آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۸۲۷۸۹

کدخدایی: آزادی یکی از محور‌های نظام جمهوری اسلامی ایران است

رئیس پژوهشکده شورای نگهبان می‌گوید آزادی یکی از محور‌های نظام جمهوری اسلامی است و در قانون اساسی تاکید بسیار زیادی بر آن شده است.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، چهل‌ویکمین پیش‌نشست تخصصی همایش بین‌المللی حقوق ملت و آزادی‌های مشروع در منظومه فکری آیت‌الله خامنه‌ای (مدظله‌العالی) با موضوع آزادی بدون هویت و آزادی ریشه‌دار در الگوی غربی و ایرانی توسط پژوهشکده شورای نگهبان با حضور عباسعلی کدخدایی عضو حقوقدان و رئیس پژوهشکده شورای نگهبان، سید مجید امامی رایزن فرهنگی ایران در رم، هدی غفاری حقوقدان و دانشیار دانشگاه علامه طباطبائی از ایران و دانیله تیرابوکو استاد حقوق اساسی و حقوق عمومی تطبیقی در مؤسسه دانشگاهی سن دومنیکو رم، دون روبرتو کاریا استاد اخلاق اجتماعی در دانشکده الهیات ساردینیا و آلدو روکو ویتاله استاد فلسفه حقوق دانشگاه اروپایی رم برگزار شد.

عباسعلی کدخدایی عضو حقوقدان و رئیس پژوهشکده شورای نگهبان در این نشست درباره مفهوم آزادی در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران گفت: آزادی یکی از مفاهیم کهن و مهم در اندیشه‌های سیاسی و اجتماعی انسان بوده و همواره مورد بحث و تفسیر بوده و اسلام به‌عنوان یکی از مهمترین مکاتب نگاه بلندی به آزادی داشته و در حوزه نظری مبانی مستحکمی دارد و در تحلیل‌های سیاسی اجتماعی و تاریخی مرز‌های جدیدی در حوزه آزادی باز کرده است.

عضو حقوقدان شورای نگهبان اظهار کرد: آزادی در قرآن از سیره پیامبران نشات گرفته و دارای ارزش بنیادین و محدود به چارچوب‌هایی است که باید در رشد فردی و اجتماعی انسان باشد.

رئیس پژوهشکده شورای نگهبان بیان کرد: اسلام آزادی را حقوق فطری انسان‌ها می‌داند که از خدا به انسان عطا شده و یک موهبت الهی است که نباید توسط دیگران، قدرت‌ها و حتی وابستگی درونی مثل غرایز و شهوات سلب شود.

کدخدایی عنوان کرد: آزادی در اسلام صرفا حق سیاسی صرف نیست بلکه عمیق‌تر است و برگشت می‌کند به ذات انسان و آزادی را محدود به جامعه نمی‌کند بلکه ارزش معنوی به آن می‌دهد و نه‌تنها به‌عنوان یک حق بلکه به‌عنوان یک ابزار برای کمال انسانی است.

عضو حقوقدان شورای نگهبان اظهار کرد: اگر آزادی را به‌عنوان یک ابزار مهم برای تکامل انسان بدانیم باید تکلیف و مسئولیت‌هایی برای آزادی و انسان قائل باشیم تا از آزادی سوءاستفاده نشود و بهانه‌ای برای بی‌بند باری، ظلم و تخریب سایر ارزش‌ها نشود.

رئیس پژوهشکده شورای نگهبان بیان کرد: مکاتب دیگر هم به همین وضعیت به این مسائل معتقدند و اسناد حقوق بشری در آزادی را می‌بینم که محدودیت‌هایی دارد مثلا در ماده ۲۹ اعلامیه حقوق بشر آمده که هر کسی در آزادی خود دارای محدودیت‌هایی است که در جهت شناسایی و مراعات حقوق و آزادی دیگران و برای سلامت همگانی وضع می‌شود. پس در اعلامیه جهانی حقق بشر محدودیت‌هایی وضع شده و در بند ۳ ماده ۲۹ آمده که آزادی نمی‌تواند برخلاف اصول ملل باشد.

کدخدایی تصریح کرد: انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ با شعار استقلال و آزادی به پیروزی رسید و به‌عنوان یکی از محور‌های نظام جمهوری اسلامی پس از انقلاب شکل گرفته و در قانون اساسی تاکید بسیار زیادی بر آزادی شده و آزادی را به‌عنوان یک ابزار برای نیل به اهداف متعالی در نظر گرفتند و اگر بخواهیم حدی برای آزادی لحاظ کنیم آن عدالت است که در قانون اساسی ما ذکر شده است.

عضو حقوقدان شورای نگهبان تاکید کرد: قانون اساسی ایران انسان را دارای کرامت می‌داند و تاکید کرده در اندیشه، بیان و در انتخاب باید آزاد باشد البته محدوده‌هایی ازجمله موازین شرعی، اخلاقی و امنیت ملی برای آزادی لحاظ می‌کند همچنین کرامت و ارزش والای انسان و مسئولیت او در برابر خدا ذکر شده و آزادی برای تکمیل مسیر رسیدن به یک هدف عالی در نظر گرفته شده که پرتو اخلاق و عدالت مهمترین اساس آن است و در اصولی مانند اصل دوم وسوم به این موضوع پرداخته شده است.

رئیس پژوهشکده شورای نگهبان اظهار کرد: اصل نهم قانون اساسی به نکته مهمی اشاره کرده که در ایران آزادی، استقلال، وحدت و تمامیت ارضی کشور از مواردی است که از یکدیگر تفکیک‌ناپذیرند و هیچ فرد، گروه و مقامی به نام آزادی نمی‌تواند به استقلال سیاسی، نظامی و تمامیت ارضی خدشه وارد کند و آزادی‌های مشروع را با وضع قوانین سلب کند که این اوج نگاه بلند قانون اساسی ایران است که برگرفته از موازین اسلامی و در جهت رشد جامعه اسلامی و انسانی مدنظر است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار