوهشگاه میراث‌ فرهنگی و گردشگری انجام شده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار